K7 - moje prve video

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 19 črc 2009, 21:31

bobo2 píše:jedna info na uvažovanie v súvislosti s videom a životnosťou závierky ....myslím ale, že sa to tu niekde už rozoberalo.

Moja 3-dňová K7 má už 611 Shuttercount/nafotených asi 100 obrázkov a videa do 1,5 minúty/. Začínam mať trochu starosť o garantovaný počet cyklov závierky....
chápu.. z tohoto pohledu se zdá, že 100000 cyklů bude za chvíli pryč... ale nemusíš mít obavu.. teď, napočátku milostného vztahu s novou milenou, pro kterou jsi zahořel na plné čáře, je využívání všech jejích služeb na plno v celku v pořádku.. ale po čase, až opadne zamilovanost a nastoupí rozum a cit, uvidíš, že průměr počtu fotek za den bude rychle klesat... přestaneš zjišťovat, jaké je milování s ní na všechny způsoby, najdeš si několik takových, které Ti budou naplno vyhovovat a budeš si užívat jako labužník... :-)
Pentax

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 19 črc 2009, 21:34

Machro píše:Mňa zaujíma ako je to s ostrením počas natáčania. Kuk napr. sem:
http://www.youtube.com/watch?v=ryMnBWfV ... re=related

...myslím, že AF nepojede ato, co je na tom videu nebude AF, ale již trochu zkušená ruka... ...ale mohu se mýlit
Pentax

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 20 črc 2009, 06:11

fjo: ...asi to bude tak, ako hovoríš....aj keď nadšenie/všeobecné?/ z K7 zataiaľ nezdieľam.

odjinud
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od odjinud » 20 črc 2009, 08:33

fjo píše:
chápu.. z tohoto pohledu se zdá, že 100000 cyklů bude za chvíli pryč... ale nemusíš mít obavu.. teď, napočátku milostného vztahu s novou milenou, pro kterou jsi zahořel na plné čáře, je využívání všech jejích služeb na plno v celku v pořádku.. ale po čase, až opadne zamilovanost a nastoupí rozum a cit, uvidíš, že průměr počtu fotek za den bude rychle klesat... přestaneš zjišťovat, jaké je milování s ní na všechny způsoby, najdeš si několik takových, které Ti budou naplno vyhovovat a budeš si užívat jako labužník... :-)
Fotofílie? :-)

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 20 črc 2009, 08:47

..no to si piš... :-)

...první víkend, co jsem měl K10D jsem s ní strávil v posteli... sice nám k tomu sekundoval ještě manuál... ale i ta to bylo prima.. :-D))))
Pentax

p_o
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od p_o » 20 črc 2009, 18:10

Manual od K10 jsem mel prectenej a nastudovanej nejmene tyden pred tim, nez jsem ji poprve drzel v ruce. Dokonce jsem to mel precteny tak dukladne, ze jsem mel nastudovanej i anglickej original a podle nej jsem si opravil nepresne preklady nebo chyby v tom ceskem manualu :-)
Vcetne optimalniho nastaveni technickych parametru a voleb nastaveni, ktere jsem chtel mit pod kontrolou (dobu mereni expozice, funkce kolecek, nahled, baterie v gripu, podsviceni, ...), vyznacil jsem si ktere parametry budu nastavovat jinak nez defaultni hodnoty. :-)
Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 20 črc 2009, 19:09

takze jsi zkoumal kazdy por jeji mlade kuze sve milenky.. hmmm :)

...to ja tak dukladny nebyl... podival jsem se do manualu az kdyz jsem nevedel, co dal.. proste zklamaly-li vsechny pokusy, je na case precit navod... :-D

ale ja studoval uz predtim net, jine knizky a tak... :-)
Pentax

p_o
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od p_o » 20 črc 2009, 19:16

Webove diskuse, recenze, knizky, ... to jsem studoval nez jsem si pentax vybral. A kdyz jsem mel vybrano a cekal jsem nez prijde, tak jsem si z webu vytiskl navod a nastudoval ho driv nez pentax prisel. A prave proto, ze jsem tam narazil na par nejasnosti, vytisknul jsem si i ten anglickej a provedl revizi toho ceskeho prekladu - a od te doby jsem uz ten navod nepotreboval :-)
A kdyz pak dorazil skutecny pentax, presne jsem vedel kam sahnout :-)
Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 20 črc 2009, 19:25

....v tomto jsou ty nase plechovo, skleneno bakelitovy milenky lepsi.. v podstate vzdy vis, kam sahnout...

u tech krev a mliko mam pocit, ze cim jsem starsi, tim mene jsem si jist, kam sahnout... :-(

...ale to sem nepatri :-)
Pentax

p_o
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od p_o » 20 črc 2009, 20:04

U tech elektronockejch je vyhoda v existenci toho navodu, kdyz nevis, takl si to prectes (nebo vyzkousis), a pokud to neni rozbity, funguje to porad stejne.
U tech "krev a mliko" je problem ze k nim neni navod a trva leta nez zjistis jak to vsechno funguje a nejhorsi je, ze to nefunguje porad stejne, ale meni se to podle nalady, pocasi, platu, kytek k narozeninam ...
(treba pentaxu jsem zadny kytky k narozkam nekoupil, dokonce si ani presne nepamatuju, kdy je slavi, a pritom funguje porad stejne spolehlive, neurazi se, netrucuje, ...)

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 20 črc 2009, 20:48

...nekdy si rikam, ze je to asi pravda, ze zeny jsou nejdrazsim konickem muzu.... :-(
Pentax

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“