Vtipy
Moderátor: Moderátoři
-
- Moderátor
Re: Vtipy
Dva advokáti, Lévy a Kohen, se rozhodli otevřít na dobré adrese svou kancelář. Po rekognoskaci okolí se však vzhledem k převažujícímu světovému názoru rozhodli nazvat jméno své kanceláře vtipně a vstřícně Kristián & Kristián. Přišel slavnostní den otevření kanceláře. Všechno zařídili, na vše pomysleli, jenom sekretářce zapomněli dát jednu správnou instrukci. A tak když zazvonil první klient a žádal si pana Kristiána, otázala se sekretářka půvabně:
- A kterého Kristiána chcete, pana Lévyho, nebo pana Kohena?
- A kterého Kristiána chcete, pana Lévyho, nebo pana Kohena?
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
-
- Moderátor
- Kolik stojí dva preclíky?
– Čtyřicet centů.
– A jeden preclík?
– Dvacet pět centů.
– Tak já si vezmu ten druhý.
– Čtyřicet centů.
– A jeden preclík?
– Dvacet pět centů.
– Tak já si vezmu ten druhý.
Tomáš
-
- Moderátor
Rabi Said a rabi Tyros lamentují nad úpadkem světa.
– Nuže, hlásí skromně rabi Tyros, například já jsem spal s mojí ženou až po svatbě. A co vy?
Rabi Said se nepatrně ošívá:
- Vím já? Jakpak se milostivá jmenovala za svobodna?
– Nuže, hlásí skromně rabi Tyros, například já jsem spal s mojí ženou až po svatbě. A co vy?
Rabi Said se nepatrně ošívá:
- Vím já? Jakpak se milostivá jmenovala za svobodna?
Tomáš
-
- Moderátor
Rok 1812. Carské Rusko
Car Alexander I. je na procházce když se z křoví vyřítí atentátník a hodí po něm zápalnou bombu. Když to uviděl okolojdoucí poručík Rževskij, zakryl cara vlastním tělem a bombu odkopl k atentátníkovi. Výbuch, atentátník zahynul, car se zdvíhá ze země, poručík Rženskij ho oprašuje a představuje se:
- Poručík Rževskij k vašim službám, vaše veličenstvo.
- No, Rževskij, zachránil jsi mi život, královsky tě odměním. Co si přeješ?
- Mám jen jedno přání, chtěl bych se oženit s Natašou Rostovovou, ale její otec mi ji nechce dát.
Zavolal car grófa Rostova a ptá se ho:
- Gróf, proč nechcete vydat Natašu tu za poručíka?
- No víte, veličenstvo, já jsem plukovník v záloze a on je předci jen poručík.
- Dobře gróf, dejte svou dceru GENERÁLOVI Rževskému.
- Veličenstvo, je on sice generál, ale není šlechtic a já jsem předci gróf.
- Dobře gróf, dejte svou dceru KNÍŽETI GENERÁLOVI Rževskému.
- Je on sice kníže, vaše veličenstvo, ale nemá žádné známosti...
- Gróf, dejte teda svoji dceru za manželku MÉMU OSOBNÍMU PŘÍTELI KNÍŽETI GENERÁLOVI Rževskému.
Na to se Rževskij obrátí na cara:
- Poslouchej Aljošo, ať se jde vycpat s tou svou dcerou. Najdu si lepší babu...
Car Alexander I. je na procházce když se z křoví vyřítí atentátník a hodí po něm zápalnou bombu. Když to uviděl okolojdoucí poručík Rževskij, zakryl cara vlastním tělem a bombu odkopl k atentátníkovi. Výbuch, atentátník zahynul, car se zdvíhá ze země, poručík Rženskij ho oprašuje a představuje se:
- Poručík Rževskij k vašim službám, vaše veličenstvo.
- No, Rževskij, zachránil jsi mi život, královsky tě odměním. Co si přeješ?
- Mám jen jedno přání, chtěl bych se oženit s Natašou Rostovovou, ale její otec mi ji nechce dát.
Zavolal car grófa Rostova a ptá se ho:
- Gróf, proč nechcete vydat Natašu tu za poručíka?
- No víte, veličenstvo, já jsem plukovník v záloze a on je předci jen poručík.
- Dobře gróf, dejte svou dceru GENERÁLOVI Rževskému.
- Veličenstvo, je on sice generál, ale není šlechtic a já jsem předci gróf.
- Dobře gróf, dejte svou dceru KNÍŽETI GENERÁLOVI Rževskému.
- Je on sice kníže, vaše veličenstvo, ale nemá žádné známosti...
- Gróf, dejte teda svoji dceru za manželku MÉMU OSOBNÍMU PŘÍTELI KNÍŽETI GENERÁLOVI Rževskému.
Na to se Rževskij obrátí na cara:
- Poslouchej Aljošo, ať se jde vycpat s tou svou dcerou. Najdu si lepší babu...
Tomáš
-
- Moderátor
Sluhovi, který urazil svého zaměstnavatele, vyměřil soud trest. Po skončení přelíčení se sluha obrátil s dotazem na předsedu soudu:
- Pane předsedo, sluha tedy nikdy nesmí říci svému zaměstnavateli ‚Ty osle‘?
– Ne, to nesmí.
– Ale oslovi může říci ‚Vážený pane‘?
– V tom vám nikdo nemůže zabránit.
– Díky a nashledanou, VÁŽENÝ PANE.
- Pane předsedo, sluha tedy nikdy nesmí říci svému zaměstnavateli ‚Ty osle‘?
– Ne, to nesmí.
– Ale oslovi může říci ‚Vážený pane‘?
– V tom vám nikdo nemůže zabránit.
– Díky a nashledanou, VÁŽENÝ PANE.
Tomáš
-
- Moderátor
Benjamin se strašně rozhádá se Stellinkou. Téměř na kudly, ale naštěstí to končí jenom tichem. Tedy absolutním nemluvením. Po třech dnech se to už nedá vydržet. A ještě ke všemu musí následujícího rána Benjamin brzy vstát, aby chytil odlet letadla. A vstává špatně, a bez Stellinky to nezvládá. Jenže promluvit? To se tedy, pěkně prosím, vůbec nemusel hádat. Jenže Benjamin má za ušima, a než jdou spát, položí Stellince na polštář lístek:
- Prosím vzbudit ve 4,30! Musím stihnout odlet.
Ráno se Benjamin vzbudí dorůžova vyspaný v devět. Všechno je v pekle, dojde mu hned. Kunčafti, byznys, renomé. Stellinka je ovšem dávno vzhůru a něco dělá v kuchyni! Benjamin rozlíceně vstává, když tu si všimne lístku na polštáři:
- Je půl páté. Vstávej!
- Prosím vzbudit ve 4,30! Musím stihnout odlet.
Ráno se Benjamin vzbudí dorůžova vyspaný v devět. Všechno je v pekle, dojde mu hned. Kunčafti, byznys, renomé. Stellinka je ovšem dávno vzhůru a něco dělá v kuchyni! Benjamin rozlíceně vstává, když tu si všimne lístku na polštáři:
- Je půl páté. Vstávej!
Tomáš
-
- Moderátor
Chlápek přijde do slavného kadeřnictví Gigi Cicimondy:
- Za jak dlouho bych přišel na řadu?
Gigi se rozhlédne po kvelbu:
- Asi tak za 40 minut.
Chlápek poděkuje a odejde. O dva dny později přijde stejný chlápek opět:
Gigi se rozhlédne po kvelbu, spočítá kunčafty a odpoví:
- Asi tak za 50 minut.
Chlápek poděkuje a odejde. Po několika dnech je tentýž chlápek zase zpátky:
Gigi koukne do čekárny:
- Asi tak za 30 minut.
Chlápek poděkuje a chvatně odejde. Gigi je z chlápkova chování celý perplex. Zavolá učedníka:
- Hele, mladej, jdi za tím chlápkem, co právě odešel, a koukej, kam půjde. Vždycky jenom přijde, zeptá se, jak dlouho by musel čekat na ostříhání, a pak odejde a k žádnýmu stříhání se už nevrátí.
Učedník vyběhne, a za chvilku je zpátky.
– Tak co, ptá se Gigi netrpělivě, kam ten divnej chlápek šel?
Učedník sotva dech popadá:
- K vám domů.
Gigi se rozhlédne po kvelbu:
- Asi tak za 40 minut.
Chlápek poděkuje a odejde. O dva dny později přijde stejný chlápek opět:
Gigi se rozhlédne po kvelbu, spočítá kunčafty a odpoví:
- Asi tak za 50 minut.
Chlápek poděkuje a odejde. Po několika dnech je tentýž chlápek zase zpátky:
Gigi koukne do čekárny:
- Asi tak za 30 minut.
Chlápek poděkuje a chvatně odejde. Gigi je z chlápkova chování celý perplex. Zavolá učedníka:
- Hele, mladej, jdi za tím chlápkem, co právě odešel, a koukej, kam půjde. Vždycky jenom přijde, zeptá se, jak dlouho by musel čekat na ostříhání, a pak odejde a k žádnýmu stříhání se už nevrátí.
Učedník vyběhne, a za chvilku je zpátky.
– Tak co, ptá se Gigi netrpělivě, kam ten divnej chlápek šel?
Učedník sotva dech popadá:
- K vám domů.
Tomáš
-
- Moderátor
Jednou byl Chajim Jankel pohoštěn boháčem. Dostal nakonec takový pišingr, že byl blahem bez sebe. Poprosil tedy hostitelku o recept. Ta mu ho pečlivě napsala, Chajim přišel domů a ženě všechno vyprávěl.
– A uměla bys udělat taky takový pišingr? zeptal se nakonec.
– No, jestli máš ještě ten recept?
– To víš, že mám. Tak poslouchej: vezmi tři libry jemné mouky…
– Kde bych vzala jemnou mouku? Dám dvě libry žitné.
– … dvě libry cukru…
– No moment, víš jak je cukr drahý! Stačí libra.
– … do toho vraž osm vajec…
– No ty jsi se asi pomátl? Dvě, to je tak všechno, co si můžeme dovolit!
– … dvoudeci jamajského rumu…
– Rum? Tys někde viděl doma jamajský rum?!
– … hrst mandlí a dvě hrsti rozinek a pět lžic strouhaného kokosu…
– Dej si je tam sám, vyklep si je k kapes! Půjde to i bez nich!
– … a pomalu upéct na bukovém dříví.
– Prdlajs. Bude se péct jako vždycky.
A tak pekla moučník žena Chajima Jankela. A když dopekla, a když vychladl, a když ochutnala, zkřivila hubu:
- Bůh suď, co těm boháčům na tom tak chutná?!?
– A uměla bys udělat taky takový pišingr? zeptal se nakonec.
– No, jestli máš ještě ten recept?
– To víš, že mám. Tak poslouchej: vezmi tři libry jemné mouky…
– Kde bych vzala jemnou mouku? Dám dvě libry žitné.
– … dvě libry cukru…
– No moment, víš jak je cukr drahý! Stačí libra.
– … do toho vraž osm vajec…
– No ty jsi se asi pomátl? Dvě, to je tak všechno, co si můžeme dovolit!
– … dvoudeci jamajského rumu…
– Rum? Tys někde viděl doma jamajský rum?!
– … hrst mandlí a dvě hrsti rozinek a pět lžic strouhaného kokosu…
– Dej si je tam sám, vyklep si je k kapes! Půjde to i bez nich!
– … a pomalu upéct na bukovém dříví.
– Prdlajs. Bude se péct jako vždycky.
A tak pekla moučník žena Chajima Jankela. A když dopekla, a když vychladl, a když ochutnala, zkřivila hubu:
- Bůh suď, co těm boháčům na tom tak chutná?!?
Tomáš
-
- Moderátor
Přišel učitel do třídy a sdělil téma slohové práce:
- Milí žáci. Dnes budete psát esej o tom, co byste dělali, kdybyste vyhráli milion.
Pěkné, inspirativní téma. Žáci se na nic neptají a hned smolí své sny. Na konci hodiny odevzdávají svá dílka. Jen Móricek odevzdává úplně prázdný list papíru. Učitel na něj zkoumavě hledí:
- Móricku! Proč ausgerechnet ty jsi nenapsal ani písmenko?!
Móricek klidně:
- Já jsem napsal přesně to, co bych dělal, kdybych měl milion. Vůbec nic!
- Milí žáci. Dnes budete psát esej o tom, co byste dělali, kdybyste vyhráli milion.
Pěkné, inspirativní téma. Žáci se na nic neptají a hned smolí své sny. Na konci hodiny odevzdávají svá dílka. Jen Móricek odevzdává úplně prázdný list papíru. Učitel na něj zkoumavě hledí:
- Móricku! Proč ausgerechnet ty jsi nenapsal ani písmenko?!
Móricek klidně:
- Já jsem napsal přesně to, co bych dělal, kdybych měl milion. Vůbec nic!
Tomáš
-
- Moderátor
Před soudem stojí Jojne, bezpochyby nejlepší z chelmských kapesních zlodějů. Soudce mu nařizuje, aby soudu předvedl, jak dokázal poškozenému nepozorovaně vyjmout současně ze saka peněženku, z kabátu fajku a z vesty zlaté hodinky i s řetízkem, kterým byly přichyceny. Jojne se ošívá:
- Ukázal bych, slavný soude, ale za takovou lekci já normálně beru dvacet zlotých!
- Ukázal bych, slavný soude, ale za takovou lekci já normálně beru dvacet zlotých!
Tomáš
-
- Moderátor
Rabi Vogeltanz se chlubí svému příteli Mojšemu:
- Dnes jsem učinil devět lidí velmi šťastnými.
Mojše uznale pokyvuje hlavou:
- To je hezká věc, chvályhodná! A jak jsi to, rabi, udělal?
Rabín skromně:
- Dnes jsem v templu oddal čtyři páry!
Mojše krabatí čelo:
- Rabi, ať počítám jak počítám, je to furt jenom osm lidí?
Rabín se usměje:
- Ty, Mojšele, ty jsi mi chóchem! Ty si myslíš, že jsem to dělal zadarmo?
- Dnes jsem učinil devět lidí velmi šťastnými.
Mojše uznale pokyvuje hlavou:
- To je hezká věc, chvályhodná! A jak jsi to, rabi, udělal?
Rabín skromně:
- Dnes jsem v templu oddal čtyři páry!
Mojše krabatí čelo:
- Rabi, ať počítám jak počítám, je to furt jenom osm lidí?
Rabín se usměje:
- Ty, Mojšele, ty jsi mi chóchem! Ty si myslíš, že jsem to dělal zadarmo?
Tomáš
-
- Moderátor
Víš, proč chodí policajti vždy ve dvou?
Protože jeden nikdy neví.
Protože jeden nikdy neví.
Tomáš
-
- Moderátor
Několik lyžařů bylo v rakouských Alpách překvapeno sněhovou bouří a mlhou. Skupina propadla panice, jednotlivci se rozptýlili a každý lyžař se snažil zachránit na svou pěst.
Karel se probil chumelenicí k neznámé chatě. Ani ve snu by ho nenapadlo, že bude tak rychle zachráněn. V chatě byla dokonce postel, deky a spací pytel.
Najednou dovnitř vtrhla další osoba. Byla to lyžařka Klaudie, celá štěstím bez sebe nad svou záchranou.
Schýlilo se k večeru a bouře neutichala. Nezbylo jim nic jiného než v chatě vyčkat, až se počasí uklidní.
Museli pomýšlet na odpočinek a přespat. Karel, gentleman, prohlásil: „Vy, Klaudie, si lehnete do postele a já se uložím do spacího pytle.“
Sotva se Karel začal ve spacím pytli zahřívat, ozvalo se drkotání zubů: „Karle, mně je zi-zi-zima a mr-mr-znu.“
Karel otevřel zip spacího pytle, vstal, našel deku a položil ji přes Klaudii. Znovu se zachumlal do spacího pytle a po chvilce mu začalo být příjemné teplo.
Najednou se znovu ozvalo: „Karle, mně je zima, straš-strašná zi-zi-zima.“ Gentleman Karel znovu vstal a přehodil přes Klaudii další deku.
Když byl zpátky ve spacím pytli, ani nezavřel oči a už se zase ozval nářek. „Mně je stále ještě zi-zi-zi-ma.“
Karel na to odpověděl: „Klaudie, já mám nápad. Jsme tu vlastně sami, odříznuti od ostatního světa, nikdo se nikdy nedozví, co se tu odehrálo.“ Usmál se pod vousy a pokračoval: „Víte co? Začneme se chovat, jako kdybychom byli manželé!“
Klaudie v skrytu duše na takový návrh čekala a hned přitakala: „Ó ano, ano!“ Její hlas změnil intonaci a ona začala rychleji dýchat. „To bude krásné! Už se na to těším!“
V odpověď Karel zabručel: „Dobrá, miláčku, tak hezky vstaň a tu zatracenou deku si podej sama!“
Karel se probil chumelenicí k neznámé chatě. Ani ve snu by ho nenapadlo, že bude tak rychle zachráněn. V chatě byla dokonce postel, deky a spací pytel.
Najednou dovnitř vtrhla další osoba. Byla to lyžařka Klaudie, celá štěstím bez sebe nad svou záchranou.
Schýlilo se k večeru a bouře neutichala. Nezbylo jim nic jiného než v chatě vyčkat, až se počasí uklidní.
Museli pomýšlet na odpočinek a přespat. Karel, gentleman, prohlásil: „Vy, Klaudie, si lehnete do postele a já se uložím do spacího pytle.“
Sotva se Karel začal ve spacím pytli zahřívat, ozvalo se drkotání zubů: „Karle, mně je zi-zi-zima a mr-mr-znu.“
Karel otevřel zip spacího pytle, vstal, našel deku a položil ji přes Klaudii. Znovu se zachumlal do spacího pytle a po chvilce mu začalo být příjemné teplo.
Najednou se znovu ozvalo: „Karle, mně je zima, straš-strašná zi-zi-zima.“ Gentleman Karel znovu vstal a přehodil přes Klaudii další deku.
Když byl zpátky ve spacím pytli, ani nezavřel oči a už se zase ozval nářek. „Mně je stále ještě zi-zi-zi-ma.“
Karel na to odpověděl: „Klaudie, já mám nápad. Jsme tu vlastně sami, odříznuti od ostatního světa, nikdo se nikdy nedozví, co se tu odehrálo.“ Usmál se pod vousy a pokračoval: „Víte co? Začneme se chovat, jako kdybychom byli manželé!“
Klaudie v skrytu duše na takový návrh čekala a hned přitakala: „Ó ano, ano!“ Její hlas změnil intonaci a ona začala rychleji dýchat. „To bude krásné! Už se na to těším!“
V odpověď Karel zabručel: „Dobrá, miláčku, tak hezky vstaň a tu zatracenou deku si podej sama!“
Tomáš
-
- Moderátor
Přijde muž s krásnou ženou do klenotnictví a společně pro ni vyberou diamant za 1,5 milionu korun. Když dojde na placení, vezme muž do ruky šekovou knížku a vyplní na celou sumu šek.
Prodavač se na něj podívá s obavami, zákazník je mu neznámý, vidí ho poprvé...
Muž okamžitě postřehne, že prodavač znejistěl, a tak mu říká:
„Jak vidím, máte obavy, že tento šek není krytý, viďte...? Dobře, uděláme následující. Dnes je pátek a banky mají již zavřeno, ponechejte si šek i šperk. V pondělí, až si ten šek necháte proplatit, pošlete ten šperk mé přítelkyni. OK?“
Prodavač se uklidní a zákaznický pár odejde. V pondělí chce prodavač nechat šek proplatit, ale banka jej odmítne, protože prý není krytý.
Okamžitě volá zákazníkovi a ten mu ledabyle odpoví:
„Klidně ho zahoďte, do postele jsem ji dostal.“
Prodavač se na něj podívá s obavami, zákazník je mu neznámý, vidí ho poprvé...
Muž okamžitě postřehne, že prodavač znejistěl, a tak mu říká:
„Jak vidím, máte obavy, že tento šek není krytý, viďte...? Dobře, uděláme následující. Dnes je pátek a banky mají již zavřeno, ponechejte si šek i šperk. V pondělí, až si ten šek necháte proplatit, pošlete ten šperk mé přítelkyni. OK?“
Prodavač se uklidní a zákaznický pár odejde. V pondělí chce prodavač nechat šek proplatit, ale banka jej odmítne, protože prý není krytý.
Okamžitě volá zákazníkovi a ten mu ledabyle odpoví:
„Klidně ho zahoďte, do postele jsem ji dostal.“
Tomáš
-
- Moderátor
Zase jednou se to ve firmě trochu protáhlo. Hned po posledním diktátu se sekretářka posadí šéfovi na klín, začne ho hladit po temeni a s citem se mu prohrabává ve vlasech. Začíná to být příjemné, tak si nalijí skleničku. Stává se to stále důvěrnějším, když tu dáma navrhne jet k ní do bytu. Tam, po skleničce sektu, to začíná být teprve hezké. Po druhé skleničce se oba ocitnou v posteli a věnují jeden druhému dávku rozkoše. On najednou ustrne a koukne na hodinky. S hrůzou zjistí, že je již jedna hodina po půlnoci. O překot si navlékne svršky a spěšně odchází. U dveří se ale ještě obrátí k milence:
„Nemáš tu náhodu kousek modré křídy?“
„Jakou křídu potřebuješ?“ ptá se ona.
„No, kus křídy na psaní na tabuli.“
Žena se podívá do zásuvky a kousek tam skutečně najde. On křídu popadne a zmizí.
Doma ho již čeká manželka a vítá ho s otázkou:
“Kdes byl tak dlouho? S pravdou ven!“
On jí stručně vysvětlí:
„Zase jednou se to ve firmě trochu protáhlo. Hned po posledním diktátu se mi sekretářka posadila na klín, začala mě hladit po temeni a s citem se mi prohrabávala ve vlasech. Začalo to být příjemné, tak jsme si nalili skleničku. Bylo to stále důvěrnější a tu mi dáma navrhla jet k ní do bytu. Vypili jsme zase trochu sektu, vrhli se na francouzskou válendu a tam jsme se pořádně vydováděli, jak se sluší a patří. Bylo to tak úžasné, že jsem ani nepostřehl, jak se připozdilo....“
Manželka se na to jen usměje:
„Jen nekecej, zase se vytahuješ. Byl´s hrát kulečník, vždyť máš ještě křídu za uchem!“
„Nemáš tu náhodu kousek modré křídy?“
„Jakou křídu potřebuješ?“ ptá se ona.
„No, kus křídy na psaní na tabuli.“
Žena se podívá do zásuvky a kousek tam skutečně najde. On křídu popadne a zmizí.
Doma ho již čeká manželka a vítá ho s otázkou:
“Kdes byl tak dlouho? S pravdou ven!“
On jí stručně vysvětlí:
„Zase jednou se to ve firmě trochu protáhlo. Hned po posledním diktátu se mi sekretářka posadila na klín, začala mě hladit po temeni a s citem se mi prohrabávala ve vlasech. Začalo to být příjemné, tak jsme si nalili skleničku. Bylo to stále důvěrnější a tu mi dáma navrhla jet k ní do bytu. Vypili jsme zase trochu sektu, vrhli se na francouzskou válendu a tam jsme se pořádně vydováděli, jak se sluší a patří. Bylo to tak úžasné, že jsem ani nepostřehl, jak se připozdilo....“
Manželka se na to jen usměje:
„Jen nekecej, zase se vytahuješ. Byl´s hrát kulečník, vždyť máš ještě křídu za uchem!“
Tomáš