info pro budoucího Pentaxiana
Moderátor: Moderátoři
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, jestli chces delat fotky na papir tak si urcite kup K10d, vynikajici fotak po vsech strankach. Jestli jen na prohlizeni v PC tak jsou to vyhozene penize. A k te ostrosti. Pokud fotim do JPG mam nastanenou ostrost +2 a kontrast +1 pak staci jen orezat (pokud je to nutne) a muzu jit primo do labu a prinesu si domu krasne ostre fotky. Pokud me na focenem tematu zalezi nebo pocitam vystup bude A4 ci vetsi, tak jednoznacne RAW a nasledna uprava v PC. Jinak take celkem podstatny faktor, jak bude fotografie ostra je OBJEKTIV, casto dost prehlizena. Ale urcite se toho jpg neboj, je doba pixelovych maniaku .....
Dobre svetlo
Sipas
www.sipasweb.com
Dobre svetlo
Sipas
www.sipasweb.com
Neměj z toho takové obavy, je spoustu softu, kde si jedenkrát pořádně naladíš transformaci z RAWu do JPEG aby ti to co nejvíce vyhovovalo a pak to dávkově spouštíš na celou sérii fotek. Následně ty RAWy smažeš pokud máš nouzi o místo. Je to pár desítek minut chroustání počítače.sharkman píše: Moje představa: přijedu z dovolené s 500 fotkami - 450 je v jpeg srovnám u nich občas horizont nebo je ofiknu zabíraj 500 mega a můžu je za hodinku prezentovat a pak mám 50 fotek v rawu kde si stím pohraju, vytisknu si to do rámu na zed nebo to vrazím do web galerie apod. a to zabere dva večery a 250 mega......
K10D,Pentax12-24/4;Tamron 18-250;Pentax FA50/1.4;Tamron SPAF90/2.8 Macro;Pentax FA*300/4.5;Velbon Sherpa 200R;UltraPod;AF-360FGZ
Děkuji všem za čas, který mi tu věnovali - ještě přetrpím vánoce a počkám až klesne cena v závislosti na oznámení nových modelů a nejspíše si K10D koupím - děkuji především MichaloviN, který mi poslal na posouzení fotky v jpeg i raw a jelikož nejsem žádný pixelmaniak musím říct, že vypadají víc než dobře. Škoda, že Pentax tak špatně zvládá marketing a je v hlubokém stínu za C a N, protože si to určitě nezaslouží, alespon co vidím zatím sám. Díky Sharkman
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
sharkman píše:Děkuji všem za čas, který mi tu věnovali - ještě přetrpím vánoce a počkám až klesne cena v závislosti na oznámení nových modelů a nejspíše si K10D koupím - děkuji především MichaloviN, který mi poslal na posouzení fotky v jpeg i raw a jelikož nejsem žádný pixelmaniak musím říct, že vypadají víc než dobře. Škoda, že Pentax tak špatně zvládá marketing a je v hlubokém stínu za C a N, protože si to určitě nezaslouží, alespon co vidím zatím sám. Díky Sharkman
Martketing pokulhava hlavne v Evrope... v US a asii je to jine...
Pentax
Mám K10D celých 5 dnů, nasekal jsem přes 500 fotek, podrobuju ji svému vlastnímu testu, i když nejsem profík a musím říct, že je to super dělo za "neuvěřitelně" málo peněz. Co se týče toho zmiňovaného marketingu, musím říct, že pentax byl, je a bude pro fajnšmekry, proto nepotřebuje marketingovou propagaci. Fotím raw+ a jsem s tím spokojen, je to dobrý v tom, že když potřebuju rychle poslat nějakou fotku bez úprav, tak těžko pošlu raw, že?
zdraví peeetr K10D
zdraví peeetr K10D