Pentax DA*16-50/2,8 NA SCÉNĚ..!!!!!!
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No tak sem vam udelal takovou malou ukazku hloubky ostrosti a zaroven co udela s fotkou doostreni pri uprave v PC, je to focene do RAW a "vyvolane" ve Photoshopu.
http://www.objektivem.com/foto/16-50/dof.jpg
Zaostreno to bylo na 40cm na pravitku takze sice ten prvni snimek je presne, ale zkousel sem to vickrat a vetsinou to zaostri trochu za zaostreny bod viz treti snimek pri clone 4.
http://www.objektivem.com/foto/16-50/dof.jpg
Zaostreno to bylo na 40cm na pravitku takze sice ten prvni snimek je presne, ale zkousel sem to vickrat a vetsinou to zaostri trochu za zaostreny bod viz treti snimek pri clone 4.
K-5, DA* 16-50/2.8, Tamron 90/2.8, Sigma EF-500 DG Super, (DA 16-45/4)
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5
[/quote]Sehnal sem ho tady v Anglii za 529 liber ani sem ho nemel predobjednany jak je ve svete zvykem
Cena normal, jen to místo je trochu z ruky!
Hm, u te první fotky(na začátku diskuse) se mi zdá že celá pravá půlka je rozostřená(dle trávy) vlevo je ostrá tráva i kráva , měkčí obrysy jsou pochopitelné na 2,8. Ta aberace je celkem velká, ale dá se s tím žít, v protisvětle většinou můžeš jít s clonou nahoru, no za ty prachy bych čekal trochu víc, ale nezapomeňme , že tam je navíc motorek na USMostření. Zajímavé by bylo srovnání se Sigmou 17-70.
Ještě jeden dotaz, kde je to sklo vyrobené, zase Taiwan? Dík.P.
Cena normal, jen to místo je trochu z ruky!
Hm, u te první fotky(na začátku diskuse) se mi zdá že celá pravá půlka je rozostřená(dle trávy) vlevo je ostrá tráva i kráva , měkčí obrysy jsou pochopitelné na 2,8. Ta aberace je celkem velká, ale dá se s tím žít, v protisvětle většinou můžeš jít s clonou nahoru, no za ty prachy bych čekal trochu víc, ale nezapomeňme , že tam je navíc motorek na USMostření. Zajímavé by bylo srovnání se Sigmou 17-70.
Ještě jeden dotaz, kde je to sklo vyrobené, zase Taiwan? Dík.P.
K10D, MZ6
Odpisal mi vyhradny dovozca na SK, ze prve DA16-50 budu prichadzat na SK zaciatkom septembra/zari/ a budu uspkokojovat prvych tych co ich mali predobjednane.a ze zaujem je obrovsky. A na pixmanii je v ponuke a k dispozicii DA 50-135 za 33k SK.
K10D, DA* 16-50/2,8 DA* 50-135/2,8 DA 70/2,4 FA* 24/2 DA 10-17/3,5-4,5,Sigma 1,4/30
...a mas pocit, ze by to na nem bylo znat..?? ...rekl bych, ze asi ani ne, ze?? Kdyz jsem jeste delal do audiotechniky, prodaval jsem kusy z ruznych castni sveta a zadne problemy nebyly... dokonce paradoxne jsem mel 2x problem s CD prehravacem ROTEL, ktery byl vyroben v Japonsku...Cimrmanek píše:Jo, tak je to Vietnam.
...rekl bych, ze i kdyz jsou vyrobni zavody slusne znacky v jakkoliv exoticke zemi, vedeni si to pohlida....
Pentax
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No mně by nenapadlo že by mělo být něco v nepořádku když je to dělané ve Vietnamu Podle mně je to úplně jedno kde se to smontovalo, oni si japončíci kvalitu určitě dobře hlídají.
Assembled in Vietnam under license & supervision of Pentax Corporation Japan
K-5, DA* 16-50/2.8, Tamron 90/2.8, Sigma EF-500 DG Super, (DA 16-45/4)
"Assembled" je ten dulezity vyraz ...jen to montuji, ale nevyrabeji...Cimrmanek píše:No mně by nenapadlo že by mělo být něco v nepořádku když je to dělané ve Vietnamu Podle mně je to úplně jedno kde se to smontovalo, oni si japončíci kvalitu určitě dobře hlídají.
Pentax
No, doufejme!Cimrmanek píše:No mně by nenapadlo že by mělo být něco v nepořádku když je to dělané ve Vietnamu Podle mně je to úplně jedno kde se to smontovalo, oni si japončíci kvalitu určitě dobře hlídají.
Já jen slyšel zkušenosti, že některé objektivy vyrobené ve Vietnamu (samo, že ne Taiwanu, to jsem popletl) mají část fotky ostrou a druhou mírně rozostřenou a tím se nabízí polemika, že je to špatně ne vyrobeno, ale špatně smontováno, no nechci nikoho strašit, já mám taky 28-70 z Vietnamu a myslím, že je OK, takže proto ten dotaz. Taky je asi rozdí mezi sklem za 7000 a 20000, že.
Ale ta první zkušební fotka mi to úplně připomněla, samo že to mohlo být něčím jiným, u ostatních jsem to nepozoroval...
K10D, MZ6
TAk mi prave volali z predajne www.fotosvet.sk ze mi posielaju DA*16-50/2,8 aj spolu s DA* 50-135/2,8. SA uz neviem dockat. Po prvych skusobnych zaberoch napisem dojmy a aj nejake to foto. Dobre svetlo vsetkym!
K10D, DA* 16-50/2,8 DA* 50-135/2,8 DA 70/2,4 FA* 24/2 DA 10-17/3,5-4,5,Sigma 1,4/30
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
koukám, že to budou predčasné vánoce - kolik to vyjde, jeslti to neni tajné - na stránkách jsem to nenašel...
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
https://www.webovica.sk
https://www.webovica.sk
Citali ste uz tento test ? http://www.optyczne.pl/92.1-Test_obiekt ... t%EAp.html
Musim priznat ze ma vydesil, mam ho aj s Da 50-135 necely tyzden, ale prve dojmy mam uplne opacne od testu. Sa mi zda ostrejsi nez DA 16-45/4, cez vikend planujem cosi pofotit, potom to sem dam na posudenie....
Musim priznat ze ma vydesil, mam ho aj s Da 50-135 necely tyzden, ale prve dojmy mam uplne opacne od testu. Sa mi zda ostrejsi nez DA 16-45/4, cez vikend planujem cosi pofotit, potom to sem dam na posudenie....