Tak musím uznat, že PenTec s.r.o. reagoval na můj trochu protivný e-mail obratem . Zde je odpověď p. Moučky, který reagoval na moje výtky stran uvádění novinek, podpory prodeje a spolupráce se stávajícími majiteli přístrojů pentax.
p.Tomáš Moučka napsal:
Dobrý den,
K-7 byla uvedena na stránkách našeho autorizovaného servisu již včera viz.
http://foto-servis.cz/pentax-k7-p-497.html . Správu tohoto e-shopu ve spolupráci s
naším autorizovaným servisem mám na starosti osobně a najdete tam veškeré novinky
uvedené vždy včas a s detailním popisem. Viz. např. tento odkaz v sekci novinky
http://foto-servis.cz/pentax-smc-da-15m ... p-496.html . Taktéž v
kamenné prodejně tohoto servisu najdete 90% PENTAXu skladem s možností vyzkoušení.
Na
www.pentax.cz se objeví K-7 určitě během dneška - zpoždění je způsobeno
kompletním předěláním stránek do nové podoby. Má je na starosti pan Koubek a během
zítřka Vám zašle své vyjádření.
Co se týká obchodníků, kteří o PENTAXu "nevědí", není to pravda. Vědí. Záleží pouze
na preferenci daného obchodu resp. prodejce, kterou značku chtějí prodávat. Bohužel
s tímto nemůžeme dělat více než doposud děláme. Všichni prodejci mají možnost využít
výhody, které jim nabízíme kromě jiného např. DEMO produkty pro vystavení zboží na
prodejně a záleží jen na nich, jestli je využijí.
Na druhou stranu je značné mmnožství prodejců, kteří se o PENTAX starají a chtějí
jej prodávat viz.
www.vkfoto.cz ,
www.aaron.cz ,
www.fotoskoda.cz ,
www.alfacomputer.cz,
www.megapixel.cz atd. Je to patrné na jejich znalostech
produktů i prodejích.
Co se týká klubu PENTAX, aktivní je a stejně tak jako u pentaxfriends probíhají
setkání - tento rok je naplánováno 30-31.5. ve Velkém Oseku. pentaxfirends.eu známe
- pokud vím, chystá se taktéž setkání na 29.5.09 . Ohledně tohoto setkání jsme byli
kontaktováni a odpověď pošleme. V minulosti byl na stránkách pentaxfriends uveden
přímý odkaz na megafoto.cz . S námi ale nemají nic společného - jedná se o německý
e-shop. Porovnejte sám informace tam uváděné oproti některému z výše uvedených
prodejců.
Každopádně věřte, že pro zastoupení PENTAXu děláme vše, co je v našich silách a
každý takovýto e-mail nebereme na lehkou váhu. Pokud budete mít jakékoliv jiné
připomínky nebo nápady, neváhejte mě kontaktovat.
S pozdravem
Tomáš Moučka
Takže jeho výzva, posílat připomínky a návrhy platí doufám pro všechny.
Skončete s hospodským rozumováním a pokud někdo máte nápady, v Pen Tecu je uvítají.
a po krátké odpovědi ještě jedno vyjádření:
Máte pravdu ve spoustě věcí.
Informace mají všichni stejné, proto opravdu nerozumím takovémuto chování prodejců.
Bohužel v Olomouci je opravdu jen jeden prodejce a to SINCO Photo. Např. v Ostravě
nebo Brně je situace jiná - je tam poměrně dost obchodů, kteří se PENTAXem zabývají
(Fotocentrum Ostrava, Alfacomputer, v Brně Antikfoto, D.V.F. apod.). Váš e-mail mě
inspiroval k tomu, že je min. oslovím a zeptám se na aktuální situaci.
Mimochodem pokud budete chtít najít prametrově adekvátní zrcadlovku ke K20D od
Nikonu nebo Canonu, budete si muset připlatit min. 10 tisíc. Je pravda, že to
bohužel málokdo z nových zákazníků ví.
S tím srazem něco vymyslíme, zkusím to domluvit s jednatelem PenTecu. Nemohu dorazit
osobně, budu v tomto termínu mimo kancelář. Nicméně se nebráním spolupráci v tomto
směru a obecně požadavky vás=uživatelů PENTAXu nebo vaše připomínky jak zlepšit
podporu PENTAXu jen uvítám.
S pozdravem
Tomáš Moučka