o pohotovost zoomu mi nejde, jde mi opravdu o kvalitu, diky,v
Moderátor: Moderátoři
Na tom je kus pravdy, ale to same mozes aplikovat aj u zoomu. 21, 40, 70 lmt to uz je supa €...pkleiner píše: Mono fokusy mě naučily neřešit zooomovaní, ale fotit a komponovat.....
Cituji zadavatele dotazu:peppe píše:Na tom je kus pravdy, ale to same mozes aplikovat aj u zoomu. 21, 40, 70 lmt to uz je supa €...pkleiner píše: Mono fokusy mě naučily neřešit zooomovaní, ale fotit a komponovat.....
K variantu monofokusplacky (su paradne). No zalezi co fotis.
Ta 50-135, ale asi nebude o moc horsia ako 70lmt. Pohotovost v rozsahu 50-135 sa asi hodi! Krajina/sport/reportaz - I preto nad nou tiez uvazujem.
Ostatok je uz vec kompromisu. Mne by prislo 21mm malo... rovnako koncit 70mm. neni uplne super.. ale na reportaz je to urcite fajnove a spratne. BTW historia pozna skvelych fotografov aj s jednym sklom.
peppe píše:ja by som tu kvalitu mono zas tak neprecenoval, a ten zoom nepodcenoval, je to i wr, mal som ho len raz v ruke /cikorovu/ vypada fakt dobre
ta seria tebou doplnena o 15mm ...hm to uz super supa investicia
len tak nahlas rozmyslam, ci to stoji za tie prachy, podla mna nie
FA*85/1,4 má uměle vyšroubovanou cenu zkur..ma překupníkama... snad ještě markantnější je to u A*135/1,8 kde jdu kolikrát do mdlob, co si za to říkají...kolista2 píše:fjo mýlíš se, další v řadě je 77Ltd a když opustíme Ltd, tak 85,100,135 a až pak 200.
Ale to už zavání LBA a to bych měl asi zalézt do kouta..
Ale tu 77 mít budu, sice až v létě ale bude.
To je samo sebou, že jeden Zooom může nahradit pevný sklo 21,40,50 i 70. Mě Zooom odnaučila Konica Hexar, která měla 35/2. Tak nějak jsem zistil, že zoom nepotřebuji. Hodně mě to osvobodilo a někdy i obohatilo. Osvobodilo mě to v tom. že nemusím myslet na další faktor jako je zoom a zoooooomování a jen fotím. Jde taky o čas. Jsou záběry kdy není čas na zooomování. Obohatil mě to v tom, že jsem použil na záběr jiné ohnisko než bych vědomě použil a paradoxně tak vznikli jiné a pro mě zajímavější fotky.peppe píše:Na tom je kus pravdy, ale to same mozes aplikovat aj u zoomu. 21, 40, 70 lmt to uz je supa €...pkleiner píše: Mono fokusy mě naučily neřešit zooomovaní, ale fotit a komponovat.....
Mne by prislo 21mm malo... rovnako koncit 70mm. neni uplne super.. ale na reportaz je to urcite fajnove a spratne. BTW historia pozna skvelych fotografov aj s jednym sklom.