chápu.. z tohoto pohledu se zdá, že 100000 cyklů bude za chvíli pryč... ale nemusíš mít obavu.. teď, napočátku milostného vztahu s novou milenou, pro kterou jsi zahořel na plné čáře, je využívání všech jejích služeb na plno v celku v pořádku.. ale po čase, až opadne zamilovanost a nastoupí rozum a cit, uvidíš, že průměr počtu fotek za den bude rychle klesat... přestaneš zjišťovat, jaké je milování s ní na všechny způsoby, najdeš si několik takových, které Ti budou naplno vyhovovat a budeš si užívat jako labužník...bobo2 píše:jedna info na uvažovanie v súvislosti s videom a životnosťou závierky ....myslím ale, že sa to tu niekde už rozoberalo.
Moja 3-dňová K7 má už 611 Shuttercount/nafotených asi 100 obrázkov a videa do 1,5 minúty/. Začínam mať trochu starosť o garantovaný počet cyklov závierky....
K7 - moje prve video
Moderátor: Moderátoři
Pentax
Machro píše:Mňa zaujíma ako je to s ostrením počas natáčania. Kuk napr. sem:
http://www.youtube.com/watch?v=ryMnBWfV ... re=related
...myslím, že AF nepojede ato, co je na tom videu nebude AF, ale již trochu zkušená ruka... ...ale mohu se mýlit
Pentax
Fotofílie?fjo píše:
chápu.. z tohoto pohledu se zdá, že 100000 cyklů bude za chvíli pryč... ale nemusíš mít obavu.. teď, napočátku milostného vztahu s novou milenou, pro kterou jsi zahořel na plné čáře, je využívání všech jejích služeb na plno v celku v pořádku.. ale po čase, až opadne zamilovanost a nastoupí rozum a cit, uvidíš, že průměr počtu fotek za den bude rychle klesat... přestaneš zjišťovat, jaké je milování s ní na všechny způsoby, najdeš si několik takových, které Ti budou naplno vyhovovat a budeš si užívat jako labužník...
Manual od K10 jsem mel prectenej a nastudovanej nejmene tyden pred tim, nez jsem ji poprve drzel v ruce. Dokonce jsem to mel precteny tak dukladne, ze jsem mel nastudovanej i anglickej original a podle nej jsem si opravil nepresne preklady nebo chyby v tom ceskem manualu
Vcetne optimalniho nastaveni technickych parametru a voleb nastaveni, ktere jsem chtel mit pod kontrolou (dobu mereni expozice, funkce kolecek, nahled, baterie v gripu, podsviceni, ...), vyznacil jsem si ktere parametry budu nastavovat jinak nez defaultni hodnoty.
Vcetne optimalniho nastaveni technickych parametru a voleb nastaveni, ktere jsem chtel mit pod kontrolou (dobu mereni expozice, funkce kolecek, nahled, baterie v gripu, podsviceni, ...), vyznacil jsem si ktere parametry budu nastavovat jinak nez defaultni hodnoty.
Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...
Webove diskuse, recenze, knizky, ... to jsem studoval nez jsem si pentax vybral. A kdyz jsem mel vybrano a cekal jsem nez prijde, tak jsem si z webu vytiskl navod a nastudoval ho driv nez pentax prisel. A prave proto, ze jsem tam narazil na par nejasnosti, vytisknul jsem si i ten anglickej a provedl revizi toho ceskeho prekladu - a od te doby jsem uz ten navod nepotreboval
A kdyz pak dorazil skutecny pentax, presne jsem vedel kam sahnout
A kdyz pak dorazil skutecny pentax, presne jsem vedel kam sahnout
Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...
U tech elektronockejch je vyhoda v existenci toho navodu, kdyz nevis, takl si to prectes (nebo vyzkousis), a pokud to neni rozbity, funguje to porad stejne.
U tech "krev a mliko" je problem ze k nim neni navod a trva leta nez zjistis jak to vsechno funguje a nejhorsi je, ze to nefunguje porad stejne, ale meni se to podle nalady, pocasi, platu, kytek k narozeninam ...
(treba pentaxu jsem zadny kytky k narozkam nekoupil, dokonce si ani presne nepamatuju, kdy je slavi, a pritom funguje porad stejne spolehlive, neurazi se, netrucuje, ...)
U tech "krev a mliko" je problem ze k nim neni navod a trva leta nez zjistis jak to vsechno funguje a nejhorsi je, ze to nefunguje porad stejne, ale meni se to podle nalady, pocasi, platu, kytek k narozeninam ...
(treba pentaxu jsem zadny kytky k narozkam nekoupil, dokonce si ani presne nepamatuju, kdy je slavi, a pritom funguje porad stejne spolehlive, neurazi se, netrucuje, ...)