Pentax HD limited vs. SMC limited
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax DA limited vs. SMC limited
predpokladal som keď sa to tu niekde riešilo že tie hviezdy budú iné... cport: v nadpise by nemalo byť HD vs. SMC?
K1,K5,XF10,A7...
http://atrejphotography.blogspot.com/
http://atrejphotography.blogspot.com/
Re: Pentax HD limited vs. SMC limited
Osobne mi k Pentaxu nejako viac sedia zelené krúžky na objektívoch (a aj farebne ladia so SMC vrstvami) .
Zelená je barva Islámu, červená zas komunismu.
Nevybereš si.
Ale vážně - taky mám radši zelenou.
Nevybereš si.
Ale vážně - taky mám radši zelenou.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No mohli udělat i nějaké noční fotky, ať jsou hvězdičky vidět. Mi k Pentaxu pasují červené kroužky více. Čistě logicky vzhledem k barvě loga. Chce to jen trochu zvyku a obměnit výbavu, ať se se zelenou v brašně nebijí.
Pentax K10D; DA 18-55/3.5-5.6 WR; Sigma 70-300/4-5,6; A100/4 Macro; A50/1,4; A50/1,7; A28/2,8; M40/2,8; Helios 44K-4 (58/2); Vivitar 2x Macro Teleconverter PKA; Mezikroužky PK; Metz 48 AF-1; brašna Lowepro Inverse 200AW; stativ Fancier; Pentax ME Super
-
- Pokročilý uživatel
... hmmm ...
Já osobně bych hlasoval pro platinový povrch objektivů a proužek z 24 karátového zlata.
Když už zdobit - tak pořádně!
Já osobně bych hlasoval pro platinový povrch objektivů a proužek z 24 karátového zlata.
Když už zdobit - tak pořádně!
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
Hm já osobně červenou ne, ta se vidí na sklech od Canonu eLkové řady (a jiných druhovýrobců) a zde se použije to samé?
No nevim, doufám, že se změní i řada DA* a hlavně by se hodil 16-50 mark II který ty odlesky v protisvětle má opravdu hrozný.
Dále by se hodil 100/2.8 makro v tom samém provedení jako řady DA* a ne jak tomu je u nynějšího 100/2.8 WR makra.
No nevim, doufám, že se změní i řada DA* a hlavně by se hodil 16-50 mark II který ty odlesky v protisvětle má opravdu hrozný.
Dále by se hodil 100/2.8 makro v tom samém provedení jako řady DA* a ne jak tomu je u nynějšího 100/2.8 WR makra.
porovnavam podla dostupnych fotiek verziu 15/4Lmd a HD15/4Lmd
15/4Lmd:
+ krajsia hviezda, robi "odlesky" skor v okoli (medzi lúčmi) svetelneho zdroja - lampa/slnko
HD15/4Lmd:
- pre mna menej atraktivna hviezda (podoba sa na 17-40/4L)
+ mierne lepsie vysledky v protisvetle, tj. odlesky su skor kusok od zdroja svetla, na okraji fotky (retusovatelne)
Asi nevymenim svoju 15/4 za novu HD, zatial.
15/4Lmd:
+ krajsia hviezda, robi "odlesky" skor v okoli (medzi lúčmi) svetelneho zdroja - lampa/slnko
HD15/4Lmd:
- pre mna menej atraktivna hviezda (podoba sa na 17-40/4L)
+ mierne lepsie vysledky v protisvetle, tj. odlesky su skor kusok od zdroja svetla, na okraji fotky (retusovatelne)
Asi nevymenim svoju 15/4 za novu HD, zatial.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to, že HD nemá ten zelenej nádech a nedělá tolik odlesky
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Pro mě nejpříjemnější barevný nádech mají ty staré "radioaktivní" Thoriové Takumary (do žluta). Celkově všechny fotky z Pentaxu mi přijdou studené a posouvám je do teplých odstínů.
Sikula: Ano, Pentax táhne do fialových nádechů, do studenějšího barevného podání. Avšak připadá mi to svou mírou podobné, jako Canon a Nikon, které mají také své typické barevné podání. Aneb každý někam táhne, .
Joj, abych nerozpoutal zase nějaký flame Pentax x zbytek světa...
Netvrdím že ostatní značky to nedělají (neznám je, nemám zkušenost), píšu pouze že mi ten žlutý nádech "seděl" nejlíp. U ostatních skel to kompenzuji buď přímo ve foťáku, nebo následně v postprocesu.
Netvrdím že ostatní značky to nedělají (neznám je, nemám zkušenost), píšu pouze že mi ten žlutý nádech "seděl" nejlíp. U ostatních skel to kompenzuji buď přímo ve foťáku, nebo následně v postprocesu.
Prvé reálne porovnanie HD 15/4 vs SMC 15/4 http://www.pentaxforums.com/forums/10-p ... d-smc.html
HD f7.1, 25s ISO100
SMC f7.1, 25s ISO100
Ceny SMC verzie sa v EÚ stále držia na pôvodných číslach, na Slovensku cez 600E čo je nonsens.
Jedine v Nemecku som našiel lacnejšie, za 525E+25E poštovné.
Najlacnejšiu HD verziu som našiel u VK Foto 13150 CZK (512E).
HD f7.1, 25s ISO100
SMC f7.1, 25s ISO100
Ceny SMC verzie sa v EÚ stále držia na pôvodných číslach, na Slovensku cez 600E čo je nonsens.
Jedine v Nemecku som našiel lacnejšie, za 525E+25E poštovné.
Najlacnejšiu HD verziu som našiel u VK Foto 13150 CZK (512E).
Za seba môžem napísať, že by som prijal pôvodnú SMC verziu.
Po prečítaní množstva recenzii a prezretí stoviek používateľských záberov sú pre mňa len tri dôvody prečo ho chcieť:
-veľkosť a nízka váha
-spomínaný efekt hviezdičiek, ktorý je výrazný už na nízke clonové čísla
-odolnosť v protisvetle a dobrý prenos kontrastu a farieb
Práve hviezdičkami sa tento objektív odlišuje od ostatných a dodáva mu niečo viac.
Uhol záberu síce nie je príliš širokouhlý, som zvyknutý na Sigmu 8-16 ale napriek tomu je to zaujímavý kus.
Neostrosť v rohoch je často diskutovaná, viem sa s ňou zmieriť, rovnako neriešim ani svetelnosť.
Stále teda čakám na nejakú reálnu cenu, 600E zaň nie som ochotný dať a aj tých 550E z Nemecka je dosť.
Po prečítaní množstva recenzii a prezretí stoviek používateľských záberov sú pre mňa len tri dôvody prečo ho chcieť:
-veľkosť a nízka váha
-spomínaný efekt hviezdičiek, ktorý je výrazný už na nízke clonové čísla
-odolnosť v protisvetle a dobrý prenos kontrastu a farieb
Práve hviezdičkami sa tento objektív odlišuje od ostatných a dodáva mu niečo viac.
Uhol záberu síce nie je príliš širokouhlý, som zvyknutý na Sigmu 8-16 ale napriek tomu je to zaujímavý kus.
Neostrosť v rohoch je často diskutovaná, viem sa s ňou zmieriť, rovnako neriešim ani svetelnosť.
Stále teda čakám na nejakú reálnu cenu, 600E zaň nie som ochotný dať a aj tých 550E z Nemecka je dosť.
no ja vidim rovnaky odlesk aj na HD aj na SMC verzii, to je to zlepsenie?
- mozno HD verzia bude mat o kusocek lepsi prenos kontrastu
- mozno HD verzia lepsie podpori vykreslenie vyssieho rozlisenia K-3 s 24MPx
- zatial svoju SMC 15/4 nehodlam teda predavat. pockame si aj na testy (s K-3).
- mozno HD verzia bude mat o kusocek lepsi prenos kontrastu
- mozno HD verzia lepsie podpori vykreslenie vyssieho rozlisenia K-3 s 24MPx
- zatial svoju SMC 15/4 nehodlam teda predavat. pockame si aj na testy (s K-3).
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN