Pentax 12-24mm
Moderátor: Moderátoři
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pentax 12-24mm
Pentax 12-24 - Nemate ho nahodou nekdo, jaky je (kresba, konstrukce, vinetace,protisvetlo), jestli je nejaky rozdil krome lepsich SMC vrstev a ceny oproti Tokine 12-24 (ktera je opticky stejna). Taky by jsem se chtel zeptata na skusenosti s placenim dane, clo na Ebay, protoze by jsem ho rad koupil z Japonska ci USA.
Predem moc diky
Sipas
Predem moc diky
Sipas
Tokina 12-24
Obávám se,že Tokinu 12-24 na Pentaxu nerozchodíš,jen Canon a Nikon.
Ahoj!
Ahoj!
Pentax 12-24
Mám Pentax 12-24 DA, když si dáš pár odklepnutí, tak k němu najdeš poznámky ve vláknu "Záklaďák pro DSLR", včetně porovnání kvality a parametrů i s jinýmy včetně Tokiny. Znovu to opakovat je ztráta času.
jir_ist
Tokina-Pentax
Dubraro, pokud vím tak Tokina 12-24 není Pentax 12-24, taky se to hodně diskutovalo na dpreview. Jsou tam prý konstrukční rozdíly...
A jak vidíš ze srovnávacího testu, který jsem kdysi dal na tvoje vlákno je to po stránce optické kvality velký rozdíl, třeba v distortion....
3. Particularly impressive were the low distortion numbers:
Pentax 12-24:
At 12 (.30 percent) (
at 18 (.06 percent) (Imperceptible distortion)
at 24 (.01 percent)
Compared to the Tokina 12-24:
At 12 (1.22 percent)
At 18 (.45 percent)
At 24 (.33 percent)
Jinak je mi to celkem jedno, pro mně je to špičkový objektiv tak i tak, takže se nehodlám o tom dál dohadovat. Ber to jako informaci...
A jak vidíš ze srovnávacího testu, který jsem kdysi dal na tvoje vlákno je to po stránce optické kvality velký rozdíl, třeba v distortion....
3. Particularly impressive were the low distortion numbers:
Pentax 12-24:
At 12 (.30 percent) (
at 18 (.06 percent) (Imperceptible distortion)
at 24 (.01 percent)
Compared to the Tokina 12-24:
At 12 (1.22 percent)
At 18 (.45 percent)
At 24 (.33 percent)
Jinak je mi to celkem jedno, pro mně je to špičkový objektiv tak i tak, takže se nehodlám o tom dál dohadovat. Ber to jako informaci...
jir_ist
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
JJ jsem si toho vedom jak jsem nasadil na moji K10 sigmu 105/2.8 fotky jsou o 70procent lepsi. Nez z obyc sklem co jsem mel. Tak jsem se rozhod ze pujdu do poradneho skla jako sirokac a zaroven zakladak coz je asi jen Pentax 12-24. Jo stou cenou vysel me na cca 17000CZK a zadne clo zatim nikdo po me nechtel uvidime az dojde. Tak zatim cus
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
12-24 na kinofilm. těle!!!!!!
Mám v plánu si tenhle obkektiv koupit tak se celkem zajímám a zjistil jsem na jedné recenzi tohle...od ohniska 16,5mm lze bez vinětace použít i na kinofilmovém těle!!!! což je úlet, 17mm sklo na film, 12mm na digi( což je po přepočtu 18mm). viděl jsem zkušební fotky a vážně je to tak. test byl na k10d a Z1p. další plus pro tohle sklo. ještě záleží co bude dělat filtr, ale bez něj kresbu přirovnával k pevné 20/4. dc GB
-
- Pokročilý uživatel
Přeji Ti více štěstí při shánění té 12-24, než mám já. Už přes dva měsíce se setkávám se stejnou odpovědí: není a nevíme, kdy bude.
Ostatně, aby toho nebylo málo, druhý objektiv, Sigma 180 Macro, je objednaný (u jiného prodejce) již sedmý týden a odpověď po dotazu na datum dodání je víceméně podobná. Takže mám na focení stále jen seťák.
Ostatně, aby toho nebylo málo, druhý objektiv, Sigma 180 Macro, je objednaný (u jiného prodejce) již sedmý týden a odpověď po dotazu na datum dodání je víceméně podobná. Takže mám na focení stále jen seťák.
-
- Pokročilý uživatel
Ten 12-24 jsem objednával tady: http://www.oehling.cz/inshop/objektivy- ... 54%5D.html
Jestli se po něm mrkneš, určitě nebudu proti.
Jestli se po něm mrkneš, určitě nebudu proti.