Ja to poznam:) tak nakupujem DVD. Ja len ze ked sa to zaplati takto tak oni to poslu v podstate len ako obyc baliuk s udanou hondotou(Pre poistenie) a to nemusim chodit nikam na colnicu nie?fjo píše:idealni a asi nejbezpecnejsi bez moznosti nejake zname osoby je to pres PayPal... zaregistrujes se (musi byt embosovana karta a jeste ne 100% vsechny PayPal sezere.. ale pokud si zagooglujes s vyrazem PayPal, najdes dostatek info), a pak, pri nakupu v tech obchodech - jak ebay, tak Adorama, BH photo -, ktere podporuji PayPal Te to samo vede.. kurz nemusis resit, PayPal ma vlastni prevod a musim rici, ze maji dobry kurz, takze PayPal si strhne ze Tveho uctu ceske ci slovenske koruny a podle jeho kurzu (je samozrejme zobrazen) se provede prepocet a tim je vyrizeno... muzes to resit i cestou, ze si zridis na svem ucte jeste jeden ucet devizovy a platis primo menou, odkud zbozi je, ale to se nevyplati...
Pentax DA*16-50/2,8 NA SCÉNĚ..!!!!!!
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
...no to sice ano.. ale v okamziku, kdy je na baliku uveden odesilatel, tak to muze vzbudit pozornost.. podle me i baliky pres kuryrni sluzbu prochazi celnici... myslim.. ale pravdou je, ze je lepsi pocitat se clem a dph a pak byt prijemne prekvapen, nez obracene...
...ono se muze stat, ze Ti prijde jen vyzva, ze si mas vyzvednout zbozi na celnici a uradit poplatek tolik a tolik... male veci neresei (coz byl asi pripad tech DVD), ale tohle je uz trochu vetsi castka...
...ono se muze stat, ze Ti prijde jen vyzva, ze si mas vyzvednout zbozi na celnici a uradit poplatek tolik a tolik... male veci neresei (coz byl asi pripad tech DVD), ale tohle je uz trochu vetsi castka...
Pentax
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No ono to boli baliky s cenou 8-9000kc:) sa bralo pre viac ludi viac DVD a posielalo s ato leteckou postou..ako skusenosti mamale to bolo v ramci Eropy preto sa pyatm ako to je mimo ,cio tak isto..lebo tam ked prisiel balik za spominanych 9000kc poslany leteckou postou tak proste len mi ho donielsi domov....
Clo
Jen takova drobna poznamka ke clu: nedavno jsem pres ebay kupoval veci z USA za cca 150 USD + 30 USD postovne. Bylo to poslano pres US Postal Service a balik sel pres celnici. Mel jsem k dispozici cislo baliku, takze jsem mohl pres web sledovat trasu baliku. Navic na dorucenem baliku bylo razitko "BEZ CLA" (cesky). Takze bych se moc nespolihal na to, ze to pres celnici neprojde.
P.S. odesilatel po domluve se mnou napsal do celnich papiru jen castku za postovne, takze proto bez cla
P.S. odesilatel po domluve se mnou napsal do celnich papiru jen castku za postovne, takze proto bez cla
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
POcital som to a i s DPH a clom to vydje i niektorych objektivov asi o 5000lacnejsie a myslim ze to je dost....Kajfik píše:Me balik prisel na postu s tim ze jsem na poste musel zaplatit clo a dph. Z posty rovnou posilali slozenku na ministerstvo financi... Respektive ja sem platil tu slozenku........
Takze nikam na celnici se chodit nemusi.......