645D, K-m2, DA*10-16/4 SDM, DA*20/2 SDM, DA*28/2 SDM

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 10 úno 2010, 18:07

cunesk8 píše:jo KX vypada suprove,ale par veci me na ni S**E. Jelikoz prevazne fotim manualnimy skly, tak indikace zaostreni na stred se sem tam hodi. pak se mi nelibi volic rezimu na prave strane, jeste nejakou chybku sem nasel, ale uz si nevzpominam :roll: Stajne na zadne telo v nejblizsi dobe mit nebudu, i kdyby pentax krachnul tak mi to je jedno. koupil bych pak aspon nejaky stary stroj za levnocha a s tim bych si vystacil do konce zivota :D

Kdyby mel prachy, tak zacnu skupovat stredoformatove skla a pak je zacnu prodavat za nekolika nasobnou cenu. 8) :D Cena techto skel podle me poleze dost nahoru.
Njn... ta indikace zaostření asi dost zamrzí. Ta cena a obrazová kvalita (zejména poměr těhle dvou věcí) je ale bezkonkurenční.

S těma 645 sklama bych to neviděl tak jednoznačné. Bude záležet na hodně faktorech.

Pakliže bude Pentax spolu s 645D dodávat nová AF skla s centrálníma závěrkama za rozumné ceny, bude ze starých skel zájem max o dlouhé AF telata.

Kromě toho, cena 645D nůže být taková, že se to trhu s ojetejma sklama ani nedotkne (v ČR budou třeba 3 lidi, kteří si 645D koupí).

Já jsem si pro jistotu ale nakoupil co se dalo... takže teď s 7x 645 sklama mam na 645D alespoň základní přípravu. A bylo to "za babku" :o).

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 10 úno 2010, 18:26

Tak ta 645D už je asi otázkou dní....
http://www.camera-pentax.jp/new/index.html

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 10 úno 2010, 18:48

elho_cid píše:Tak ta 645D už je asi otázkou dní....
http://www.camera-pentax.jp/new/index.html
Jj... 11 dní a budem vědět.

Co neni totálně jisté je cena... určitě (poměrně dost dobře informované) zdroje říkají, že v Japonsku by měla v přepočtu být méně než 5.500 USD (takže v ČR reálná cena tak 160 tis).

Pakliže bude v JP cena 9tis USD, v ČR to bude ve výsledku k 300 tis

Údajně:

39 MPX
AF jako u K7
žádný LV, žádné video
1x slot na SDHC
žádná stabilizace

Xync někdo říká 1/160, někdo 1/180, někdo 1/200 ... nechme se překvapit (každopádně nová skla bohužel asi centrální závěrku mít nebudou).

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 10 úno 2010, 18:58

a náhrada za k200 je taky už na cestě, klidně bych se vsadil :wink:
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 10 úno 2010, 20:44

miky_lbc píše: Každopádně dnes odesílám zpět svou K7 v rámci 14dní možnosti vrácení, bez udání důvodu.
... a co je hlavní. Absolutně mi nesednul do ruky... .
S K7 mám podobnou zkušenost. Těšil jsem se , že bude lépe a rychleji ostřit a že nebudu muset při komponování a nastavování přehmatávat. Měl jsem ji půjčenou od kamaráda. Byl to děs. Ty tlačítka byly jinde než mé prsty a já musel pravidelně a neustále přehmatávat. Už chápu lidi, co si koupí foťák jen proto, že jim dobře padl do ruky ... a třeba proto opustí značku.
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 10 úno 2010, 20:48

No to já měl z K-7 jiný pocit. V rychlosti velký skok kupředu oproti mojí K10D a ergonomie IMHO taky lepší.

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 10 úno 2010, 20:50

Ja by som sa potešil, keby to vlastne nebola K200 ale niečo ako K30 :)
V tom tele so snímačom z k-x. to by sami páčilo, ale skôr sa to bude podobať na nástupcu K200D. Keby to tak prevzalo ešte pá rvecí z ešte istDS, tiež by som nebol proti. Ale tie dva rollery (jeden vpredu a jeden vzadu) su uplne super. :)
Juuuuuuuuuuuuj
Tak teším sa že sa poredstavi aspoň niečo a som veľmi zvedavý čo bude pravda a čo len šelest okolo :)
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 10 úno 2010, 20:51

elho_cid píše:No to já měl z K-7 jiný pocit. V rychlosti velký skok kupředu oproti mojí K10D a ergonomie IMHO taky lepší.
No ja som mal tiež z K-7 výborný pocit. Sadla do ruky ako uliata a to aj bez gripu. Hold asi nemaám tak veľké ruky :)

kolista2
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od kolista2 » 10 úno 2010, 21:27

vjacesslav píše:Tak mňa by celkom zaujimalo ako to bude s tými sklíčkami.
Teraz sa mi podarilo kúpiť FA 20mm 2.8, tak som celkom zvedavy ako to bude s tými potencionálne novými a ich vykreslenim a podporou AF aj na "filmovom policku"...
K FA20/2.8 blahopřeju. Brousil jsem si na něj taky zuby, ale neměl jsem zrovna peníze. Pokud bude ta nová 20 pro tebe dobrá, koupím od tebe tu FA20. Samozřejmě pokud budeš chtít prodat :)
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 10 úno 2010, 21:32

kolista2 píše:
vjacesslav píše:Tak mňa by celkom zaujimalo ako to bude s tými sklíčkami.
Teraz sa mi podarilo kúpiť FA 20mm 2.8, tak som celkom zvedavy ako to bude s tými potencionálne novými a ich vykreslenim a podporou AF aj na "filmovom policku"...
K FA20/2.8 blahopřeju. Brousil jsem si na něj taky zuby, ale neměl jsem zrovna peníze. Pokud bude ta nová 20 pro tebe dobrá, koupím od tebe tu FA20. Samozřejmě pokud budeš chtít prodat :)
OK:)

Inak ak sa podarí, tak sa tiež s pokúsim o nejakú recenzi (až tak veľa som ich na FA 20 nevidel ), až sa aspoň trochu vyčasí a asi budem potrebovať nejakú asistenciu, tak potompožiadam poprosím o nejaké cenné rady od Vás všetkých :)

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 10 úno 2010, 21:54

Nechci to brát jako nějaký totální útok na K7 ... ale prostě mě v reálu nepřesvědčila ani obrazově, ani mi nesedla do ruky :o(. Opravdu mě to mrzelo.

A dle dalších reakcí tady (a i v PM zde) nejsem očividně jediný.

Těm kterým K7 vyhovuje gratuluju k vhodně vybranému stroji a doufám, že jim bude sloužit ještě spoustu let.

Neříkám, že to je stroj, na kterém se neudělala žádná práce a pokrok do předu. Ale některé "pokroky" (třeba ta ergonomie a velikost) jsou z mého pohledu downgrade a některé (třeba AF) zase hodně nedostatečné. Když jsme s kolegama třeba zkoušeli teď v sobotu mé nové mobilní generátory s hlavama s LED pilotkama, bylo to k pláči. Všichni kolegové ostřili celkem +- v pohodě. Včetně kolegy s Olympusem nebo jiným s Canon 500D s obyč seťákem 18-55.

Ale K7 proháněla AF ze strany na stranu a ve výsledku jí to trvalo 3x tolik času (nepočítaje, že polovina snímků nebyla správně ostrých). Už jsem si myslel, že se jedná o vadný AF na těle, ale moje prověřená K10D na tom byla úplně stejně.

Tohle je přesně ten důvod, proč by značka neměla mít jen jeden výrobek napříč několika kategoriema. Jeden výrobek se prostě nezavděčí všem, jenže třeba právě v tomhle případě (nakoupeno kotel objektivů a příslušenství) nelze odejít jinam tak snadno jako třeba u DVD přehrávače. Ve výsledku je to špatná reklama pro značku.

Ale to už je fuk... nějak to všechno dopadne. Třeba za 10 dní Pentax fakt zazáří.

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 10 úno 2010, 22:00

elho_cid píše:No to já měl z K-7 jiný pocit. V rychlosti velký skok kupředu oproti mojí K10D a ergonomie IMHO taky lepší.
s jakými skly? se SDM skly?
jinak k ergonomii já skutečně nechtěně při přehmatávání zmáčkl několikrát něco úplně jiného. kamarád je z k7 nadšený, jemu rozmístění tlačítek sedlo na 1 s *.
Sony A7R III

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 10 úno 2010, 22:06

Hmm. Napriek tomu, čo je tu celkovo napisane, nemôže nikto Pentaxu uprieť jednu vec.

A to že sa snaží a za ten čas od K10D sa posunul o poriadny kus ďalej.
Aj keď sa bude namietať, že v porovnaní s konkurenciou je to málo, ael vtedy si zvyčajne aj tak spomeniem na tú hlášku z Pelíšiek: "A bude to stačit?"

Ono ani nie tak nedávno mal Nikon rovnako problám s tým, čo sa podarilo dosiahnuť priekopníkovi v digi oblasti Canon, a mnoho Nikonistov prešlo na strana Canonu, ale z Nikonu sa podarilo zvrátiť stav a v niektorých ooblastiach aj poriadne Canonu "podkúriť" :)

Pre mňa je úspech K-x ako aj K-7 jasnou známkou toho, že veci sa pohli k lepšiemu a teším sa na čoskoré predstavenie nových vecí :)

kolista2
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od kolista2 » 10 úno 2010, 22:16

miky_lbc:
Chápu tě a rozhodně tě nechci nijak "kamenovat" :)
Jak jsi psal o té centrální závěrce u 645 skel, jediní kterým to bude vadit (teda pokud tam opravdu nebude) jsou uživatelé záblesků.
Pokud vezmeme všechny ostatní kategorie fotografie od makra po krajinu, tam to nevadí. A pokud by tě ta D645ka přesto lákala, i bez centrální závěrky, tak by to šlo fotit se stálým osvětlením. Pravda, asi by se zkomplikovalo napájení světel, ale pokud neplánuješ přezářit slunce, šlo by to.
Ti co mají na tu D645 peníze to stejně vědí, ale napsal jsem to pro ostatní, aby si neřekli, že bez skel s centrální závěrkou je to "šunt".

Osobně už chci jen FA 20/31/77 a až se naučím pořádně volat film tak druhé filmové tělo (MZ-S nebo LX pokud se vyskytnou za rozumnou cenu) a blesk a mám systém komplet. Telata jsou mimo finanční dosah (možná snad FA300/4.5).
PX67II musí počkat po scaneru. Ale to je hudba vzdálené budoucnosti.
Navíc teorie, bo jak přijde hypotéka a děti (a obojí je jak pevně doufám za rohem) tak zaskřípe zarezlá výhybka a zdroje potečou jinam.
Nějak jsem se rozepsal :oops:
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 10 úno 2010, 23:04

kolista2 píše:miky_lbc:
Chápu tě a rozhodně tě nechci nijak "kamenovat" :)
Jak jsi psal o té centrální závěrce u 645 skel, jediní kterým to bude vadit (teda pokud tam opravdu nebude) jsou uživatelé záblesků.
Pokud vezmeme všechny ostatní kategorie fotografie od makra po krajinu, tam to nevadí. A pokud by tě ta D645ka přesto lákala, i bez centrální závěrky, tak by to šlo fotit se stálým osvětlením. Pravda, asi by se zkomplikovalo napájení světel, ale pokud neplánuješ přezářit slunce, šlo by to.
Ti co mají na tu D645 peníze to stejně vědí, ale napsal jsem to pro ostatní, aby si neřekli, že bez skel s centrální závěrkou je to "šunt".
Mno... centrální závěrka ale je jen pro venkovní focení, kdy bojuješ se sluníčkem :-). V podstatě není moc dalších důvodů, kde by se dala využít.

Protože v aťasu máš právě tolik světla, kolik potřebuješ. Takže je jedno, jaký nastavíš čas. Expozice je daná časem záblesku (třeba i 1/6000). Okolní světlo Tě nijak neomezuje.

Pro ten venek je to ale hodně užitečná funkce... kdyby přišla nová s 1/800, tak to je rozdíl 2 clon.

Ale je jasné, že pro krajináře, makraře atd. ... to není důležité.

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“