SIGMA 30mm F1.4 EX DC HSM - Pentax

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
9700
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

SIGMA 30mm F1.4 EX DC HSM - Pentax

Příspěvek od 9700 » 13 pro 2008, 21:54

Chtěl bych se zeptat, zda tu máte někdo toto sko. Uvažuji o něm na focení v interiéru a na focení koncertů díky své světelnosti. Mám Pentax FA 35/2 a nevím, jak je na tom tato sigma s kvalitou v porovnání s Pentaxem co mám doma (s tím jsem spokojený moc).

Díky za vaše zkušenosti.
K10D....

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od asdf » 13 pro 2008, 23:40

Vlastní zkušenosti nemám. Ale nemyslím, že větší světelnost je nějakou zvláštní výhodou, snímky pořízené na nízkých clonách jsou totiž po technické stránce většinou velmi nekvalitní, ať se jedná o jakéhokoliv výrobce. Výhoda je snad jen v tom, že má člověk jasnější obraz v hledáčku.

eligio
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od eligio » 14 pro 2008, 02:28

Na focení koncertů je potřeba co nejsvětelnější objektiv.Čím světelnější, tím lepší.Je lepší mít fotku např. trošku měkčí než žádnou.Jak je použitelná clona 1,4 u této konkrétní sigmi to nevím, a i kdyby byla nepoužitelná tak brát to jako pravidlo,že světelný objektiv je zbytečnost je nesmysl.

Bukic
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Bukic » 14 pro 2008, 11:06

Najdolezitejsie info o objektive je, ze pre Pentax nieje HSM!!!
Ja som s nim spokojny, len pozor je to Sigma, Cize moze mat vrodenu vadu. Ten moj ma hnet dve, a ked som ziadal zarucnu opravu tak som ich zrejme dobre pobavil a odpisali mi ze objektiv je v naprostom poriadku 8O . Ale rozhodol som sa to nevzdat a objektiv poputuje nazad.
Ale na druhej strane, vyhlad cez ten objektiv je naozaj v pohode, AF sa chyta aj pri horsom osvetleni aj rychlost AF potesi.
K10d; Pentax A 50/1.7; Sigma 30/1.4DC EX; Pentax SMC A 135/2.8; Cosina 70-210/4; Sigma EF-53 DG SUPER :-)

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 14 pro 2008, 20:55

Ja ho mam tiez ale zatial som nastatsie zaidnu chybu nenasiel.

P.S.Bukic: o ake chyby sa jednalo?

Bukic
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Bukic » 15 pro 2008, 08:00

DjLuke9: clona mi robi akysi nepravidelny osemhran a cela je posunuta do strany mimo os objektivu, co ma za nasledok rozostrenie pravej strany obrazu. Da sa s tym zit, len si musim davat na to pozor pri foteni.
A sem tam mi drhne ostriaci prstenec, pri AF to je v pohode, trochu to robi problem pri MF.
A ty si s nim ako spokojny, pametam, ze si sa dlho rozhodoval co kupit, splnil tvoje ocakavania?
K10d; Pentax A 50/1.7; Sigma 30/1.4DC EX; Pentax SMC A 135/2.8; Cosina 70-210/4; Sigma EF-53 DG SUPER :-)

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 15 pro 2008, 08:43

Bukic píše:DjLuke9: clona mi robi akysi nepravidelny osemhran a cela je posunuta do strany mimo os objektivu, co ma za nasledok rozostrenie pravej strany obrazu. Da sa s tym zit, len si musim davat na to pozor pri foteni.
A sem tam mi drhne ostriaci prstenec, pri AF to je v pohode, trochu to robi problem pri MF.
A ty si s nim ako spokojny, pametam, ze si sa dlho rozhodoval co kupit, splnil tvoje ocakavania?
Myslim ze s tou clonou to mam tak isto:)
Ale robi to len na nizkych clonacha ale mozno s ami to len zda...

9700
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9700 » 25 pro 2008, 19:29

Bukic píše:Najdolezitejsie info o objektive je, ze pre Pentax nieje HSM!!!
Ja som s nim spokojny, len pozor je to Sigma, Cize moze mat vrodenu vadu. Ten moj ma hnet dve, a ked som ziadal zarucnu opravu tak som ich zrejme dobre pobavil a odpisali mi ze objektiv je v naprostom poriadku 8O . Ale rozhodol som sa to nevzdat a objektiv poputuje nazad.
Ale na druhej strane, vyhlad cez ten objektiv je naozaj v pohode, AF sa chyta aj pri horsom osvetleni aj rychlost AF potesi.
ale primo HAMA.cz uvadi ze tento obj. HSM ma...: http://www.hama.cz/ProductDetail.aspx?i ... italni-slr

Takze to maji spatne uvedene nebo jak to mam chapat?
K10D....

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 25 pro 2008, 19:41

No to tam maju napisane pretoze to maju u vsetkych tipov abonetova nechcelo s aim to menit u Pentaxu....
Mame ho tu 2ja a obaja ked tvrdime ze nema HSM tak myslim ze tak to bude:)

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“