info pro budoucího Pentaxiana

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

sipas
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sipas » 05 pro 2007, 16:56

Ahoj, jestli chces delat fotky na papir tak si urcite kup K10d, vynikajici fotak po vsech strankach. Jestli jen na prohlizeni v PC tak jsou to vyhozene penize. A k te ostrosti. Pokud fotim do JPG mam nastanenou ostrost +2 a kontrast +1 pak staci jen orezat (pokud je to nutne) a muzu jit primo do labu a prinesu si domu krasne ostre fotky. Pokud me na focenem tematu zalezi nebo pocitam vystup bude A4 ci vetsi, tak jednoznacne RAW a nasledna uprava v PC. Jinak take celkem podstatny faktor, jak bude fotografie ostra je OBJEKTIV, casto dost prehlizena. Ale urcite se toho jpg neboj, je doba pixelovych maniaku :) .....
Dobre svetlo
Sipas
www.sipasweb.com

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Vláďa
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Vláďa » 05 pro 2007, 17:53

V téhle souvislosti marně přemýšlím na co je vlastně volba RAW+, tzn. focení do rawu a jepegu zároveň. Na důvod a využití jsem zatím nepřišel.
K10D,Pentax12-24/4;Tamron 18-250;Pentax FA50/1.4;Tamron SPAF90/2.8 Macro;Pentax FA*300/4.5;Velbon Sherpa 200R;UltraPod;AF-360FGZ

Vláďa
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Vláďa » 05 pro 2007, 18:03

sharkman píše: Moje představa: přijedu z dovolené s 500 fotkami - 450 je v jpeg srovnám u nich občas horizont nebo je ofiknu zabíraj 500 mega a můžu je za hodinku prezentovat a pak mám 50 fotek v rawu kde si stím pohraju, vytisknu si to do rámu na zed nebo to vrazím do web galerie apod. a to zabere dva večery a 250 mega......
Neměj z toho takové obavy, je spoustu softu, kde si jedenkrát pořádně naladíš transformaci z RAWu do JPEG aby ti to co nejvíce vyhovovalo a pak to dávkově spouštíš na celou sérii fotek. Následně ty RAWy smažeš pokud máš nouzi o místo. Je to pár desítek minut chroustání počítače.
K10D,Pentax12-24/4;Tamron 18-250;Pentax FA50/1.4;Tamron SPAF90/2.8 Macro;Pentax FA*300/4.5;Velbon Sherpa 200R;UltraPod;AF-360FGZ

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 05 pro 2007, 21:49

Vlada> ja vyuziti pro raw+ mam ;) nafotis a v PC se jednoduseji orientujes co je ktera fotka.. z rawu trvaji nahledy o poznani dele ;)
...K10+K5...
a rozne serepeticky

sharkman
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od sharkman » 10 pro 2007, 11:25

Děkuji všem za čas, který mi tu věnovali - ještě přetrpím vánoce a počkám až klesne cena v závislosti na oznámení nových modelů a nejspíše si K10D koupím - děkuji především MichaloviN, který mi poslal na posouzení fotky v jpeg i raw a jelikož nejsem žádný pixelmaniak musím říct, že vypadají víc než dobře. Škoda, že Pentax tak špatně zvládá marketing a je v hlubokém stínu za C a N, protože si to určitě nezaslouží, alespon co vidím zatím sám. Díky Sharkman

Dr.Chocholousek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Chocholousek » 10 pro 2007, 11:32

On ten marketing ma i sve vyhody. Napriklad pentax maji lide co se o to zajimaji vice a pak to i utuzuje komunitu pentaxaku. :D
Hodne stesti a dobre svetlo
Tak pravil Dr.Chocholousek

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 10 pro 2007, 11:38

sharkman píše:Děkuji všem za čas, který mi tu věnovali - ještě přetrpím vánoce a počkám až klesne cena v závislosti na oznámení nových modelů a nejspíše si K10D koupím - děkuji především MichaloviN, který mi poslal na posouzení fotky v jpeg i raw a jelikož nejsem žádný pixelmaniak musím říct, že vypadají víc než dobře. Škoda, že Pentax tak špatně zvládá marketing a je v hlubokém stínu za C a N, protože si to určitě nezaslouží, alespon co vidím zatím sám. Díky Sharkman

Martketing pokulhava hlavne v Evrope... v US a asii je to jine...
Pentax

peeetr
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od peeetr » 21 led 2008, 10:58

Mám K10D celých 5 dnů, nasekal jsem přes 500 fotek, podrobuju ji svému vlastnímu testu, i když nejsem profík a musím říct, že je to super dělo za "neuvěřitelně" málo peněz. Co se týče toho zmiňovaného marketingu, musím říct, že pentax byl, je a bude pro fajnšmekry, proto nepotřebuje marketingovou propagaci. Fotím raw+ a jsem s tím spokojen, je to dobrý v tom, že když potřebuju rychle poslat nějakou fotku bez úprav, tak těžko pošlu raw, že? :lol:
zdraví peeetr K10D

sharkman
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od sharkman » 01 úno 2008, 13:52

Tak už ho mám v rukou - mazlíka, je to nádhera, konečně se cítím jako jeden z Vás :D Co mě překvapilo že nejsou na displayích krycí fólie - je to standard?Jak lze poznat na fotáku kolik má celkově nafoceno abych omrkl jakou má minulost? Díky

MichalN
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalN » 01 úno 2008, 14:10

sharkman: Tak vitaj a vytešuj sa :lol: Spokojný?
Michal

sharkman
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od sharkman » 01 úno 2008, 14:33

MichalN píše:sharkman: Tak vitaj a vytešuj sa :lol: Spokojný?
To ti povím až po výkendovém testování, ale zatím je to nádhera...snad bude všechno fungovat jak má :-) Už jen čekám až šéf vypadne domů a budu si s tím moct začít naplno hrát :wink:

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“