Pentax K-5
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pentax K-5
K5 je proti Kr někde jinde. A to co se týká rozlišení, podání barev, šumu a i rychlosti ostření. Nemluvě o ovládání. Prostě ve všech směrech skok vpřed. Taky v rozměrech a váze
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8
Zdravim zdejsi komunitu a zaroven moc prosim o jaksi amaterskou radu . Nedari se mi na me k5 nastavit casy kratsi nez tusim 1/160. Je potreba nekde v menu povolit a pod? Nemuze to mit souvislost s tim,jestli je objektiv manual,nebo automat? Mam na mysli fotoceni venku za slunecneho dne a řádící pes.... nejak na to nemuzu prijit,poprosim alespon o odkaz,pokud to tu uz je. At se dari...
První bych se zeptal, zda nefotíš s vynuceným bleskem? Ten pak, pokud není v režimu HSS (high speed synchro) nedovolí rychlejší čas, než je u K-5 myslím 1/180 s.
Pokud ne, tak je to o nastavení. Ani režimu M se nedaří nastavit kratší čas?
Pokud ne, tak je to o nastavení. Ani režimu M se nedaří nastavit kratší čas?
Blesk mam zavreny,teda pokud myslis tohle....?
Nedarilo se ani v M rezimu:(
Po praci prubnu...diky!
Nedarilo se ani v M rezimu:(
Po praci prubnu...diky!
ak to nie je bleskom, aky pouzivas objektiv? objektivy bez clonovej automatiky niekedy funguju inac. ale to ze to nejde ani v M mode si neviem nijako vysvetlit.
Pentax K-5 - ostření s Tamronem 17-50 2.8
Pěkný večer,
jednak, děkuji za přijetí na Vašich stránkách a za hromadu dobrých rad!
A teď k věci... V současnosti používám Pentax k5 a Tamron 17-50 2.8. Se systémem jsem moc spokojený, líbí se mi možnosti jaké mi otevírá v RAWU, byť na jpg. si raději vezmu svou Fuji XT1, ale co mě trápí, je v současnosti ostření.
Dnes jsem fotil chlapecké závody ve florbale a výsledky byly dost špatné. Mohu poslat i skupinové foto po zápase, kde není vlastně nic ostré. Obracím se na Vás tedy s dotazem, kde je možné nechat zkalibrovat objektiv a fotoaparát - pokud to tedy jde...
S obj. 35 2.4 nějaké problémy nejsou, ale bylo potřeba jít v úpravě AF do mínusu (-7).
Tady si nevím rady... Děkuji za každou pomoc.
Fotky ze zápasu můžu poslat ihned na mail - jsou větší a nejdou zde nahrát.
jednak, děkuji za přijetí na Vašich stránkách a za hromadu dobrých rad!
A teď k věci... V současnosti používám Pentax k5 a Tamron 17-50 2.8. Se systémem jsem moc spokojený, líbí se mi možnosti jaké mi otevírá v RAWU, byť na jpg. si raději vezmu svou Fuji XT1, ale co mě trápí, je v současnosti ostření.
Dnes jsem fotil chlapecké závody ve florbale a výsledky byly dost špatné. Mohu poslat i skupinové foto po zápase, kde není vlastně nic ostré. Obracím se na Vás tedy s dotazem, kde je možné nechat zkalibrovat objektiv a fotoaparát - pokud to tedy jde...
S obj. 35 2.4 nějaké problémy nejsou, ale bylo potřeba jít v úpravě AF do mínusu (-7).
Tady si nevím rady... Děkuji za každou pomoc.
Fotky ze zápasu můžu poslat ihned na mail - jsou větší a nejdou zde nahrát.
Fotbal fotím a skupinovky mají svá specifika. Příčin špatného zaostření může být vícero.
Zkus zmenšit a nahrát do galerie. Zkusím k tomu něco napsat.
Zkus zmenšit a nahrát do galerie. Zkusím k tomu něco napsat.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
K5 a svetelny objektiv = preferovat zivy nahled a contrast-detect ostreni. Ja uz si uplne automaticky zvykl, ze jakmile nasadim F2.8 nebo svetlejsi, tak kde to jen jde, jedu LV a neresim. Pak jsou ty fotky ostre jak chci.
Fazove pres hledacek je K5 citliva na ruzne svetelne interference a kdyz ma svetelny objektiv, tak je to takova ruleta. Treba s 35/1.4 to nekdy za nekterych podminek naprosto precizne trefuje... a jindy ma problem zaostrit.
Uz aby byl nejaky novy fotak... a mimochodem ani K3 ani KP na tom nejsou nejak zasadne lip s F1.4 sklama... spis je s narustem rozliseni kazda chybka videt jeste vic.
Fazove pres hledacek je K5 citliva na ruzne svetelne interference a kdyz ma svetelny objektiv, tak je to takova ruleta. Treba s 35/1.4 to nekdy za nekterych podminek naprosto precizne trefuje... a jindy ma problem zaostrit.
Uz aby byl nejaky novy fotak... a mimochodem ani K3 ani KP na tom nejsou nejak zasadne lip s F1.4 sklama... spis je s narustem rozliseni kazda chybka videt jeste vic.
Zdravím, má cenu přecházet z k7 na k5? Děkuji
Osobně si myslím, že K5 je určitě lepší foťák než předchozí model. Má lepší senzor a o jednu generaci modernější systém AF (SAFOX IX+). Další předností je kompatibilta bajonetu s objektivy KAF3, zatímco model K7 má jen KAF2.
Těch pozitivních rozdílů je samozřejmě víc než jsem uvedl, např. dynamický rozsah atd..
Těch pozitivních rozdílů je samozřejmě víc než jsem uvedl, např. dynamický rozsah atd..
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nejvetsi rozdil je senzor, jinak jsou to hodne podobne fotaky. Je otazka, jestli nejit rovnou aspon do K-3, to uz je rapidni rozdil.
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;
Pokud výměnu těl neovlivňuje primárně a zásadně cena, pak souhlas s jasankem - K3
Můžu ho mít za 4500 Kč. Má 3100 cvaknutí.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
K5 je na tom vyrazne lip s pouzitelnou citlivosti. K7 ma stejny snimac jako K20D a kolem ISO1600 prakticky konci pouzitelnost a slusne fotky tak ISO800 strop a uz i tak je dynamicky rozsah maly.
K5 to posouva o kus nahoru. Slusne fotky ISO1600, pouzitelne ISO3200. Autofokus o trochu lepsi, na dennim svetle to dava ptaky v letu, bezici lidi apod (zalezi i na objektivu). Horsi to je nekde v seru pri zarovkach, tam K5mkII a K3 drsne vedou. K3 mi vesele ostri fazove tam, kde K5 sotva neco chytne v zivem nahledu.
Kazdopadne K5 je masina slusna a za 4500 s tak malo cvaky to je sberatelsky kousek zadarmo Me stala 28 tisic, slouzila deset let jako hlavni fotak, nabehala 130k fotek a doted funguje, jen uz ma trochu vymackanou spoust a rozpadaji se gumove krytky ma levoruke strane.
K5 to posouva o kus nahoru. Slusne fotky ISO1600, pouzitelne ISO3200. Autofokus o trochu lepsi, na dennim svetle to dava ptaky v letu, bezici lidi apod (zalezi i na objektivu). Horsi to je nekde v seru pri zarovkach, tam K5mkII a K3 drsne vedou. K3 mi vesele ostri fazove tam, kde K5 sotva neco chytne v zivem nahledu.
Kazdopadne K5 je masina slusna a za 4500 s tak malo cvaky to je sberatelsky kousek zadarmo Me stala 28 tisic, slouzila deset let jako hlavni fotak, nabehala 130k fotek a doted funguje, jen uz ma trochu vymackanou spoust a rozpadaji se gumove krytky ma levoruke strane.