Nástupce k20d - asi první "snímky"

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 12 kvě 2009, 21:57

fjo píše:
kolouch píše:
Tomáš Fafek píše:hmmmm..není to shiftem?Náhodou..
No zrovna tahle fotka by se dala vyfotit čímkoliv a zbytek dodělat v photoshopu .. pořád nechápu proč se to zde objevilo? Uniká mi něco? Jsem už ospalý :)

...jo, měl to být TimeOUT, aby se tu nestrhla nějaká bitka... a taky třeba jako zpestření... i když chápu, že pro příznivce reportážní fotky no je trochu od věci..
V poho :) .. Však to co jsi postnul je taky dobrá reportážní fotka :) Nějaká holka se šla vyčůrat na skálu a zhroutila se z toho, tak se tak stočila ... no a někdo ji vyfotil :)
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 12 kvě 2009, 21:58

fjo takže nevíš jestli to je shift objektiv?Mě to příjde jako jasný.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 12 kvě 2009, 22:01

BenaCZ píše:Ammiga: ja jsem hlavne psal ze by me to nebavilo. Nechtel byc hse zivit jako fotoreporter. Ja mam rad kreativni fotografii. Takze tvoji nabidku s diky odmitnu. Verim ze to je fuska delat takovou praci. Pro me by s timto povolanim bohuzel skoncilo zabavne fotografovani toho co ja chci, protoze bych byl unaven a znechucen nutnosti za kazdou cenu neco druhy den odevzdat...
Náročné to je, ale na druhou stranu splněný sen a navíc - denně jsi někde jinde, poznáváš nové a navíc se dostaneš na místa a k lidem, ke kterým bys jinak neměl šanci. Redakční kolega třeba dneska fotil Brno z balónu, já se v sobotu svezu několika sporťáky na okruhu, dostaneš se na jakýkoliv sport či koncert, i když tam fotit nemusíš...

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 12 kvě 2009, 22:09

...kurňa.. to mě nenapadlo.. houby fotograf.. příznivec pissu to je (blbec, měl si vzít delší sklíčko..)... :-D

...nevím, zda to je shift.. má tam napsano jen 24-70mm a Bridge mi neukazuje žádný exif.. :-(
Pentax

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 12 kvě 2009, 22:11

Jo a množství lidí na akcích co pro "někoho" fotí se bude stále víc zahušťovat s cenovou dostupností kvalitní techniky-jako,že už to probíhá-a vyhrávat budou mlátičky s ostrýma loktama a nejrychlejší střelbou.Kdejaký server jak jste psali najímá nádeníky i z řad amatérů kteří si to chtějí vyzkoušet jako profi a zjišťují,že to ani až tak složité není a že se tím dá i celkem slušně -zatím-živit.Při dnešní vizuální inflaci a s ní klesající náročnosti alespoň na půměrnou kvalitu reportáž jako taková brzy zanikne.Cvakat mašinou může kdekdo i na koncertech a klesající úroveň výsledků obecně stačí pro tu přeobrazovanou většinu konzumentů zábavního průmyslu.Odborníci to předvídali již s nástupem digitálních technologií a na současných fotoškolách se to za chvíli nebude vyučovat,protože se takový obor v reálu neuživí...a studenti o to samozřejmě nemají až na výjimky zájem.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 12 kvě 2009, 22:12

fjo píše:...kurňa.. to mě nenapadlo.. houby fotograf.. příznivec pissu to je (blbec, měl si vzít delší sklíčko..)... :-D

...nevím, zda to je shift.. má tam napsano jen 24-70mm a Bridge mi neukazuje žádný exif.. :-(
hele tak mě napadá, nejezdil jsi náhodou předloni na LK v Ostravě?
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 12 kvě 2009, 22:14

Tomáš Fafek píše:Jo a množství lidí na akcích co pro "někoho" fotí se bude stále víc zahušťovat s cenovou dostupností kvalitní techniky-jako,že už to probíhá-a vyhrávat budou mlátičky s ostrýma loktama a nejrychlejší střelbou.Kdejaký server jak jste psali najímá nádeníky i z řad amatérů kteří si to chtějí vyzkoušet jako profi a zjišťují,že to ani až tak složité není a že se tím dá i celkem slušně -zatím-živit.Při dnešní vizuální inflaci a s ní klesající náročnosti alespoň na půměrnou kvalitu reportáž jako taková brzy zanikne.Cvakat mašinou může kdekdo i na koncertech a klesající úroveň výsledků obecně stačí pro tu přeobrazovanou většinu konzumentů zábavního průmyslu.Odborníci to předvídali již s nástupem digitálních technologií a na současných fotoškolách se to za chvíli nebude vyučovat,protože se takový obor v reálu neuživí...a studenti o to samozřejmě nemají až na výjimky zájem.
Máš pravdu no, kamš fotí pro jeden portál a má 1000 za akci + akreditace 1+1 a proplaci i cestovné, a to ma jenom obyč digital za 7 000 :(
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 12 kvě 2009, 22:17

ammiga píše:Je fakt, že nápis na popruhu Pentax mi bude dost chybět. V poslední době jsem se vyloženě zaměřil na hledání "značkových" kolegů a musím říct, že za měsíc a půl focení pro noviny jsem potkal dva... :roll: Staršího pána na přednášce v Olomouci a kluka na cvičení záchranných složek v Olomouci. Zato skoro každý "kolega" s C nebo N nad objektivem se okamžitě zajímal, jak že ten náš stroj fotí a zejména u starší generace je vidět jistá nostalgie.
Musíš věřit, že se K-7 povede .. já jsem za 2 roky potkal na jednom festivalu člověka co fotil pentaxem, jinak nikdy nikoho a to jsem těch akcí navštívil celkem dost .. mělo by nás přibývat .. zatím na mě ti s C a N na akcích koukají spíš jak na raritu :))
-
www.jaroslavholan.cz

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 12 kvě 2009, 22:19

kolouch píše:
ammiga píše:Je fakt, že nápis na popruhu Pentax mi bude dost chybět. V poslední době jsem se vyloženě zaměřil na hledání "značkových" kolegů a musím říct, že za měsíc a půl focení pro noviny jsem potkal dva... :roll: Staršího pána na přednášce v Olomouci a kluka na cvičení záchranných složek v Olomouci. Zato skoro každý "kolega" s C nebo N nad objektivem se okamžitě zajímal, jak že ten náš stroj fotí a zejména u starší generace je vidět jistá nostalgie.
Musíš věřit, že se K-7 povede .. já jsem za 2 roky potkal na jednom festivalu člověka co fotil pentaxem, jinak nikdy nikoho a to jsem těch akcí navštívil celkem dost .. mělo by nás přibývat .. zatím na mě ti s C a N na akcích koukají spíš jak na raritu :))
Neví co je dobré, a ať počkají až vyjde k-7, to pak radši přejdou k Nám :-D
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 12 kvě 2009, 22:20

Dmb píše:
kolouch píše:
Neví co je dobré, a ať počkají až vyjde k-7, to pak radši přejdou k Nám :-D
No pentaxáci jsou sic "vlastenci", ale někteří mi připadají pekelně zaslepení, jako by pentax bylo to nejlepší co existuje a neuznají, že v určitých věcech je na tom konkurence prostě líp ..
-
www.jaroslavholan.cz

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smalincik » 12 kvě 2009, 22:21

No tak jsem se dostal k počítačí dost pozdě a než jsem se prokousal reportážní tématikou je půlhodina fuč... Ale chci vstoupit do této diskuse a zmínit se o několika drobnostech. Znovu si vemu k ruce přítele reportéra ČTK p.Galgonka, který, když jsme dnes ráno probírali telefonicky jeho ev. účast na našem srazu mi řekl: "no nevím, jestli budu mít co říct k technice, moje výbava je podstatně horší, než má kdekterý amatér, já mám vlastně jen tři objektivy a starý Nikon" - slova člověka , který dělá reportáže denně. Slova p. Teichmanna z MFD, když jsme fotili pejsky na závodech:" těch 5fps u Canonu jsem použil jen párkrát a stejně to za nic nestálo, lepší je se soustředit a udělat jednu pořádnou fotku". A tak si myslím, že tihle pánové používají mozek a ti ostatní musí nádeničit se super technikou, aby zapráskali noviny pidisnímečkama velikosti známky...Samozřejmě ani oni nedělají dokonalé fotky na koleně, ale nepřeceňují význam techniky. Taky proto jsem chtěl , aby nám o tom některý z nich řekl něco na našem srazu, abyste spustili oči z těch zlatých telat C a N ...
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.

www.malincik.eu

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 12 kvě 2009, 22:21

Je to nová zvláštní situace.Lidi co dostudovali 6,7,8 let před pěti lety FAMU obor foto,dokument reportáž se budou muset tlačit mezi lidma co si jdou zafotit nebo si přivydělat a k té nejdůležitější chvíly nebo momentu se prostě přes ten dav nedostanou.Trochu je mě jich líto...ale to je vývoj.Buď se tlačit nebo dělat něco jiného.Každopádně na nějaký koncept kvality mohou téměř jistojistě zapomenout nenastane-li restrikce.
Naposledy upravil(a) Tomáš Fafek dne 12 kvě 2009, 22:31, celkem upraveno 1 x.

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 12 kvě 2009, 22:24

smalincik píše:No tak jsem se dostal k počítačí dost pozdě a než jsem se prokousal reportážní tématikou je půlhodina fuč... Ale chci vstoupit do této diskuse a zmínit se o několika drobnostech. Znovu si vemu k ruce přítele reportéra ČTK p.Galgonka, který, když jsme dnes ráno probírali telefonicky jeho ev. účast na našem srazu mi řekl: "no nevím, jestli budu mít co říct k technice, moje výbava je podstatně horší, než má kdekterý amatér, já mám vlastně jen tři objektivy a starý Nikon" - slova člověka , který dělá reportáže denně. Slova p. Teichmanna z MFD, když jsme fotili pejsky na závodech:" těch 5fps u Canonu jsem použil jen párkrát a stejně to za nic nestálo, lepší je se soustředit a udělat jednu pořádnou fotku". A tak si myslím, že tihle pánové používají mozek a ti ostatní musí nádeničit se super technikou, aby zapráskali noviny pidisnímečkama velikosti známky...Samozřejmě ani oni nedělají dokonalé fotky na koleně, ale nepřeceňují význam techniky. Taky proto jsem chtěl , aby nám o tom některý z nich řekl něco na našem srazu, abyste spustili oči z těch zlatých telat C a N ...
Jo tak to budete mít pěkný jestli to vyjde.Povolaní z terénu předají zkušenosti a nějaké veselé příhody z natáčení :)

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smalincik » 12 kvě 2009, 22:27

Pro T.F.: než jsem to sesmolil, tak jsi popsal vlastně stejnou myšlenku...
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.

www.malincik.eu

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 12 kvě 2009, 22:28

:lol:Dneska to tady jede pěkným tempem...

Zamčeno

Zpět na „Novinky a drby“