zrkadlové teleobjektívy
Moderátor: Moderátoři
zrkadlové teleobjektívy
Prosím Vás,máte niekto skúsenosť s použitím zrkadlového teleobjektívu akejkoľvek značky,samyang alebo aj staršie M42, na tele Pentax?Ďakujem
Re: zrkadlové teleobjektívy
Prepáčte tú chybu
Samyang je šunka,rubinar je prijateľný. Bokeh je špecifický, niekomu sa páči, inému nie.Na kvetinky je ale fajn.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
Nekupoval by som to
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Nedá sa to takto jednoznačne a ultimatívne povedať.Sú určité situácie,kedy je zrkadlový objektív vhodnejší pre svoje menšie rozmery.Konieckoncov,aj pentax vyrábal takýto objektív,a asi ako jediný na svete vo verzií zoom!Pozri link http://www.pentaxforums.com/lensreviews ... -Lens.html
Keby nemali využitie,nevyrábali by sa.Nevýhodou je nemožnosť cloniť a špecifický bokeh.Sám som mal rubinar 300/4,žiaľ,mal moc veľký priemer tak som ho predal.Ale taká 300/5,6 je velká asi ako 31 limiteb a na cesty je to krása.Napríklad fotografi lietadiel zrkadá používajú radi.Tu krúžkový bokeh nehrozí.Na detaily kvetín sa tiež často používajú.Alebo astrofoto.Portrét sa dá tiež s úspechom odfotiť.Na more by som s ním ale asi nešiel.Takže by som ich rozhodne nezatracoval.
Keby nemali využitie,nevyrábali by sa.Nevýhodou je nemožnosť cloniť a špecifický bokeh.Sám som mal rubinar 300/4,žiaľ,mal moc veľký priemer tak som ho predal.Ale taká 300/5,6 je velká asi ako 31 limiteb a na cesty je to krása.Napríklad fotografi lietadiel zrkadá používajú radi.Tu krúžkový bokeh nehrozí.Na detaily kvetín sa tiež často používajú.Alebo astrofoto.Portrét sa dá tiež s úspechom odfotiť.Na more by som s ním ale asi nešiel.Takže by som ich rozhodne nezatracoval.
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Súhlasím s Klingom.
Mám len takýto lacnejší kúsok:
http://www.vivitar.com/products/105/len ... 8/500mr-f8
V tejto cenovej kategórií (cca 100 EUR), to naozaj nie naozaj kvalitatívne nič moc. Skôr bieda
No, hoci s ním fotím naozaj len výnimočne, vôbec sa ho nechystám zbaviť. Má svoj jedinečný charakter.
Je to však len na špecificke fotografovanie (napr. dosiahnutie dokumentárnej atmosféry - napätia, nervozity...)
Mám len takýto lacnejší kúsok:
http://www.vivitar.com/products/105/len ... 8/500mr-f8
V tejto cenovej kategórií (cca 100 EUR), to naozaj nie naozaj kvalitatívne nič moc. Skôr bieda
No, hoci s ním fotím naozaj len výnimočne, vôbec sa ho nechystám zbaviť. Má svoj jedinečný charakter.
Je to však len na špecificke fotografovanie (napr. dosiahnutie dokumentárnej atmosféry - napätia, nervozity...)
Pentax K-3, K-01, K-m
Pentax MZ-5n, SFXn, P50, P30, LX, Me Super, Spotmatic...
Tan vivitar je brandovany samyang.Tak preto.
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Áno, je v podstate Samyang.
Ostrosť je asi na úrovní, toho čo dostanem aj z ekvivalentného výrezu seťáku. Pri tej fixnej osmičke clone vyžaduje dosť svetla, a kumšt je aj dobré zaostriť
Jedine ten obrazový charakter. Teda pre mňa. Pre niekoho, kto to nepotrebuje (nevyužije), bude najskôr sklamaním.
Ostrosť je asi na úrovní, toho čo dostanem aj z ekvivalentného výrezu seťáku. Pri tej fixnej osmičke clone vyžaduje dosť svetla, a kumšt je aj dobré zaostriť
Jedine ten obrazový charakter. Teda pre mňa. Pre niekoho, kto to nepotrebuje (nevyužije), bude najskôr sklamaním.
Pentax K-3, K-01, K-m