Pentax K-7 - první ofiko info!!!

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
meteor
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od meteor » 21 kvě 2009, 12:18

smalincik píše:Tak trochu mě poznámka Miaka trkla a napsal jsem e-mail našemu oficiálnímu dovozci.Třeba se probudí z hlubokého spánku....
Jj, taky jsem jim dopoledne poslal peprný (ale slušný!) e-mail :-)
Stránky www.pentax.cz jsou poněkud dětinsky zpracované a ten marketing... škoda mluvit. Ani zmínka v "novinkách" o příchodu K7. Při srovnání s Olympusem (řekněme zhruba stejně prodejné DSLR) je na tom Pentax opravdu tragicky, navíc Oly má IMHO vyrovnané výrobkové řady a nejspíš i nějakou dlouhodobou strategii, což u Pentaxu postrádám... a o marketingu se ani nebudu rozepisovat :-(

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

martinBTS
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinBTS » 21 kvě 2009, 12:25

donPedro píše:Tož jsem se jen tak pro zajímavost koukl na stránky dovozců různých zemí Evropy. A třeba naši slovenští, slovinští či portugalští kolegové jsou na tom stejně, čili ofiko zastoupení tam taky zatím K-7 nezná. Naproti tomu třeba v Finsku, Chorvatsku či Španělsku už informováni jsou (odkazy na dovozce čerpány z www.pentax.eu).
Navíc bych se domníval že si PENTAX bude držet nějakou tu "štábní kulturu", čili že webovky v různých zemích budou vypadat +/- stejně, nicméně co jiná krajina to jiný (a to hodně) design webu, což o čemsi taky svědčí, že ... minimálně je takováto marketingová strategie (dá-li se to tak ovšem vůbec nazvat) hodně zvláštní.

Pre členov Pentax klubu Exapro včera poslalo mail so špecifikáciou a fotkami,tak v tom marazme aspoň niečo 8)

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 21 kvě 2009, 13:21

Jste četly?

* Pentax K-7 má zachovány důležité funkce z modelu K20D, a to především možnost doostřování fokální roviny pro jednotlivé objektivy (až 20 objektivů zůstává v paměti fotoaparátu).

* Pentax K-7 umožňuje interně "vyvolávat" RAW soubory do formátu TIFF nebo JPG se současnou možností odstranění základních vad objektivů, jako je chromatická aberace apod. Tato funkce je využitelná u objektivů řady DA a DA-F.
* Dosud nebyla uvolněna informace o rozsahu funkce interní kompozice, tedy rozsah SHIFTu a otáčení čipu pro makro nebo architekturu. Na TK v Dubaji, při uvedení K20D ale bylo naznačeno, že příští generace SR systému umožní posun až o 5 mm, což vzhledem k novému SR systému může leccos naznačovat. Také jsme si ověřili, že DA objektivy řady Limited mají výrazně větší obrazový kruh, než vyžaduje APS-C čip, např. u DA 15 mm je to 38 mm, u DA 21 mm je to dokonce 40 mm, což může také naznačovat možný rozsah SHIFT funkce.
* Nový systém SR redukce otřesů nyní vyrovnává také "rotační" chvění díky možností otáčení čipu v jeho ose.
* Zůstávají zachovány všechny uživatelské funkce K20D včetně možnosti programování voličů, kdy si uživatel určí např. v režimu Av, zda chce palcem nastavovat hodnotu clony a ukazováčkem expoziční korekci či naopak. K dispozici je opět skvělé zelené tlačítko pro okamžité nastavení korektní expozice v Manuálním režimu - není tedy nutné, jak je tomu u jiných zrcadlovek, hledat správnou expozici zdlouhavě přes čárkový expozimetr v hledáčku.
* K dispozici jsou 4 výměnné matnice. Zůstává také k dispozici X-synchro kontakt pro připojení ateliérových blesků.
* Monitor pro kontrolu snímků je v širokém rozsahu kalibrovatelný, a to jak jasově, tak především z hlediska barevného podání a to v obou osách, tedy Modrá - Jantarová, a Purpurová - Zelená, takže je možné již při snímání kontrolovat i barevné podání snímků.
* K dispozici je i nadále uživatelsky nastavitelné barevné podání snímků i u přednastavených režimech White Balance. Pokud vám vyhovuje např, teplejší barevné podání, není problém toto zohlednit u všech nebo některých presets WB.
* Pentax K-7 má k dispozici funkci snížení kontrastu nejvyšší jasů a stínů (kromě možnosti rozšíření dynamického rozsahu na 9,5 EV), což ocení zejména fotografové při svatební fotografii, a nevěsty s bílými šaty.
* Kompozitní HDR snímání se třemi dílčími snímky je možné nastavit ve dvou režimech. Pokud pouze potřebujete dosáhnout korektní expozice scény s vysokým kontrastem ale bez "efektu" HDR, navolíte nižší úroveň a dojde pouze ke kompresi rozsahu jasů. Vyšší úroveň již pracuje s mapováním tonality a vznikají tak přímo typické HDR fotografie.
* A/D převodník u Pentaxu K-7 je 14bitový.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 21 kvě 2009, 13:37

hod ten link na to video
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smalincik » 21 kvě 2009, 13:45

Tak musím uznat, že PenTec s.r.o. reagoval na můj trochu protivný e-mail obratem . Zde je odpověď p. Moučky, který reagoval na moje výtky stran uvádění novinek, podpory prodeje a spolupráce se stávajícími majiteli přístrojů pentax.

p.Tomáš Moučka napsal:
Dobrý den,

K-7 byla uvedena na stránkách našeho autorizovaného servisu již včera viz.
http://foto-servis.cz/pentax-k7-p-497.html . Správu tohoto e-shopu ve spolupráci s
naším autorizovaným servisem mám na starosti osobně a najdete tam veškeré novinky
uvedené vždy včas a s detailním popisem. Viz. např. tento odkaz v sekci novinky
http://foto-servis.cz/pentax-smc-da-15m ... p-496.html . Taktéž v
kamenné prodejně tohoto servisu najdete 90% PENTAXu skladem s možností vyzkoušení.
Na www.pentax.cz se objeví K-7 určitě během dneška - zpoždění je způsobeno
kompletním předěláním stránek do nové podoby. Má je na starosti pan Koubek a během
zítřka Vám zašle své vyjádření.

Co se týká obchodníků, kteří o PENTAXu "nevědí", není to pravda. Vědí. Záleží pouze
na preferenci daného obchodu resp. prodejce, kterou značku chtějí prodávat. Bohužel
s tímto nemůžeme dělat více než doposud děláme. Všichni prodejci mají možnost využít
výhody, které jim nabízíme kromě jiného např. DEMO produkty pro vystavení zboží na
prodejně a záleží jen na nich, jestli je využijí.
Na druhou stranu je značné mmnožství prodejců, kteří se o PENTAX starají a chtějí
jej prodávat viz. www.vkfoto.cz , www.aaron.cz , www.fotoskoda.cz ,
www.alfacomputer.cz, www.megapixel.cz atd. Je to patrné na jejich znalostech
produktů i prodejích.

Co se týká klubu PENTAX, aktivní je a stejně tak jako u pentaxfriends probíhají
setkání - tento rok je naplánováno 30-31.5. ve Velkém Oseku. pentaxfirends.eu známe
- pokud vím, chystá se taktéž setkání na 29.5.09 . Ohledně tohoto setkání jsme byli
kontaktováni a odpověď pošleme. V minulosti byl na stránkách pentaxfriends uveden
přímý odkaz na megafoto.cz . S námi ale nemají nic společného - jedná se o německý
e-shop. Porovnejte sám informace tam uváděné oproti některému z výše uvedených
prodejců.

Každopádně věřte, že pro zastoupení PENTAXu děláme vše, co je v našich silách a
každý takovýto e-mail nebereme na lehkou váhu. Pokud budete mít jakékoliv jiné
připomínky nebo nápady, neváhejte mě kontaktovat.

S pozdravem

Tomáš Moučka

Takže jeho výzva, posílat připomínky a návrhy platí doufám pro všechny.
Skončete s hospodským rozumováním a pokud někdo máte nápady, v Pen Tecu je uvítají.

a po krátké odpovědi ještě jedno vyjádření:
Máte pravdu ve spoustě věcí.

Informace mají všichni stejné, proto opravdu nerozumím takovémuto chování prodejců.
Bohužel v Olomouci je opravdu jen jeden prodejce a to SINCO Photo. Např. v Ostravě
nebo Brně je situace jiná - je tam poměrně dost obchodů, kteří se PENTAXem zabývají
(Fotocentrum Ostrava, Alfacomputer, v Brně Antikfoto, D.V.F. apod.). Váš e-mail mě
inspiroval k tomu, že je min. oslovím a zeptám se na aktuální situaci.
Mimochodem pokud budete chtít najít prametrově adekvátní zrcadlovku ke K20D od
Nikonu nebo Canonu, budete si muset připlatit min. 10 tisíc. Je pravda, že to
bohužel málokdo z nových zákazníků ví.
S tím srazem něco vymyslíme, zkusím to domluvit s jednatelem PenTecu. Nemohu dorazit
osobně, budu v tomto termínu mimo kancelář. Nicméně se nebráním spolupráci v tomto
směru a obecně požadavky vás=uživatelů PENTAXu nebo vaše připomínky jak zlepšit
podporu PENTAXu jen uvítám.

S pozdravem

Tomáš Moučka
Naposledy upravil(a) smalincik dne 21 kvě 2009, 14:19, celkem upraveno 1 x.
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.

www.malincik.eu

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 21 kvě 2009, 13:58

Stalo se kdysi na banány a my budem stát na K-7 :-D
Toť ironie
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System

meteor
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od meteor » 21 kvě 2009, 14:21

smalincik píše:Tak musím uznat, že PenTec s.r.o. reagoval na můj trochu protivný e-mail obratem . Zde je odpověď p. Moučky, který reagoval na moje výtky stran uvádění novinek, podpory prodeje a spolupráce se stávajícími majiteli přístrojů pentax.
Ano ano, promptní reakce p. Moučky mě taky překvapila - popravdě jsem žádnou nečekal :D
Jen doplním, že "pan Koubek pracuje na zcela nových www stránkách, proto došlo ke zpoždění, ze které se omlouváme" (ohledně chybějícího infa o K7 na www.pentax.cz). Jinak já si navíc "stěžoval" na nemožnost osahat si Pentaxácké produkty ve Zlíně (nejen DSLR, ale i kompakty), načež mi p. Moučka dal odkaz na SINCO foto, které má ve Zlíně prodejnu a Pentax skladem (realita je taková, že ve Zlíně prodejnu nemá a při pohledu na jejich e-shop tam ani žádný Pentax nevidím :-().

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 21 kvě 2009, 14:25

Moc jsem nepochopil to povidani ohledne srazu. On je jeste jiny klub pentax? a pak pise ze vi o nasem srazu a v druhe vete pise" Ohledně tohoto setkání jsme byli kontaktováni a odpověď pošleme". Na co si se ptal?
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 21 kvě 2009, 14:32

BenaCZ píše:Moc jsem nepochopil to povidani ohledne srazu. On je jeste jiny klub pentax? a pak pise ze vi o nasem srazu a v druhe vete pise" Ohledně tohoto setkání jsme byli kontaktováni a odpověď pošleme". Na co si se ptal?
Taky moc nechápu.

oumik85
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od oumik85 » 21 kvě 2009, 14:47

Napady a pripominky vitaji, tak ja bych jeden napad mel... cokdybysme, jmenem Pentaxfriends.eu, pozadali o zapujceni jednoho kousku K7 nejspise do rukou nekoho ze zkusenych uzivatelu, ktery by jej pro tyto stranky zrecenoval.
Myslim, ze 1000 registrovanych ucastniku + x neregistrovanych navstevniku je dostatecna motivace pro ceske zastoupeni.

bjan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od bjan » 21 kvě 2009, 14:51

další Pentax klub : Info na http://www.foto-sam.cz sekce forum sraz 30.5.2009.
Budou tam i zástupce Pentek-u.
K10D

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 21 kvě 2009, 14:51

jj v cr je jeste jeden pentax klub.. Vede ho myslim nejaky majitel pentaxiho obchodu... Na jejich strankach sem byl naposled asi pred rokem a skutecnost je takova ze tam je rekl bych jeden prispevek tydne..

JInak odpoved obratem potesila... NNIcmene nekterymi formulacemi nepresvedcila.. NApriklad uvadeny megapixel nema v obchode od pentaxu myslim jedinou vec...

To ze ve Zline neni Pentax me neprekvapuje... Trinec ma 45000 obyvatel a neni tady ani obchod se zrcadlovkama... Proda se jich tak malo ze se to nevyplati.. Jelikoz klesaji na cene prilis rychle.. Takze vse je jen na objednavku...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smalincik » 21 kvě 2009, 15:06

Pro Bena a Dmb:
Je ještě jeden klub, a to při prodejně Foto Sam.odkaz na ně už jsem tam viděl o příspěvek výš. Ale aktivní asi moc nejsou.
Jinak jsem pořešil spoustu problémů a přitom přihřál i polívčičku našeho srazu. Jak jsem kdysi psal do toho programového vlákna, abyste kontaktovali oficiálního dovozce, znovu jsem to připomenul Jirkovi (cport) a napsal mi do SZ, že jste jim psali. Tak jsem to jen panu Moučkovi připomenul.
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.

www.malincik.eu

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 21 kvě 2009, 15:06

No s tím zapůjčením nevím no, nevím jestli by nám to někdo půjčil... :)
To je asi problém no... :)

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smalincik » 21 kvě 2009, 15:10

No a ještě jeden vstup: Sinco v Olomouci je jeden z těch obchodů, kde mi vnucovali všechno jiné , jen ne Pentax a na jasný dotaz mi řekli, že podle katalogu by něco objednali. Mají tam komplet Olympus a trochu Nikonů. Asi mají malou provizi...

www.malincik.eu

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“