Pentax K-7 - první ofiko info!!!

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 19 kvě 2009, 16:28

Dmb píše:Tak už at jste u C nebo N, bude tu zas klid. :-D
Narušuje tady morálku...
Kdo to všechno odchází, miky_lbc a kolouch?

...já :cry: :cry: :cry:

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 19 kvě 2009, 16:30

ammiga píše:
Narušuje tady morálku...

Hmmm. Bude dražba?
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 19 kvě 2009, 16:33

vjacesslav píše:K-7 aj s gripom

http://www.flickr.com/photos/collishaw/ ... 2/sizes/l/

EDIT: Ach jaj. Je to len Olympus E-3
Ja kdybych pouzival E-3, tak ten nazev taky prelepim, abych se nemusel stydet.

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 19 kvě 2009, 16:37

jasanek píše:Co kdybychom udelali anketu Kdo chce odejit od Pentaxu? :-D
Obdobnou by mohli udelat mezi Canonem, Nikonem atd. Treba na tom Pentax nakonec nebude tak spatne :-).
Jenže já nechci odejít od Pentaxu. Dokud jsem si fotil jen pro sebe a kamarády a občas nějaký malý kšeftík, byl jsem naprosto spokojen. Když jsem přešel z K100D na K20D, rok jsem říkal, že nic lepšího ani náhodou nepotřebuju a co teprve až koupím lepší skla!
A i teď považuju K20D za naprosto skvělý stroj za ty peníze, který ale bohužel není stavěný na novinářskou reportážní fotografii.
Tady se furt řeší, že někdo nadává na nové tělo, aniž by ho viděl. Já jsem (kromě velikosti, ale na to by se rychle zvyklo) neřekl ani ň. Bude to určitě výborný foťák, ale mám strach, že na to, co potřebuji ( a to hodně rychle ), to bohužel stále nebude stačit. A čekat do podzimu na další modely nemůžu... :cry:
Takže kdybyste někdo měl po 1. červenci zájem o K20D spolu s ME Super, pěti objektivy, kartami, stativem...., prostě kompletní výbavou zájem, dejte vědět. :)

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 19 kvě 2009, 16:38

elho_cid píše:
vjacesslav píše:K-7 aj s gripom

http://www.flickr.com/photos/collishaw/ ... 2/sizes/l/

EDIT: Ach jaj. Je to len Olympus E-3
Ja kdybych pouzival E-3, tak ten nazev taky prelepim, abych se nemusel stydet.
:)
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 19 kvě 2009, 16:38

vjacesslav píše:
ammiga píše:
Narušuje tady morálku...

Hmmm. Bude dražba?

:D :D :D
Bude, bude...

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 19 kvě 2009, 16:51

kolouch píše:A jeste si neodpustim oficialni specifikaci blesku AF540FGZ

Interval & Battery Life:

Alkaline batteries - approx 6s interval, 200 full discharges;
Lithium batteries - approx 6s interval, 350 full discharges;
NiMH batteries - approx 6s interval, 250 full discharges;
TR Power Pack 3 - approx 4.5s interval, 700 full discharges

Takze nevim co to mate kluci za novy model AF540FGZ, ktery vam do full nabiji za 1sec .. mozna nejaky prototyp?
Schvalne to odpalim na manuale s full powerom a stopnem, prip. nahram video, za kolko sa to nabije. Som tiez zvedavy, lebo nezda sa mi, ze by som niekedy az 6sec cakal a to som s nim fotil dost akcii.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 19 kvě 2009, 17:00

Nebo se na to vy**** a jdete od pentaxe do středoformátu. :)
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 19 kvě 2009, 17:04

kolouch píše:
miky_lbc píše:Já jsem se zařekl... že další komentář přidám až po oficiálním představení.

V K7 už nedoufám.... ale v mejch očích by si stále mohl Px vylepšit reputaci vyhlášením K5 a K1.

Tak uvidíme...
Kez bys mel s K5 a K1 pravdu, ale zatim nic nenasvedcuje tomu, ze by pentax miril do profesionalni tridy.

Jinak jsem teda zvedavy na prepinani AF bodu, jelikoz tlacitko AF je tlacitko AF a ne joystick, tzn. ze pri prepinani bodu budeme muset pouzit ten krizovy volic a pri vstupu do nejake funkce treba OK + funkci nebo naopak .. To mi jako zlepseni komfortu ovladani taky neprijde.
Z toho, co som cital, tak prepinanie AF bodov bude bud pomocou krizoveho volicu(up/dn/l/r) alebo pomocou dedikovaneho tlacitka podla nastavenej predvolby a bude sa dat aktivovat aj z ineho AF modu.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 19 kvě 2009, 17:07

CyberSammy píše:
kolouch píše:
miky_lbc píše:Já jsem se zařekl... že další komentář přidám až po oficiálním představení.

V K7 už nedoufám.... ale v mejch očích by si stále mohl Px vylepšit reputaci vyhlášením K5 a K1.

Tak uvidíme...
Kez bys mel s K5 a K1 pravdu, ale zatim nic nenasvedcuje tomu, ze by pentax miril do profesionalni tridy.

Jinak jsem teda zvedavy na prepinani AF bodu, jelikoz tlacitko AF je tlacitko AF a ne joystick, tzn. ze pri prepinani bodu budeme muset pouzit ten krizovy volic a pri vstupu do nejake funkce treba OK + funkci nebo naopak .. To mi jako zlepseni komfortu ovladani taky neprijde.
Z toho, co som cital, tak prepinanie AF bodov bude bud pomocou krizoveho volicu(up/dn/l/r) alebo pomocou dedikovaneho tlacitka podla nastavenej predvolby a bude sa dat aktivovat aj z ineho AF modu.
Uvidime . bylo by fajn treba AF + e-dial
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 19 kvě 2009, 17:12

e-dial, to je co?
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 19 kvě 2009, 17:16

kolouch píše:
CyberSammy píše:
kolouch píše: Kez bys mel s K5 a K1 pravdu, ale zatim nic nenasvedcuje tomu, ze by pentax miril do profesionalni tridy.

Uvidime . bylo by fajn treba AF + e-dial

Jj... já na fashion zrovna manuální výběr bodu používám hodně.
S tim edialem by to asi šlo... už jsem si zvykl, že mam oko na hledáčku a palcem lítám po kříži :). Takhle to bude asi podobné... jen doufám, že to bude přední edial

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 19 kvě 2009, 17:29

Dmb píše:Nebo se na to vy**** a jdete od pentaxe do středoformátu. :)
Mno... já bych klidně přemejšlel i o tomhle. Jenže pokud se na "mě" Pentax vyprdne na 35mm, nemam žádnou záruku, že to jednou neudělá i na MF.

A jestli se odhodlám k takovéhle investici, už bych si asi raději připlatil za nějaký prověřený systém, který určo zůstane zachován.

Na 35mm bych přechod jinam asi zvládnul (finančně), jestli ale budu splácet nějakej MF systém, musim mít už fakt jistotu, že za 4-5 let bude kam jít dál a nebudu prodávat za pár Kč "bezcenná skla", protože k nim nebude k produkci tělo. U systému s Leaf mam jistotu, že za 5 let bude něco nového....

... ale třeba nás Px všechny nakonec mile překvapí a o uživatele jako jsem já (kteří by třeba potenciálně kupovali i MF) nepřijde. Protože si neumim představit, že by si MF od Px koupil někdo jinej, než jeho zákazník z 35mm (bude samozřejmě záležet na nabídce). Lidi s C a N půjdou až po FF a když budou chtít více, myslim, že budou volit o kousek dražší ověřenou cestu typu H3 nebo M se stěnou ověřeného výrobce.

ypres.bass
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ypres.bass » 19 kvě 2009, 18:26

BenaCZ píše:Vecny pesimista Tomas :) Ja jsem s Pentaxem spokojeny a rozhodne bych nemenil. Z stejnou cenu nabizi Pentax vic nez konkurence. To je podle me nezvratitelny fakt. K20 umi asi tak 100x vic nez ja, takze nemam duvod si stezovat na techniku. Co by pak mohli rikat fotografove driv? Zadny autofokus, zadne automaticke mereni expozice a snimky byly krasny, meli atmosferu. A to je podle me u fotky nejdulezitejsi. Tisice nastrilenych fotek 5fps nenahradi jednu dobrou fotku s atmosferou...
do kamene tesat!

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 19 kvě 2009, 18:41

miky_lbc píše: Mno... já bych klidně přemejšlel i o tomhle. Jenže pokud se na "mě" Pentax vyprdne na 35mm, nemam žádnou záruku, že to jednou neudělá i na MF.
a oni ti něco slibovali? :-D

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“