Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od miky_lbc » 21 srp 2014, 08:07

Já se tímhle směrem snad ani nebudu rozčílovat...

... já jsem si vždycky značky Pentax vážil, pro svoje zaměření směrem k fotografům. Ale značky, pro kterou je prioritou v řadě entry model s "designovým barevným LED páskem" místo toho, aby na jejich nejvyšším modelu řady fungoval správně AF spolu s nejvyšší řadou monofokálů... takové značky si prostě už vážit nemůžu.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 21 srp 2014, 08:27

miky: to, že ty nie si spokojný neznamená, že další zákazníci/užívatelia Pentaxu neuvítaju aj takýto lowend...v podstate ide vždy o biznis.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

Dobros
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Dobros » 21 srp 2014, 08:40

Lenyl, ale ten byznys by se dělal kurevsky líp, kdyby měli dotažené ty detaily. Když bych to měl implementovat na Maslowovu pyramidu potřeb tak dizajn a seberealizace a takové nesmysly bývají až úplně nahoře... Dole pak budou pochopitelně obrazová kvalita, autofocus, stabilita rychlost atp... Jako tady to počínání pentaxu bych chápal jedině, že by to byla Australská firma a ta pyramida k nim přišla opačně, ale takový kentus přece nemůžou pustit do světa....!!!!

PS: Prý do Pentaxu přišel inženýr od konkurence a vadila mu velká výdrž pentaxích baterií tak tam namontoval ty halogeny na stranu aby tu výdrž snížil...

PS2: Kdo PS nepochopil jako hloupý vtip tak ať si koupí KS1! :-D
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-

Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30

chalejkum
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od chalejkum » 21 srp 2014, 08:44

...mne by nejvic stejne zajimalo jaky to bude mit evf hledacek :)...a jestli bude vaha o dost dole oproti k-3 plus zustanou kvality tak proc ne? jako telo na hory uplne super spica :D...i kdyz to tam uz mohli prdnou rovnou plnyformat nebo aspon 1,7crop :)...

AFY
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost :) ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

Twin
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od Twin » 21 srp 2014, 08:58

Na hory bych chtěl k-01 (mě se náhodou líbí)
ale nikdo ji neprodává :cry:
Pentax K5; Sigma DC 17-70; Pentax-M 135/3,5; Helios 44M; Pentax FA 80-320; Ricoh XR Rikenon 50/2;
Pentax Optio w90

Sony NEX-5R; SEL18-55; SEL16/2,8; SEL30/3,5

feri2303
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od feri2303 » 21 srp 2014, 09:22

Dnes vsetky znacky ziju z mainstreamu, t.j. lowendu ktory vyrabaju v milionovych seriach. Ak tento model Pentaxu / Ricohu pomoze v preziti a nebude to len plastova cinska hracka, tak preco nie. Potom budu peniazky aj na vyvoj lepsich modelov a snad aj vacsi tlak na objektivy kedze sa rozsiri pocet zakaznikov.

Inak co sa dizajnu tyka:
- ked sa vypnu svetielka, nevyzera az tak zle. Mozno budu fungovat len ako signalizacia samospuste, pripadne sa budu dat vypnut cez menu
- Zadna strana sa mi vyslovene paci. Podla velkosti znakov na displeji asi bude aj dotykove ovladanie
- Podla pritomnosti DAL objektivu telo nebude utesnene. S WR setakom by vyzeral lepsie...
KP, *ist DS, K-m (infra)
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 21 srp 2014, 10:07

Kdyby se místo ptákovin věnovali vývoji a hlavně uvedení nových, moderních a rychlých objektivů. Fujifilm toho uvedl za poslední dva roky na trh víc než Pentax za posledních 10 let.
Ani Canikon neusínají na vavřínech (přitom objektivů v aktuálním prodeji mají jak smetí) a přicházejí na trh s úplně novými modely v počtech, které zcela zastiňují počty od Ric/Pen.
Fuji si získává na svoji stranu svatební fotografy, protože objevují v oboru APS-C nedostižné kouzlo 2 těl X-T1 s nasazenými XF 23/1,4 a XF 56/1,2.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

slivo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od slivo » 21 srp 2014, 10:10

Aj krabica od topánok vyzerá lepšie ako k-s1. Kultový look má K-S500! A navyše má vstavaný ND filter :)
PFS smugmug
K1ii, K3, K01, K10, K100 + DFA50/1.4, DA70, FA43, FA31, DA35ltd, DA16-50, DA50-135, DA12-24, DA55, FA50/1.4, DA50/1.8
NX200, 300 + 10/3.5, 20/2.8, 30/2, 45/1.8
A7r + FE55/1.8, FE85/1.8

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od uray » 21 srp 2014, 12:08

Klikl sem na odkaz od bobo2 na úplném začátku tohoto vlákna -
http://www.pentaxforums.com/forums/6-pe ... month.html
v odkazu s anketou je první příspěvek věnovaný tomu, že když si každým měsíc odložím 200$ tak si jistě koupím pentaxí FF tělo až vyjde.
Kdybych se tím řídil, tak si dnes můžu koupit 645D. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 21 srp 2014, 12:38

Dobros píše:Lenyl, ale ten byznys by se dělal kurevsky líp, kdyby měli dotažené ty detaily. Když bych to měl implementovat na Maslowovu pyramidu potřeb tak dizajn a seberealizace a takové nesmysly bývají až úplně nahoře... Dole pak budou pochopitelně obrazová kvalita, autofocus, stabilita rychlost atp... Jako tady to počínání pentaxu bych chápal jedině, že by to byla Australská firma a ta pyramida k nim přišla opačně, ale takový kentus přece nemůžou pustit do světa....!!!!

PS: Prý do Pentaxu přišel inženýr od konkurence a vadila mu velká výdrž pentaxích baterií tak tam namontoval ty halogeny na stranu aby tu výdrž snížil...

PS2: Kdo PS nepochopil jako hloupý vtip tak ať si koupí KS1! :-D
+1 !!!

Já tady vůbec nemluvim o tom, že by mělo být špatně, že vyjde nějaké entry s čínskou světelnou diskotékou.

Ale je to přesně o té pyramidě potřeb. Pokud by na vrcholu pyramidy stála kvalita a spolehlivost, je mi úplně jedno, že nějaké spodnější patro obsadí i entry model s LED barevným páskem. Dokonce si umim představit i to, že bych si nějakou hypotetickou K1 s bezchybným AF, širokým portfoliem moderních skel a i tím LED světelným páskem koupil. Protože ten LED pásem pro mě neni důležitá vlastnost.

Pokud ale výrobce investuje do podobnejch lákadel pro nováčky, ale ty peníze nedá do věcí jako je konečně spolehlivej AF, portfolio skel atd. atd. Je jasné, že ta pyramida u něj vypadá úplně jinak. A takového výrobce si vážit nemůžu, protože kráčí úplně jiným směrem, než jsou moje hodnoty.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 21 srp 2014, 12:43

uray píše: Kdybych se tím řídil, tak si dnes můžu koupit 645D. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Já se trochu obávám, že když se tím bude někdo řídit ještě deset let, tak bude moci svůj plán odložit a místo toho si koupit rovnou celý PENTAX :-).

k.e.n
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od k.e.n » 21 srp 2014, 13:00

Nojo, jenže pořád mi přijde (a poměrně početná skupina známých od N či C odešlých potvrzuje), že za stejný prachy dostane entryzákazník u Pentaxu neporovnatelně více smetany než u Nikanonů. Díky bohu. A to jsou zákazníci, kteří výrobce živí, protože jich je 30x tolik, než pixelových onanistů do nekonečna řešících jestli je ostrá duhovka nebo zornička. A tito koncáci opravdu nevidí (nejen z jejich pohledu) nepodstatné rozdíly v AF. Oni vidí (hmatem), že mají pocitově lepší, poctivější tělo, dokáží ocenit stabilizaci, točítka a třeba i blesk, který nevyskakuje ve chvíli, kdy on sám to považuje za vhodné. :)

Ale tak je to v podstatě ve všech oborech, menší výrobce musí mít vždy nabídnout více než ten velký, aby zákazníka přesvědčil, proč od toho "osvědčeného, kterého mají všichni" přišel k němu.
..nejhezčí pohled na svět je z komína!

MaraM
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od MaraM » 21 srp 2014, 13:15

Entry level je kategorie, která se asi musí hýbat nejvíce, častěji než ve vyšších patrech musí chodit novinky a lákadla. Na druhou stranu jsou to takové recykláty vyšších řad, nebo jinde vyzkoušených technologií, že si nemyslím, že by to až tak uplně brzdilo vývoj lepšího AF, nových skel atp. V lidských zdrojích minimálně, ve finančních zdrojích to nedokážu posoudit, ale chápu, že pro výrobce je tato část trhu dost podstatná (zejména v Asii).

K-500 je jako nejnižší řada taková znouzecnost, prostě co nejvíc oholený vyšší model. Možná s ním ani nebylo původně počítáno, ale bylo potřeba zaplácnout kategorii. V tomto ohledu také chápu potřebu nového těla.

Nový model mně ale přijde jako další pokus, plácnutí do vody, které nějak dopadne. Designově a cenově K-01 moc nevyšla a teď přichází něco podobného. Pentax by se měl držet nějakého podvědomí o značce a toho se snažit u všech modelů - je tu kompatibilita starých skel a stabilizátor, už ale chybí např. WR (a odolnost všeobecně).

O všem ale asi na konec rozhodne stanovená cena, ta pohřbila K-01 nejvíc. Pentax měl podle mého pokračovat v bezzrcadlovce, která by jednak mohla být vstupním modelem nováčků a jednak druhým tělem, resp. hračkou pro pokročilé zákazníky.
"Padám, padám, tento boj jsem prohrála, odcházím čestně. Miluji tuto zem, miluji tento lid, budujte mu blahobyt. Odcházím bez nenávisti k vám" M.H.

Dobros
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Dobros » 21 srp 2014, 13:29

MaraM píše: (...) Pentax měl podle mého pokračovat v bezzrcadlovce, která by jednak mohla být vstupním modelem nováčků a
jednak druhým tělem, resp. hračkou pro pokročilé zákazníky.
To si napsal moc hezky!!!
miky_lbc píše:
uray píše: Kdybych se tím řídil, tak si dnes můžu koupit 645D. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Já se trochu obávám, že když se tím bude někdo řídit ještě deset let, tak bude moci svůj plán odložit a místo toho si koupit rovnou celý PENTAX :-).
Ty jo to mi nedělej!!! :-D :-D
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-

Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 21 srp 2014, 13:34

Hlavní hráči na trhu pojali entry level kategorii jako svébytnou skupinu, která dnes nerezignuje na fotografické možnosti dražších bratříčků, ale má vlastní koncept.
Rozlišení 18-23 Mpx,
převodníky vesměs 14 bitů,
kompatibilita se špičkovými zábleskovými systémy výrobce,
externí mikrofon,
AF během videa + AF na sport,
obrazový výstup, který šlape na paty střední kategorii nebo je stejný.
Nejde o nějaké očesané chudáčky vzniklé downgradem vlajkové lodě, nýbrž výrobky koncipované pro potřeby určité cílové skupiny, které umožňují v případě potřeby plynulý přechod na vyšší model. Třeba smysluplným použitím profi skel před nákupem lepšího těla.
Stačí se podívat na možnosti Nikonu D3300 nebo Canonu 100D.

Zajímavý také pohled na ceny Pentaxu mimo Evropu.
K-3 - 1196 USD
K5II(s) - 696 USD
K-50 - 446 USD
K-500 - 399 USD
Odstupňování cen je daleko blíže realitě nabídky a stavu trhu než v Evropě, kde je cenový rozdíl mezi K-3 a K-5IIs zcela mimo mísu; stejně jako mezi K-3 a K-50.
Při zachování stejných cenových proporcí by K-5II(s) měla stát cca 14500 Kč a K-50 by měla být za cca 10000 Kč. Za takové peníze by Pentax nestačil vyrábět, aby vyhověl poptávce v Evropě.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“