Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od matak77 » 03 zář 2014, 20:21

Mě například vysloveně sere, že českej Pentax není schopnej udělat podobnou akci - http://www.pentaxforums.com/articles/de ... -2014.html

Obrázek
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

JP3112
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od JP3112 » 03 zář 2014, 20:35

Úžasný, jak už je místní osazenstvo na podobný témata vycvičený :D

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 03 zář 2014, 20:35

A mna sere že stále nie je zmienka o žiadnom novom skle, nech sa potom nikto nečuduje že sa zaujímam hlavne o Sigmu, všetko čo vydal Pentax za poslednú dobu sú dva lowcost monofokály, ktoré už mali byť dávno.
DA18-135 ktorý ako setové sklo mal byť tiež dávno v ponuke, DA18-270 je trochu zbytočnosť a DA560, ktoré je nezmyslom už len vdaka tomu že je to sklo pre velmi úzku skupinu fotografov
Za dobu čo Pentax mám - od vydania Pentaxu K-m nebolo vydané žiadne poriadne sklo ...

EDIT: zabudol som na DA20-40, pre mna ničím zaujímavé sklo a cena takmer 700€
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 03 zář 2014, 20:53

matak77: ten vypredaj co maju v USA na tri dni, tak take ceny maju na http://www.pentax.sk normalne.

napr.:
USA: HD DA 20-40mm Ltd. F2.8-4 WR - po zlave $871 = 662,31 EUR (plus zaplatis postovne, clo a dan)
SK: HD DA 20-40mm Ltd. F2.8-4 WR - 663.46 € po zaregistrovani sa na ich webe

DOLEZITA VEC O KTOREJ ASI NIKTO NEPREMYSLAL, preco nie je Pentax rozsireny na inych eshopoch/obchodoch...toto komentoval Karol Srnec na fore z ephoto.sk, preco nie je Pentax rozsirenejsi...
...nikto nedokaze podliezt ceny co dava Exapro (pentax.sk), takze nikto NECHCE PREDAVAT Pentax lebo by nic nepredal alebo isiel pod nakup do straty !

tato cenova politika je chora a mozme sa teda tesit z peknych cien a nikde si nic na zivo nekupite.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 04 zář 2014, 10:45

JP3112 píše:Souvislost je jednoduchá, většina lidí u PX co chce růst, nemá kam jít. Někdo by chtěl top APS-C s přesným rychlým autofocusem a nejnovější technologií, "built-like-tank", a všechno... od D300 a 7D taková nebyla, 7DmkII ale vypálí Pentaxu rybník nejvyzbrojenější APS-C zrcadlovky... Stejně tak kdo chtěl růst a chtěl FF, dosud neměl neokleštěný stroj vyjma těch za 150, teď bude D750... Podle mě je souvislost zcela evidentní. Tím nechci nijak topit Pentax, jen chci říct, že konečně bude pro tyhle dvě skupiny zase nekompromisní řešení jdoucí s dobou. A proč to sem píšu? Protože D750 narozdíl od té nové koniny s nesmyslným názvem a blikátkem je aspoň FF...
PS: Je vtipné sledovat, jak FF a top techniku potápějí zejména ti, kdo ji nikdy nezkusili nebo by za to ty peníze nikdy nedali, takže si to snaží zdůvodnit jinak. Neříkám, že všichni, ale dost je takových.
Edit: Vlastně byla 5DmkIII, ta asi taky ukousla kus pentaxistů když vyšla.
ja tomuto nerozumiem, co to ma byt za argument spajat 'růst' s FF kamerou.....nie je to nahodou skor opacny paradox (alebo iluzia), ze ked si kupim FF tak to som akoze vyrastol coby fotograf...ved je to totalny blud.....a co vsetci ti co maju uz FF fotaky - maju ich teraz pozahadzovat a nakupit hasselblady, lebo im inak hrozi ze nebudu mat kam 'růst' ? konkretne v akom aspekte mi vlastnictvo FF Pentaxu umozni rast fotograficky viacej nez vlastnictvo APS kamery ... toto by som chcel mat podrobnejsie vysvetlene .....
nechcem aby to vyznelo ze som proti FF pentaxu, niesom...rad by som si vyskusal svoj FF skla na cipe ktory im umozni vyreslit cely uhol zaberu na ktory boli konstruovane.....len som alergicky na vyhlasenia typu, ze FF umozni fotografom umelecky rust ....

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 04 zář 2014, 11:53

FF není jen mantra.

Každý, kdo FF má nebo měl ví, že ani nejlepší APS-C nebude mít stejnou kvalitu obrazu jako FF - fyzikální zákony nelze obcházet. Samozřejmě platí, že fotograf s "okem" bude dělat lepší snímky s M4/3 nebo APS-C než bambula s FF.

A co pokrok optiky?

Měl jsem nyní možnost vyzkoušet Fuji X-T1 s objektivem XF 56/1,2. Co k tomu říci: pokud bych označil ostrost ve středu obrazu hodnotou 100% (a to opravdu je), tak v mezních rozích téhož snímku je ostrost 97%. Samozřejmě, že mluvím o expozici na clonové číslo f1,2.
Nevím kdy začali ve Fuji s vývojem tohoto skla, ale rozhodně to nemohlo být před érou bajonetu X. Takže tvrzení, že to nejde a proto nemá Pentax nová, moderní skla je liché.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 04 zář 2014, 12:28

A kdo že to tvrdí, že to nejde? (Já jenom abych byl v obraze)
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

jasanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasanek » 04 zář 2014, 12:48

Fuji je mimo hru, nema FF ;-)
56/1,2 je urcite zajimavy objektiv, ale taky stoji cca. 28 tisic...
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 04 zář 2014, 12:59

Samyang vydava nove sklo 50 mm, no že to date na pentax, zabudnite/me
http://digiarena.e15.cz/samyang-uvedl-p ... dalsi-sklo

.....sklo bude dostupné s bajonetem Canon, Nikon, micro 4/3, Sony E a Sony A.

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 04 zář 2014, 16:13

hilda4sea píše:FF není jen mantra.

Každý, kdo FF má nebo měl ví, že ani nejlepší APS-C nebude mít stejnou kvalitu obrazu jako FF - fyzikální zákony nelze obcházet. Samozřejmě platí, že fotograf s "okem" bude dělat lepší snímky s M4/3 nebo APS-C než bambula s FF.
v akom konkretnom pripade sa ten rozdiel kvality obrazu prejavi? aku velku fotku musis vytlacit aby si si vsimol rozdiel? to by ma zaujimalo...

no fuji xt1 je zaujimavy stroj...a fuji ma vraj dobru optiku (ved robia aj stredoformatove stroje a optiku)....mna by zaujimalo, ako je to s hladacikom - tu xt1 nemaju nikde a neda sa to vyskusat. Skusal som olympus omd - a ten hladacik bol biedny....

lukowicz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od lukowicz » 04 zář 2014, 16:41

duves:
Nemá Digiaréna špatné info ? ve specifikacích vidím mount K, nebo se mýlím : :)
http://www.syopt.com/en/camera/photo-le ... IF-UMC.php
Pentax K-5 II , Sigma 17-50/2,8 EX DC HSM , Sigma 70-200mm F2.8 EX DG APO Macro HSM II

Fuji X-T1

Ani všechna technika na světě neodčiní neschopnost všímat si.

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 04 zář 2014, 18:06

fakt

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 04 zář 2014, 19:53

Hlavní rozdíl mezi FF a APS-C není v tom, jak velkou fotku lze vytisknout. Hlavní rozdíl je podle mně v množství světla, které projde objektivem a velikostí diody na čipu. To poskytuje spolu s jinou perspektivou mezi objektivem a objektem něco navíc, co se špatně pojmenuje. Obvykle je FF snímek méně plochý, má vyšší rozlišení a snáze se dosáhne pop efektu na velmi otevřených clonách. Dalším rozdílem je podstatně vyšší odolnost vůči šumu při vysokých hodnotách ISO.
S transmisí světla souvisí i konstrukce objektivu. Např. 85/1,8 je běžné sklo pro FF, které umí Canikon ve skvělé kvalitě za rozumnou cenu. Na APS-C bych potřeboval pro stejný světelný tok 55/1,2. Což je konstrukčně mnohem náročnější a tím pádem dražší. Obě ohniska na svém čipu poskytují cca stejný úhel záběru, ale každý s jinou perspektivou. Když použiji na FF 85/1,2, tak bych potřeboval pro APS-C 55/0,8. Podle mně je tedy hlavní rozdíl v množství světla, které dostanu na čip. velikost diody a vzdálenost ze které obraz snímám - tedy perspektiva.

S Fuji X-T1 jsem měl možnost ověřit, že hledáček je rozměrem obrazu opravdu grandiózní. Překvapilo mně, že dobře kreslí i tmavé předměty za horších světelných podmínek. Mám před sebou noční focení, tak uvidím, jak to funguje s umělým osvětlením na ulici. Musím ovšem přihlédnout k tomu, že mám nasazený nejdražší a nejsvětelnější objektiv XF s clonou f1,2, což má asi také vliv na výsledný obraz v hledáčku. Zatím se mi hodně líbí zobrazení reálné expozice in time. Obnovovací frekvence je taková, že jsem zatím spokojený s výkonem, i když nosím brýle. Ostatní fíčury jsem neměl možnost zkoušet, protože nemám manuální objektiv.
Zatím ji mám jen na vyzkoušení.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

JP3112
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od JP3112 » 04 zář 2014, 20:19

hilda to celkem vystihl. Snáze se tam prostě dosahuje té plastičnosti. Nedokážu říct, čím přesně to je ale je to tam. Nemám to čím podložit, takže mě můžete rozebrat :wink: Rozhodně jsem nechtěl říct, že UMĚLECKY růst se nedá bez zlepšování techniky. Samozřejmě je určitá rozumná hranice nářadí potřebného pro práci, pak už je to jen o pohodlí. Ale jo, kdybych na to měl, tak časem přejdu na středoformát. Ty fotky jsou potom prostě dokonalé. Takový žijící obraz, když se jedná o dobrou fotku. Fotky z menších čipů, třeba z mobilu (extrém), i když je tam malá dof, je to prostě takové placaté, ať je sebelepší světlo. Možná je to příliš velkou hustotou pixelů a při nižším rozlišení by to bylo lepší, nevím.

Ještě jednou, nikomu to nenutím, nikoho nepřesvědčuji, že mu to pomůže a že to potřebuje. Podle mě ale FF má smysl a za tím si stojím.

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 04 zář 2014, 20:40

Pre všetkých argumentujúcich, že z takého čipu je to takové a z onakého makové mám jeden návrh - skúste si zorganizovať nejakú akciu na ktorej budú prezentované obrázky z rôznych rozmerov a potom dajte vedieť, koľko ste ich uhádli správne.

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“