U Pentaxu zůstávám proto, že by mě přechod na C/N jednak stál nehorázný kotel peněz (jelikož toho hardware mám prostě za ty roky už doma dost a většinu sem ukořistil za super peníz z druhý ruky) a hlavně proto, že výstup z K5 je opravdu pekelný a dává na prdel i mnohým FF od konkurence, takže bych sice přechodem něco získal, ale o něco zase přišel. Jsou vlastně jen dvě věci, co mi chybí ... ten AF-C opravdu stále za konkurencí zaostává (zkus s Pentaxem jít na hokej a porovnej odpad s odpadem kolegů s C a N) Ale je fakt, že u K5II je ten posun znatelný, ale ještě sem neměl dostatek času to porovnat v praxi. A druhá věc jsou prostě ty obrazové výhody FF. A jelikož konkurence víceméně až nedávno zvládla vyrobit FF, který by byl srovnatelný s APS-C čipem v K5 (D800), tak by mě prostě fakt zajímalo, co by z toho dokázal vymáčknout Pentax. Pokud by nafoukl a ještě trochu vylepšil stávající chip, byl by v tomhle směru prostě na vrcholu. Netvrdím, že už sem se svýma fotkama dostal na hranici možností vybavení, které mám, to určitě ne, ale FF by mi jistě pomohl se zase kousek posunout.
Jinak super fotky!