moje nemají, jak mi to vysvětlíš?

To je to o čem píšu... Mám nastavené DNG a D-Range a odšum delších časů. Snímky mám mezi cca 16MB až cca 27MB kolísá to v závislosti na snímané scéně.
Moderátor: Moderátoři
To mají TIFFy, RAWy by komprimované být neměly vůbec.Tomáš píše:RAW snímky mají kompresi. Proto nejsou stejně velké. Jedná se o kompresi bezstrátovou a proto jsou mnohem větší než JPG.
Pochybuji,fotím do DNG a co fotka,to jiná velikostpalo2811 píše:Ale majú komplet všetky DNG mám 16mb .
Nemám vyjímečně foťák u sebe. Zkusím o víkendu udělat podobný pokus při stejném nastavení za stejných podmínek, jen se zapnutými vylepšováky a bez zapnutých vylepšováků.matak77 píše:Zkusil jsem braketing -2;0;+2EV a výsledná velikosti jsou cca 13;16;20MB při naprosto stejném nastavení foťáku a naprosto stejný scéně, stejná clona, stejný ISO, pouze jiný čas..
RAW se taky komprimuje (bezztrátově), není tak složitý si spočítat, kolik MB by měla mít výsledná fotka např. z 16 MPx čipu.matak77 píše:Zkusil jsem braketing -2;0;+2EV a výsledná velikosti jsou cca 13;16;20MB při naprosto stejném nastavení foťáku a naprosto stejný scéně, stejná clona, stejný ISO, pouze jiný čas..