Hledá se blesk pro K-30 - svatby, kulturní akce, ...
Moderátor: Moderátoři
Re: Hledá se blesk pro K-30 - svatby, kulturní akce, ...
530 DG super s mojou K5ii ma synchronizaciu aj s kratkymi casmi - testoval som 1/4000s a nebol problem. Nejaka odozva 1s urcite nie je ak mas zaostrene. Blikne vzdy ak je nabitý, tiez zalezi ako mas nastavene vo fotaku. Ja mam ze moze exponovat aj ked blesk nie je pripraveny. Robim si tak bracketing flash / no flash v spojeni s gulometnou uzavierkou
Pocitaj s tym ze blesk nema menu ako modernejsie kusky, ale nastavuje sa vsetko komplikovane cez mode / sel / +/- tlacidla. Navyse po zmene rezimu na fotaku sa zmeni rezim aj na blesku. Treba sa s nim proste zzit. Idealne vyskusat pred kupou. Ak ho zozenies za 100 eur, tak je bezkonkurancny pomer vykon / kvalita / cena.
Pocitaj s tym ze blesk nema menu ako modernejsie kusky, ale nastavuje sa vsetko komplikovane cez mode / sel / +/- tlacidla. Navyse po zmene rezimu na fotaku sa zmeni rezim aj na blesku. Treba sa s nim proste zzit. Idealne vyskusat pred kupou. Ak ho zozenies za 100 eur, tak je bezkonkurancny pomer vykon / kvalita / cena.
KP, *ist DS, K-m (infra)
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
Jenom abych to uzavřel, nakonec jsem pořídil SIGMA blesk EF-530 DG SUPER.
Zatím spokojenost. Už jsem byl s ním na pár akcích a rychlost je ok na mé K-30. Na moje focení dostačující. Co se týče nastavení je to krkolomější, nemá pamět, nelze tedy si něco uložit, ale zatím mi to nějak nechybí.
Ale jako první blesk super. Upřímně je to tedy vyšší dívčí a dost se s tím peru ale to do tohoto vlákna nepatří
Díky za tipy
Honza
Zatím spokojenost. Už jsem byl s ním na pár akcích a rychlost je ok na mé K-30. Na moje focení dostačující. Co se týče nastavení je to krkolomější, nemá pamět, nelze tedy si něco uložit, ale zatím mi to nějak nechybí.
Ale jako první blesk super. Upřímně je to tedy vyšší dívčí a dost se s tím peru ale to do tohoto vlákna nepatří
Díky za tipy
Honza
Pentax K-30
Sigma 70-200mm F2.8 EX DG Macro
Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM
Pentax DA 35mm f/2.4 AL SMC
S bleskem taky začínám a vím o čem mluvíš. Fotím sport a nakonec jsem rezignoval na různá nastavení a používám P-TTL. Mám 540 II a K-30. Tahle kombinace funguje spolehlivě.
Naposledy upravil(a) fakt dne 30 led 2015, 12:04, celkem upraveno 1 x.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Gratulujem, nech ti sluzi k spokojnosti.pesinhead píše:Jenom abych to uzavřel, nakonec jsem pořídil SIGMA blesk EF-530 DG SUPER.
Jinak tedy ještě dotaz k samotnému blesku. Zkušel jsem blesk bezdrátově a funguje dobře, jen mi vadí, že musí zablesknout i ten vestavěný. Nedá se nastavit aby scénu osvětloval jen externí blesk na stativu. Našel jsem nastavení v k-30, které však jen upravuje, který z nich je hlavní ale blesknou vždy oba.
Asi není jiné řešení než mít dálkový odpalovač. Neboť jsem se nedávno seznámil s blesky, je toto také pro mě pole neorané. Ceny se pohybují od 600,- do 6000,- ale vůbec nevím, který vybrat. Primárně teď budu používat na obpálení pouze jednoho blesku, té Sigmy.
Zde na fóru jsem našel kladné hodnocení na nějaké Caktusy (určitě jsem to napsal špatně
Co byste mi doporučili za odpalovač?
Asi není jiné řešení než mít dálkový odpalovač. Neboť jsem se nedávno seznámil s blesky, je toto také pro mě pole neorané. Ceny se pohybují od 600,- do 6000,- ale vůbec nevím, který vybrat. Primárně teď budu používat na obpálení pouze jednoho blesku, té Sigmy.
Zde na fóru jsem našel kladné hodnocení na nějaké Caktusy (určitě jsem to napsal špatně
Co byste mi doporučili za odpalovač?
Pentax K-30
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Cport, ved napisal, ze "blesknu vzdy oba". Pochopil som to tak, ze je jedno ako to nastavi, aj tak blyskaju vzdy oba blesky naplno.
Pesinhead, je to tym, ze ten wireless rezim funguje iba s Pentax bleskami. Ostatne blesky len sprosto reaguju na iny zablesk, bez moznosti riadenia cez blyskanie od interneho (alebo systemoveho nasadeneho na aparate).
Pesinhead, je to tym, ze ten wireless rezim funguje iba s Pentax bleskami. Ostatne blesky len sprosto reaguju na iny zablesk, bez moznosti riadenia cez blyskanie od interneho (alebo systemoveho nasadeneho na aparate).
K-1 II + D-BG6 (K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
Aj ked je nastaveny blesk na control tak stale na minimalny vykon zasvieti do sceny. Ak mi to vadi, tak ja to riesim tak, ze riadiaci blesk tienim rukou. Pripadne druha moznost je pouzit ako controller dalsi blesk a vytocit mu hlavu.pesinhead píše:Našel jsem nastavení v k-30, které však jen upravuje, který z nich je hlavní ale blesknou vždy oba.
Z odpalovacov som mal 3x yongnuo ctr 301, predal som ich.
pesinhead:
Za postovne Ti mozem poslat 2 folie na displej SIGMA EF-530 DG SUPER. Cinan poslal 6 kusov a taku zasobu naozaj nepotrebujem. Folie nie su extra super neposkriabatelne, ale lepsie ako povodna matna folia.
Za postovne Ti mozem poslat 2 folie na displej SIGMA EF-530 DG SUPER. Cinan poslal 6 kusov a taku zasobu naozaj nepotrebujem. Folie nie su extra super neposkriabatelne, ale lepsie ako povodna matna folia.
KP, *ist DS, K-m (infra)