Taky přidám svou troškou do mlýna.
Děkuji za tip na destičku od Peak Design.
Ještě s Canonem, pro který byla veliká brašna jsem měl docela problém vzít foťák, stativ a ještě k tomu batoh na věci. Začal jsem to řešit tak, aby šlo vše dát/připnout k batohu, ale aby to byl pořád batoh, ne krosna.
Nakonec jsem pořídil batoh Tactical Pro 20 III (
http://www.tacticalpro.cz/cz/katalog/batohy/) a zatím jsem velice spokojen. Celý batoh je pokryt molle vazbou (a to i zevnitř). Z boku připnu stativ, foťák chci přes molle nosit na čele batohu (zatím mám jen malinkatou brašničku a tu nosím přes rameno, ale i ta by šla přes molle připevnit na batoh).
Je to česká firma a není problém se s nimi domluvit, aby udělali něco podle potřeby - chci od nich "brašnu" která přijde na čelo a "brašny" pro objektivy - vše zvlášť, ať je to hezky modulární. V kombinaci s destičkou to bude dokonalost.
S připnutým stativem jsem už prošel několik cca 30km pěších výšlapů - boční popruhy vydrželi bez problému - nemám ho zas tak dlouho, ale tváří se, že toho snese opravdu hodně. Dále je možnost do batohu umístit hydratační vak, což je vysoce návyková záležitost - už nikdy nemusím zastavit, sundat batoh, napít se, nandat batoh a pokračovat. V případě nutnosti jsem schopen na bok umístit stativ, z druhé strany karimatku, dolu stan, do batohu spacák a pořád nemusím brát krosnu. Bez připnutých věcí to vypadá jako klasický školní/sportovní batoh na každodenní nošení.
K-3 II, SMC Pentax-DA 50mm F1.8, SMC Pentax-DA 21mm F3.2 Limited, Pentax smc DA 18-55 mm F 3,5-5,6 AL WR