Nikkor 18-135mmG IF-ED DX:

Ta podobnost není náhodná a specifikace zatím taky sedí. Nebylo by to zlé, ten 18-135 Nikkor Nikoňáci odsuzovali jen pro chybějící stabilizaci.
Moderátor: Moderátoři
To je zajímavá teorie
DC je ultrazvukovy motor, asi nejaky derivat SDM a SWMZafod píše:To je zajímavá teorieJo a už jste někdo pochopil, co to znamená to DC v názvu?? Něco jako nový SDM???
Tých 62mm má svoje výhody, na K-r je upravený aj vrch tela kde je blesk a ak to má byť aj setové sklo, tak je urobené možno tak aby objektív netienil internému blesku.. Myslím že vela ludí po kúpe inej náhrady za základák prišlo na to že bez externého blesku sa žiť nedá...elho_cid píše:... taky místo praktických 67mm filtrů bere nepochopitelně 62mm.
Dosud Pentax měl 62mm závit jen dvakrát, pokaždé šlo o optiku licencovanou od výrobce třetí strany (nebo alespoň podezřele podobnou nějakému Tamronu).
Snad to bude dobrý objektiv, ale pro mě určitě nebude...
To myslíš IF? Pentax ho v objektivech používá minimálně od 80tých let. Tehdy ho ale používali jen do drahých skel.CyberSammy píše:Rear focus je vsak Nikonacka vychytavka, tak sa dost cudujem, ze to ma ten Pentax. RF je celkom dobra vec, ktora urychluje AF. Uz mi viackrat vrtalo hlavou, ze by Pentax mohol zacat pouzivat RF a ahazrazu ho mame v 18-135
asi mi citali myslienky
Nie, myslim RF = rear focus. Na rozdiel od IF sa pri RF pohybuje zadna skupina clenov, cize blizke k AF motorceku, tzn. skratenie prevodov podla vsetkeho.elho_cid píše:To myslíš IF? Pentax ho v objektivech používá minimálně od 80tých let. Tehdy ho ale používali jen do drahých skel.CyberSammy píše:Rear focus je vsak Nikonacka vychytavka, tak sa dost cudujem, ze to ma ten Pentax. RF je celkom dobra vec, ktora urychluje AF. Uz mi viackrat vrtalo hlavou, ze by Pentax mohol zacat pouzivat RF a ahazrazu ho mame v 18-135
asi mi citali myslienky
DC je klasický "direct current" motor (čiže krokáč) avšak v zaujímavej úprave s rotujúcim prstencom magnetov okolo budenia. To môže byť zaujimavo rýchle a relatívne tiché. A hlavne nezničiteľné.elho_cid píše:DC je nejspíš nová varianta SDM. Jestli lepší nebo horší ukáže čas.