Display- neklame trochu?

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Franki55
V.I.P.
V.I.P.

Display- neklame trochu?

Příspěvek od Franki55 » 21 říj 2007, 16:35

Nemáte ten pocit , že je display je " až moc kvalitný"? , keď si pozerám cvaky na ňom, zdajú sa mi perfektné / farba , kontrast /, doma na PC
to tak nie je .. niekedy som aj dosť sklamaný, ako to vidíte?
ako máte nastavený display v menu?

Franki

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Dr.Chocholousek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Chocholousek » 21 říj 2007, 17:01

No muze to byt i tim ze je display malej. V tom malem rozmeru zmizi vady ktere v rozmeru na monitoru vylezou.
Tak pravil Dr.Chocholousek

pajik.b
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od pajik.b » 21 říj 2007, 17:05

Jj,taky se mi to tak jeví.Ale určitě je to velikostí obrazovky.

sM1so
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sM1so » 21 říj 2007, 17:43

...a tiež to záleží aj od toho či máš monitor nastavený na farby do ktorých aj fotíš....

hoza
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od hoza » 21 říj 2007, 18:30

Tak jasny ze fotky na foťáku jsou jiný jak na monitoru, jednak kvůli velikosti a pak kalibraci barev atd...
K100D Super.....

sixi
Nový uživatel
Nový uživatel

display

Příspěvek od sixi » 21 říj 2007, 22:23

Tiez mam niekdy taly pocit... Ale aspon to nevymazem uz v terene. Jednu skusenost vsak uz mam napriklad oproti kamaratovi co foti s Canonom - ked vidim na displeji ze je to zle, je to naozaj zle a mozem to bez problemov vymazat este vonku, naproti tomu jeho 350-tka to na displeji nikdy poriadne neukaze :-)
sixi

Dr.Chocholousek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Chocholousek » 22 říj 2007, 08:08

JJ displaye na pentaxech jsou super, skoda jen ze se nedelaj plastove kryty a jako u Ca a Ni, ale zily mi to netrha nalepil jsem folii a jsem v klidku.

sixi
Nový uživatel
Nový uživatel

folia

Příspěvek od sixi » 22 říj 2007, 17:06

Dr.Chocholousek - aku foliu si tam nalepil? Vsimol som si ze uz mam skrabnute... Porad...
sixi

OuvejAchich
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od OuvejAchich » 22 říj 2007, 18:15

Franki55, já myslím, že když fotíš do RAWu, tak se na displeji zobrazuje pouze náhled snímku, což je jen malej Jpeg, který se od finálního RAWu opravdu dost liší.

Dr.Chocholousek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Re: folia

Příspěvek od Dr.Chocholousek » 22 říj 2007, 18:23

sixi píše:Dr.Chocholousek - aku foliu si tam nalepil? Vsimol som si ze uz mam skrabnute... Porad...
tezko rict takhle z hlavy. Myslim že byla 3,5" a pak jsem ji orezal (aby byla pres celej display a chranila az do kraju). Na K100D jsem koupil baleni myslim trech folii byly levne (60-80CZK) ale tenke tak mi pod nima zustal vzduch a uz jsem ho nevyhnal. Tak jsem tam mel bublinky a bylo jich dost zhorsovalo mi to nahled. Na K10D jsem koupil nakou je docela draha mam podezreni ze stala 120-130CZK taky 3,5" a v baleni byla jedna. Narozdil od predeslych je silna takze se nevlni a vzduch jsem vyhnal v pohode. Kdybych ji nekde v mirne opilosti nezlomil (coz dodnes nevim jak se mi to podarilo) tak by ani nebyla videt takhle ma v rohu prasklinku a dve bublinky, ale porad lepsi nez kdyby to odnesl display.

Dr.Chocholousek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Chocholousek » 22 říj 2007, 18:24

OuvejAchich píše:Franki55, já myslím, že když fotíš do RAWu, tak se na displeji zobrazuje pouze náhled snímku, což je jen malej Jpeg, který se od finálního RAWu opravdu dost liší.
jj stim souhlasim

TRNSLTR

Příspěvek od TRNSLTR » 21 bře 2008, 22:09

Podľa môjho skromného názoru dosť záleží od monitoru, na ktorom si foto pozeráš. Teraz napríklad sedím za notebookom acer a všetky foto tu vyzerajú ako ogrcané (rozumej bledé, bez hlbky a kontrastu). Doma mám monitor LG Fantasy a to je už trošku o inom. A to nehovorím o profi mašinách... Takže sa nemrač na displej k1O, ale pekne na ten velký, ktorý nie je prirobený k ničomu, čo by dokázalo robiť také pekné foto..

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 21 bře 2008, 22:31

Neni to jen monitorem na kterem fotky prohlizite. Celkove ma display vetsi kontrast. Napriklad pouzitim WB filtru vypadaji fotky na displayi syte cerne kdezto v realu jsou to sedivky.... V barevnem je to totez....

Dneska jsem mel v ruce K20D ale na nastaveni monitoru jsem u ni bohuzel nekoukal....
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“