Aky fotobatoh
Moderátor: Moderátoři
Re: Aky fotobatoh
Z vlastnych skusenosti asi takto: vsetky batohy, ktore maju techniku v dolnej casti strasne tahaju na pleciach. Uz by som to nechcel. Technika by podla mna mala byt hore. Tiez by som isiel cestou kvalitny "nefoto" batoh a zopar foto veci do nejakeho špecipúzdra neopren, resp. dobre polstrovanie a hore v batohu. Minule sme isli do Tatier, ja som mal v batohu D700, 24-70/2,8 ; 70-200/2,8 ; blesk ; Hitech filtre ; karbon stativ... a malemu sa tam ani flaska nezmestila takze presne viem čo vyberáte. Este ma napadlo nieco taketo http://store.lowepro.com/media/catalog/ ... d_left.jpg hore ta technika a dole zvysok ale skusenosti s tym nemam. Podobne je riesena aj Tamrac Expedition séria. Ale ako hovorím, vyskúšané to nemám, možno niekto iný.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Klingo: ona je tam ještě jedna vychytávka - Přepážku mezi prostory lze odepnout a tak zvětšit horní prostor na úkor spodního, když je potřeba.
Machro: Měl jsem obdobný Tamrac Expedition 5 a byl to nejnepohodlněší batoh.
Podle mé zkušenosti ideální batoh neexistuje. Představoval bych si ho jako batoh s konstrukcí (větrají záda) a možností navěsit na něj pouzdra na objektivy (sundávat batoh při každé výměně objektivu je vopruz) s možností ta pouzdra dát dovnitř. Čili zaměřil bych se na turistické batohy. Tam by se možná dalo něco nalézt a do něj pak si udělat vložku na foto. Pokud je na něj možno uchytit hůlky, půjde i stativ.
Machro: Měl jsem obdobný Tamrac Expedition 5 a byl to nejnepohodlněší batoh.
Podle mé zkušenosti ideální batoh neexistuje. Představoval bych si ho jako batoh s konstrukcí (větrají záda) a možností navěsit na něj pouzdra na objektivy (sundávat batoh při každé výměně objektivu je vopruz) s možností ta pouzdra dát dovnitř. Čili zaměřil bych se na turistické batohy. Tam by se možná dalo něco nalézt a do něj pak si udělat vložku na foto. Pokud je na něj možno uchytit hůlky, půjde i stativ.
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8
Skúsim využiť túto tému.
V apríli ma čaká 9-10dní na bicikli (ideme piati). Co poviete na vozenie techniky na bajku?
V čom voziť foťák? (+Tamron 17-50, DA 50mm, Sigma 105mm).
Na bajku mám samozrejme nosič a cyklo brašňu. Plánujem, že vrch brašne nevyužiem a miesto neho pripnem špeciálnu brašnu/batoh s technikou a tú ešte vypolstrujem bubilinkovou foliou/molitánom...
V apríli ma čaká 9-10dní na bicikli (ideme piati). Co poviete na vozenie techniky na bajku?
V čom voziť foťák? (+Tamron 17-50, DA 50mm, Sigma 105mm).
Na bajku mám samozrejme nosič a cyklo brašňu. Plánujem, že vrch brašne nevyužiem a miesto neho pripnem špeciálnu brašnu/batoh s technikou a tú ešte vypolstrujem bubilinkovou foliou/molitánom...
Este ma napadlo že na prípad ked je treba vela osobných vecí by bolo dobré kúpiť kvalitný turistický batoh a na bedrový popruh spredu pripnúť malú brašničku alebo fotoladvinku.Lepšie ako sa s ruksakom naťahovať hore dole.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
taka poznamka, ale to je uz skor extrem, ked som mal ist do Jul.Alp na trek (co sa bohuzial zrusilo), tak 30kg turist.batoh som mal nabaleny s najtazsimi vecami dolu, to preto, lebo ked si zapnes bedrovy pas, tak odlahcich plecia.Machro píše:Z vlastnych skusenosti asi takto: vsetky batohy, ktore maju techniku v dolnej casti strasne tahaju na pleciach. Uz by som to nechcel. Technika by podla mna mala byt hore. Tiez by som isiel cestou kvalitny "nefoto" batoh a zopar foto veci do nejakeho špecipúzdra neopren, resp. dobre polstrovanie a hore v batohu. Minule sme isli do Tatier, ja som mal v batohu D700, 24-70/2,8 ; 70-200/2,8 ; blesk ; Hitech filtre ; karbon stativ... a malemu sa tam ani flaska nezmestila takze presne viem čo vyberáte. Este ma napadlo nieco taketo http://store.lowepro.com/media/catalog/ ... d_left.jpg hore ta technika a dole zvysok ale skusenosti s tym nemam. Podobne je riesena aj Tamrac Expedition séria. Ale ako hovorím, vyskúšané to nemám, možno niekto iný.
ps: kupit klasicky turist.batoh a do neho daku vlozku (dalsiu brasnicku) na vybavu je otrava, ja ked mam na horach tuto kombinaciu tak skoro nic nefotim po ceste, lebo sa mi nechce furt vytahovat brasnicku z batohu.
tak sa opat vraciam k niecomu ako je ten lowepro. http://www.megafoto.sk/Lowepro-photo-sp ... -oranzova-
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Pridam aj moj, mozno az prilis optimisticky pohlad na vec.
Podarilo sa mi zhonat jazdenku Lowepro computrekker aw plus, prakticky za odvoz, ale v dobrom stave, len zips bolo treba vymenit.
Zmestia sa mi do vnutra vsetky skla ktore potrebujem, stativ Triopo, 2-litrova voda, oblecenie, odrazka, notas a vsetky srandicky k tomu. Pri celodennom behani po meste super, ale ci to bude pohodlne aj na horach...
Podarilo sa mi zhonat jazdenku Lowepro computrekker aw plus, prakticky za odvoz, ale v dobrom stave, len zips bolo treba vymenit.
Zmestia sa mi do vnutra vsetky skla ktore potrebujem, stativ Triopo, 2-litrova voda, oblecenie, odrazka, notas a vsetky srandicky k tomu. Pri celodennom behani po meste super, ale ci to bude pohodlne aj na horach...
KP, *ist DS, K-m (infra)
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
feri: ten batoh co mas je fajn, napchas tam vela veci, ale stale ho musis davat dolu z chrbta ked chces sklo menit.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ano bedra odlahcia plecia ale aj tak ide o to aby si mal tazisko co najvyssie. Vyskusaj uvidis.lennyl píše:taka poznamka, ale to je uz skor extrem, ked som mal ist do Jul.Alp na trek (co sa bohuzial zrusilo), tak 30kg turist.batoh som mal nabaleny s najtazsimi vecami dolu, to preto, lebo ked si zapnes bedrovy pas, tak odlahcich plecia.
tak podla reakcii to vyzera, ze bude lepsie sa pozriet po klasickom batohu a vyriesit nejako ulozenie foto do neho. vdaka za pomoc, prejdem si tie vami navrhovane a potom uvidime. mozno to nakoniec dopadnne cele uplne inac...
Fuji X-T3, X-T1 - Fuji 23/1.4, Fuji 27/2.8, Fuji 90/2, Fuji 10-24/4, Fuji 18-55/2.8-4
2x Fringer, Canon 50/1.8 STM, Canon 200/2.8 USM, Canon 55-250
Fuji X70
2x Fringer, Canon 50/1.8 STM, Canon 200/2.8 USM, Canon 55-250
Fuji X70
Příspěvek od lennyl » úte bře 03, 2015 3:57 pm
feri: ten batoh co mas je fajn, napchas tam vela veci, ale stale ho musis davat dolu z chrbta ked chces sklo menit.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A pri tom, čo odporúčaš, dávať dole z chrbta netreba? Vylamovať si ruku a vyberať naslepo drahy objektív z tej bočnej kapsy..... no neviem. Alebo ako to maš vyriešené?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A pri tom, čo odporúčaš, dávať dole z chrbta netreba? Vylamovať si ruku a vyberať naslepo drahy objektív z tej bočnej kapsy..... no neviem. Alebo ako to maš vyriešené?
K-3, K-10 D, star lens: *DA 16-50/2.8; *DA 50-135/2.8; *DFA 50/1.4; *DA 300/4; limited lens: FA 77/1.8 ltd; other lens: samyang 8/3.5
Basstom nasiel na ebay nieco taketo: http://www.ebay.com/itm/Lowepro-Flipsid ... 339bdce5ee
Za 47eur s postovnym je to velmi dobra ponuka. Sice je trochu Ruska ruleta co na to colnici, ale keby som nemal velky batoh, tak to risknem
Za 47eur s postovnym je to velmi dobra ponuka. Sice je trochu Ruska ruleta co na to colnici, ale keby som nemal velky batoh, tak to risknem
KP, *ist DS, K-m (infra)
netreba ho davat dolu na zem. bud si pripnes pas okolo brucha a batoh vyklopis, alebo si nechas na ramene popruh a z boku vytiahnes fotak. samozrejme ze to nie je na prenasenie 10kg techniky, ale na foto treky s telom a dvoma sklami.vladho píše:Příspěvek od lennyl » úte bře 03, 2015 3:57 pm
https://www.youtube.com/watch?v=YdG2vM61Z6g
-
- V.I.P člen
Já mám dobrou zkušenost s tímto batohem 5788 Tamrac Evolution 8
http://www.brasny-tamrac.cz/produkty/se ... tion-8.htm
mojí podmínkou bylo do něj dostat K-50 a K-5II, nějaký menší objektiv a velké tele Sigma 50-5OO,
s odřenýma ušima to jde. Navíc splňuje rozměry pro příruční zavazadlo do letadla. Moc osobních věcí se tam při této konfiguraci už ale nevleze. Doklady a cigarety ovšem ano.
Velmi vstřícný e-shop, domlouval jsem to tel. po 21.00 a druhý den mi ho majitelé dovezli i s dalším event. zbožím na parkoviště u Bohumína při dálnici.
http://www.fotobatohy.cz/text/kontakt
http://www.brasny-tamrac.cz/produkty/se ... tion-8.htm
mojí podmínkou bylo do něj dostat K-50 a K-5II, nějaký menší objektiv a velké tele Sigma 50-5OO,
s odřenýma ušima to jde. Navíc splňuje rozměry pro příruční zavazadlo do letadla. Moc osobních věcí se tam při této konfiguraci už ale nevleze. Doklady a cigarety ovšem ano.
Velmi vstřícný e-shop, domlouval jsem to tel. po 21.00 a druhý den mi ho majitelé dovezli i s dalším event. zbožím na parkoviště u Bohumína při dálnici.
http://www.fotobatohy.cz/text/kontakt
isaacasimov: fiha, ten batoh co mas vyzera zaujimavo, dobry pristup vsade + miesto aj na osobne veci.
Mam takyto na predaj,kupeny vo fotolab.sk ak by bol zaujem. Teraz mi je uz maly,pouzity asi trikrat.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér