Příspěvek
od smalincik » 12 kvě 2009, 22:21
No tak jsem se dostal k počítačí dost pozdě a než jsem se prokousal reportážní tématikou je půlhodina fuč... Ale chci vstoupit do této diskuse a zmínit se o několika drobnostech. Znovu si vemu k ruce přítele reportéra ČTK p.Galgonka, který, když jsme dnes ráno probírali telefonicky jeho ev. účast na našem srazu mi řekl: "no nevím, jestli budu mít co říct k technice, moje výbava je podstatně horší, než má kdekterý amatér, já mám vlastně jen tři objektivy a starý Nikon" - slova člověka , který dělá reportáže denně. Slova p. Teichmanna z MFD, když jsme fotili pejsky na závodech:" těch 5fps u Canonu jsem použil jen párkrát a stejně to za nic nestálo, lepší je se soustředit a udělat jednu pořádnou fotku". A tak si myslím, že tihle pánové používají mozek a ti ostatní musí nádeničit se super technikou, aby zapráskali noviny pidisnímečkama velikosti známky...Samozřejmě ani oni nedělají dokonalé fotky na koleně, ale nepřeceňují význam techniky. Taky proto jsem chtěl , aby nám o tom některý z nich řekl něco na našem srazu, abyste spustili oči z těch zlatých telat C a N ...
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.
www.malincik.eu