Fuji X

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Fuji XT-1

Příspěvek od hilda4sea » 08 črc 2015, 22:10

klingo:

U Fuji je to fuk, protože jak fáze, tak kontrast se čtou na jednom čipu.

simir.zn:

Tak vítej u renegátů.
To víš, když můžeš na 6 až 8 metrů při umělém osvětlení scény udělat fotku aktéra a při cloně 1,2 (ISO 1600) můžeš přepočítat fousy na bradě, tak to se nadšení nedá zkrotit. Abych si napravil reputaci:
a) trochu mně s..e jejich nová cenová politika odtržená od reality, když pak někdo něco prodává, tak jen s velkou ztrátou;
b) musím přiznat, že jsem měl XF 23/1,4 celkem 2x v opravě. Komunikace AF pohonu s tělem. Doufám, že už naposled. Musím uznat, že tentokrát se soudruzi pochlapili - zrušili opravnu v Polsku a vše se opravuje v Anglii, což je znát. Poladili to tak dobře, že kdybych měl sklo s clonou 0,8, tako to bude také ostré.

Mně osobně se nejvíc líbí "kolečka a pak zase kolečka" a pak bezproblémové ostření čímkoliv a kamkoliv, protože jak fáze tak kontrast ostří přímo na čip a pokud nemáš smůlu s komunikací jako já, tak to vždy sedne. No, pak se mi líbí asistent ostření. Jaký jsi si vybral pro Samyang? Po něm jsem také pošilhával a už jsem ho měl i na těle. Nakonec jsem nedozrál k rozhodnutí, protože na to moje divadlo bych spíše potřeboval Samyang 135/2.
Přeji ti hodně radosti a také pevných nervů, protože jak už jsem starý pes, tak jsem se nové kousky učil dlouho. Nejvíc mně rozplakalo, že v podání Fuji je hodnota -2 ve skutečnosti 0 u ostatních. Taky se podívej, zda máš v těle už FW 4.0. Pokud ne, stačí ho stáhnout ze stránek Fuji. Vylepšení autofokusu je opravdu znatelné.
Hodně radosti s kolečky a objektivy.
Naposledy upravil(a) hilda4sea dne 08 črc 2015, 22:29, celkem upraveno 1 x.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

simir.zn
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od simir.zn » 08 črc 2015, 22:29

Díky. Popravdě se s ním teprve seznamuju. Koupil jsem to dnes navečer a zkusil zatím pár cvaknutí s 23. Pak došla baterka, tak ji poprvé nabíjím. Mám už vyhlídlou "normální" očnici u Škody a druhou baterii Avacom.
Ten Samyang nevypadá vůbec špatně, jak zpracováním, tak i chodem clony a ostřením. Za cenu 8490,- u Škody super širokáč. S clonou f2 se dá dokonce mluvit i o nějakém bokehu při té šířce záběru. Dám pak víc info, jak bude čas víc testovat.
Ke koupi x-t1 mě přiměla koupě 18-35/1.8 z minulého týdne - po nasazení na K-5 jsem se váhou prohnul v zádech a začal jsem pochybovat, že toto chci používat jako hlavní sklo. Sigma tedy putovala zpět do Megapixelu a nahradil ji systém Fuji. Fandil jsem jim od počátku jejich novodobé retro éry, ale jako srdcař do pentaxu jsem neměl motivaci přejít. Už kdysi jsem u fuji byl - FinePix S6500 fd a pak 9600fd. Pak následoval už pentax.
Fuji X-T3 silver, Fuji 10-24/4, Fuji 23/1.4, Fuji 50-140/2.8, SMC M 50/F1.4, SMC M 100/2.8, Godox TT685+X1T, Manfrotto 190xprob
Fuji X30 silver

slivo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od slivo » 09 črc 2015, 01:50

Nech ti X-T1 sluzi k spokojnosti! Zo zvedavosti som pozrel co robi Megapixel s vratenym objektivom a Sigmu 18-35 pre Pentax maju skladom prave jednu v Prahe - Holesoviciach. Nebude to ten tvoj kus? :-)
PFS smugmug
K1ii, K3, K01, K10, K100 + DFA50/1.4, DA70, FA43, FA31, DA35ltd, DA16-50, DA50-135, DA12-24, DA55, FA50/1.4, DA50/1.8
NX200, 300 + 10/3.5, 20/2.8, 30/2, 45/1.8
A7r + FE55/1.8, FE85/1.8

simir.zn
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od simir.zn » 09 črc 2015, 06:08

slivo píše:Nech ti X-T1 sluzi k spokojnosti! Zo zvedavosti som pozrel co robi Megapixel s vratenym objektivom a Sigmu 18-35 pre Pentax maju skladom prave jednu v Prahe - Holesoviciach. Nebude to ten tvoj kus? :-)
Díky. Bude to 100% ten můj. Sigmy pro Pentax už téměř nikde nemají skladem (v době objednávky 29.6.2015). Neměl ji jak Škoda, tak ani Antikfoto a další seriózní prodejci. Megapixel měl poslední kus. V Antikfotu mi prodejce říkal, že dle zastoupení Sigmy nebudou další 18-35 v nejbližší době dodány. Upřednostňují větší "západní" trhy.
Samozřejmě mi ostřila mimo (jako každému). Bylo to vždy zaostřeno za objekt a korekce v těle nefunguje. Jinak je ale to sklo krásný a fotky byly rovněž parádní. Jen ta velikost a váha - což samozřejmě jinak nejde :cry:
Při vracení v Megapixelu si prodejce sklo důkladně prohlédl, vyzkoušel asi 10 fotek na novém K3II, pak pečlivě vyčistil a zabalil.
Fuji X-T3 silver, Fuji 10-24/4, Fuji 23/1.4, Fuji 50-140/2.8, SMC M 50/F1.4, SMC M 100/2.8, Godox TT685+X1T, Manfrotto 190xprob
Fuji X30 silver

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 09 črc 2015, 08:28

Konečne som sa dostal ku kompu a musím povedať,že Simir to vystihol s tými obchodakmi.Ako preboha možete poznať kvalitu objektívu z takto malých fotografi!í?Tretia má na celej ploche závoj ako prasa.Toto keby spravil nejaký pentax objektív,tak tu Hilda píše traktáty,ako je pentax nahovno,nevie ani vyrobiť objektív.Tuto nejaký magor napíše že to kreatívne využil a ešte sa z toho tešíte!Ako som už písal,nemusí to byť na istý druh fotografií zlý objektív,ale to nadšenie mi nepríde na mieste.
Naviac autor pri štvrtej fotografií ospevuje rýchlosť ostrenia ,ako čakal na rozvírený prach.Čo na tej fotografií je preboha náročné na ostrenie-model stojí bez pohnutia a otrené je na neho.Nevidel som nikde v recenzií streetfoto,kedy je možné posúdiť rýchlosť a presnosť ostrenia.Recenzent na všetky fotky použil statický motív a nedal si ani trochu práce ukázať či objektív stíha v reálnych podmienkach.Možno aj skúsil-ale radšej to tam nedal(mi z toho môže vyplynúť).
Čo sa týka fázového ostrenia,to že je na tom istom čipe ako ostrenie na kontrast,nemá vplyv na princíp.Čo som vyčítal(môžem sa ale mýliť,moc to nesledujem)tak u fuji pri použitá fázového ostrenia to určí smer,kam sa ostrí a konečné presné doostrenie urobí kontrastné ostrenie.To totiž nevie,či je zaostrené pred ,alebo za objekt,preto prebieha aby určilo kam ostriť.Fázový posun vie že je ostrené napr.pred a aj o koľko.(problém u pentaxu je,že na ostrenie používa zelenú zložku svetla,nie priemer všerkých,ako konkurencia.Z toho vyplývajú možné odchýlky,ako to priznali pri K5ke,kedy dôvodom zlého ostrenia bola chromatická vada na mikročočkách af modulu).
Aby to nevyzeralo že som zaujatý pentaxák,mne sa nové fujiny páčia veľmi a keby som nemal vrazené tolké peniaze,na sto pro by som išiel do XT.Páčia sa mi dizajnom aj pokročilými funkciami,majú slušné svetelné monofokály.Horšie to je z tele,ktorými fotím častejšie.Tam je to poslabšie.Možno keď doslúži K3 a bude vačší výber af skiel,no...uvidím čo bude.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 09 črc 2015, 08:48

Klingo:

Opět si nezklamal a potvrdil si, že jsi kořením tohoto fóra. Na rozdíl od simira, který to bral jako nadsázku, ty to bereš doopravdy.
Jinak správně píšeš, že se v případě AF Fuji mýlíš. Také správně píšeš, že Pentax nemá v clonových kategoriích Fuji nic srovnatelného.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 09 črc 2015, 09:15

Takže sa opravím,fázový posun pri nedostatko svetla prepne automaticky do režimu kontrastného ostrenia.Fázové ostrenie funguje iba pri dostatočne silnom svetle.Bomba.
P.S. Hilda,kludne si zruš konto po štvrtýkrát,keď ťa tu štveme :lol:

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 09 črc 2015, 09:50

K té 90mm- testovací fotografové hovoří o zatím nejlepším xf skle. A jmenují mj i kontrast. Tak to asi nebude zlé.

K cenám- už jsem se naučil čekat na akce. Nedávno jsem koupil u Škody novou 35mm za cenu bazarovky v USA.

K PD ostření - u bodů přímo na čipu odpadá nutnost přesného umístění af modulu a tolerance zrcátka.

Citlivost af X-T1 se s fw4.0 zlepšila na ca 0.5EV.
Jan67

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 09 črc 2015, 09:59

Technológie idú hodne rýchlo dopredu,na bežné fotenie už aj kontrastné ostrenie je prijateľne rýchle .Teraz som pozeral nejaké testy 90ky,nikto ale nemal dynamické scény,jeden mal pár svadobných,inak všetci modelky.Prečo nie.Kontrast nemusí byť zlý,v tej prvej recenzií tá tretia fotka hodila v protisvetle závoj cez celú plochu,čo nieje proste v dnešnej dobe zrovna štandard.
Mimochodom,o tom že sa jedná o zatiaľ najvydarenejšie sklo na fuji sa písalo pomaly u každom vydanom objektíve.

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 09 črc 2015, 11:27

O xf 16/1.4 se psalo, že je "pouze" velmi dobrý :-)
Jan67

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 09 črc 2015, 12:43

simir.zn píše:Zdravím pánové! Ode dneška jsem šťastným majitelem X-T1 Graphite Silver Edition. Byla to láska na první pohled :wink: V této barvě je to fakt jak stará kinofilmová klasika. Zatím mám skvělou 23/1.4 a zkusil jsem vzít na krajinky a architekturu Samyang 12/2. Máte s ním někdo zkušenosti? V recenzích na youTube vychází výborně. Jinak oceňuji toto přínosné vlákno, i když někdy to vypadá, jako kdyby byl Hilda a Jan67 obchoďák od Fuji :lol: :wink:
Simir>
Tak gratuluji.
Doporucuji koupit pdf "111 X-pert tips". Jsou na to slevy pres fuji rumours portal. Je to fakt dobre vysvetleni nekterych detailu, ktere nejsou v navodu vysvetleny. Ted asi bude update na fw 4.0.
Jan67

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 10 črc 2015, 17:30

Klingo píše: ...Tretia má na celej ploche závoj ako prasa.Toto keby spravil nejaký pentax objektív,tak tu Hilda píše traktáty,ako je pentax nahovno,nevie ani vyrobiť objektív.Tuto nejaký magor napíše že to kreatívne využil a ešte sa z toho tešíte!Ako som už písal,nemusí to byť na istý druh fotografií zlý objektív,ale to nadšenie mi nepríde na mieste.
...Nevidel som nikde v recenzií streetfoto,kedy je možné posúdiť rýchlosť a presnosť .
Jeste si dovolim citovat primo z te recenze.

"If you use the 90mm lens without the lens hood you can force some creative lens flare if you position the sun carefully. The image above and to the right had the sun sitting just out of frame (top middle) and the lens flared. In this particular case, we managed to turn on the lens flare ON & OFF by removing the lens hood. But why would you use the lens hood when the flare look is vintage soft? The only other Fujifilm lens with such a mellow flare impression is the X100 series 23mm. 
Bokeh quality and contrast sit somewhere between the standard 56mm lens and the 56mm APD. "

Jednalo se tedy o fotku se záměrně sundanou clonou.
Každý si může text vyhodnotit dle svého uvážení a případně posoudit i třetí obr. z recenze.
A k tomu požadavku na street foto, ekviv. ohnisko 135mm bych bral spíš na portréty než ulici.

P.S. bylo by super dostávat za příspěvky na tomto fóru discount od fuji. Tak tedy, zástupci fuji, kde to vězí?! ☺
Jan67

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 10 črc 2015, 19:26

Pozri, na px 20-40 ani clonu nedodavaju. Nech robim co robim, zavoj neurobim. A to je zoom. To je iba alibizmus, ze clona bola zamerne dole. Takto by sa moderny objektiv chovat proste nemal. Tobôž nie v tejto cenovsj kategorii. Ani neviem ako porovnat ostrost ked obrazky su male.

JP3112
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od JP3112 » 10 črc 2015, 22:22

Klingo píše:Pozri, na px 20-40 ani clonu nedodavaju. Nech robim co robim, zavoj neurobim. A to je zoom. To je iba alibizmus, ze clona bola zamerne dole. Takto by sa moderny objektiv chovat proste nemal. Tobôž nie v tejto cenovsj kategorii. Ani neviem ako porovnat ostrost ked obrazky su male.
Podle mě je alibismus nedávat k objektivu za ty prachy clonu.

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 10 črc 2015, 22:24

a ja zasa stale cakam, kedy ostatni výrobcovia pridu, na co je dobry vyrez na slnecnej clone zospodu :)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“