Dmb píše:Tak už at jste u C nebo N, bude tu zas klid.
Narušuje tady morálku...
Kdo to všechno odchází, miky_lbc a kolouch?
...já
Moderátor: Moderátoři
Ja kdybych pouzival E-3, tak ten nazev taky prelepim, abych se nemusel stydet.vjacesslav píše:K-7 aj s gripom
http://www.flickr.com/photos/collishaw/ ... 2/sizes/l/
EDIT: Ach jaj. Je to len Olympus E-3
Jenže já nechci odejít od Pentaxu. Dokud jsem si fotil jen pro sebe a kamarády a občas nějaký malý kšeftík, byl jsem naprosto spokojen. Když jsem přešel z K100D na K20D, rok jsem říkal, že nic lepšího ani náhodou nepotřebuju a co teprve až koupím lepší skla!jasanek píše:Co kdybychom udelali anketu Kdo chce odejit od Pentaxu?
Obdobnou by mohli udelat mezi Canonem, Nikonem atd. Treba na tom Pentax nakonec nebude tak spatne .
elho_cid píše:Ja kdybych pouzival E-3, tak ten nazev taky prelepim, abych se nemusel stydet.vjacesslav píše:K-7 aj s gripom
http://www.flickr.com/photos/collishaw/ ... 2/sizes/l/
EDIT: Ach jaj. Je to len Olympus E-3
Schvalne to odpalim na manuale s full powerom a stopnem, prip. nahram video, za kolko sa to nabije. Som tiez zvedavy, lebo nezda sa mi, ze by som niekedy az 6sec cakal a to som s nim fotil dost akcii.kolouch píše:A jeste si neodpustim oficialni specifikaci blesku AF540FGZ
Interval & Battery Life:
Alkaline batteries - approx 6s interval, 200 full discharges;
Lithium batteries - approx 6s interval, 350 full discharges;
NiMH batteries - approx 6s interval, 250 full discharges;
TR Power Pack 3 - approx 4.5s interval, 700 full discharges
Takze nevim co to mate kluci za novy model AF540FGZ, ktery vam do full nabiji za 1sec .. mozna nejaky prototyp?
Z toho, co som cital, tak prepinanie AF bodov bude bud pomocou krizoveho volicu(up/dn/l/r) alebo pomocou dedikovaneho tlacitka podla nastavenej predvolby a bude sa dat aktivovat aj z ineho AF modu.kolouch píše:Kez bys mel s K5 a K1 pravdu, ale zatim nic nenasvedcuje tomu, ze by pentax miril do profesionalni tridy.miky_lbc píše:Já jsem se zařekl... že další komentář přidám až po oficiálním představení.
V K7 už nedoufám.... ale v mejch očích by si stále mohl Px vylepšit reputaci vyhlášením K5 a K1.
Tak uvidíme...
Jinak jsem teda zvedavy na prepinani AF bodu, jelikoz tlacitko AF je tlacitko AF a ne joystick, tzn. ze pri prepinani bodu budeme muset pouzit ten krizovy volic a pri vstupu do nejake funkce treba OK + funkci nebo naopak .. To mi jako zlepseni komfortu ovladani taky neprijde.
Uvidime . bylo by fajn treba AF + e-dialCyberSammy píše:Z toho, co som cital, tak prepinanie AF bodov bude bud pomocou krizoveho volicu(up/dn/l/r) alebo pomocou dedikovaneho tlacitka podla nastavenej predvolby a bude sa dat aktivovat aj z ineho AF modu.kolouch píše:Kez bys mel s K5 a K1 pravdu, ale zatim nic nenasvedcuje tomu, ze by pentax miril do profesionalni tridy.miky_lbc píše:Já jsem se zařekl... že další komentář přidám až po oficiálním představení.
V K7 už nedoufám.... ale v mejch očích by si stále mohl Px vylepšit reputaci vyhlášením K5 a K1.
Tak uvidíme...
Jinak jsem teda zvedavy na prepinani AF bodu, jelikoz tlacitko AF je tlacitko AF a ne joystick, tzn. ze pri prepinani bodu budeme muset pouzit ten krizovy volic a pri vstupu do nejake funkce treba OK + funkci nebo naopak .. To mi jako zlepseni komfortu ovladani taky neprijde.
kolouch píše:Uvidime . bylo by fajn treba AF + e-dialCyberSammy píše:Z toho, co som cital, tak prepinanie AF bodov bude bud pomocou krizoveho volicu(up/dn/l/r) alebo pomocou dedikovaneho tlacitka podla nastavenej predvolby a bude sa dat aktivovat aj z ineho AF modu.kolouch píše: Kez bys mel s K5 a K1 pravdu, ale zatim nic nenasvedcuje tomu, ze by pentax miril do profesionalni tridy.
Mno... já bych klidně přemejšlel i o tomhle. Jenže pokud se na "mě" Pentax vyprdne na 35mm, nemam žádnou záruku, že to jednou neudělá i na MF.Dmb píše:Nebo se na to vy**** a jdete od pentaxe do středoformátu.
do kamene tesat!BenaCZ píše:Vecny pesimista Tomas Ja jsem s Pentaxem spokojeny a rozhodne bych nemenil. Z stejnou cenu nabizi Pentax vic nez konkurence. To je podle me nezvratitelny fakt. K20 umi asi tak 100x vic nez ja, takze nemam duvod si stezovat na techniku. Co by pak mohli rikat fotografove driv? Zadny autofokus, zadne automaticke mereni expozice a snimky byly krasny, meli atmosferu. A to je podle me u fotky nejdulezitejsi. Tisice nastrilenych fotek 5fps nenahradi jednu dobrou fotku s atmosferou...