Prosím pomoc Pentax K-50
Moderátor: Moderátoři
Prosím pomoc Pentax K-50
Dobrý deň ,som úplne začiatočník ...
Kúpil som DSLR PENTAX K-50 - objektívom: Tamron Pentax 18-200/F3.5-6.3 AF XR Di-II LD ASP (IF) Macro objektív
že na podrobnom nastavenie potreboval by som pomoc ...
MENU - C /1/2/3/4
Momentálne všade mám nastavenú 1-ku ..
prosím vás o pomoc ,popis nastavenia...
vopred Vám veľmi pekne ďakujem s pozdravom,...
Kúpil som DSLR PENTAX K-50 - objektívom: Tamron Pentax 18-200/F3.5-6.3 AF XR Di-II LD ASP (IF) Macro objektív
že na podrobnom nastavenie potreboval by som pomoc ...
MENU - C /1/2/3/4
Momentálne všade mám nastavenú 1-ku ..
prosím vás o pomoc ,popis nastavenia...
vopred Vám veľmi pekne ďakujem s pozdravom,...
Re: Prosím pomoc Pentax K-50
Ale ty si zabudol napísať či máš vlastne nejaký problém
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Len som zvedavý že tie nastavenie majú vplyv na fotky ...
lebo mám problém že niektoré fotky nie až tak ostré !!!
a len teraz učím čo ako treba robiť ...
teraz učím manuálne nastavenie ,...
ale na tie podrobné nastaveniach MENU / C ne našiel som žiadnu popis ...
pre to prosím vás nijaké nápady ,podrobné nastaveniach že jednotlivý nastavenie na čo slúži ,určíte máte väčšie skúsenosť ako ja ...
ešte raz veľmi pekne ďakujem ...
lebo mám problém že niektoré fotky nie až tak ostré !!!
a len teraz učím čo ako treba robiť ...
teraz učím manuálne nastavenie ,...
ale na tie podrobné nastaveniach MENU / C ne našiel som žiadnu popis ...
pre to prosím vás nijaké nápady ,podrobné nastaveniach že jednotlivý nastavenie na čo slúži ,určíte máte väčšie skúsenosť ako ja ...
ešte raz veľmi pekne ďakujem ...
S univerzálním zoomem jako je 18-200/F3.5-6.3 se musíš s určitou mírou nedokonalosti smířit. S tímhle rozsahem se dobré sklo vyrobit nedá, protože konstruktéři musí jít na mnoho kompromisů. Je to bezva sklo na dovolenou, kterou chceš absolvovat s jedním objektivem a nacvakat něco do rodinného alba, ale kvalitu od toho nečekej. To platí bez ohledu na výrobce objektivu.
Nastavením funkcí ve foťáku se to nezmění. Maximálně při focení do JPEG bych ostrost nastavil hodnotu 3 až 4.
(Nastavení: INFO - tlačítko, pak čtyřcestný přepínač do pozice Custom image (vlastní obrázek), .... dále podle návodu asi strana 158. "Ostrost" nastavit na hodnotu 3 nebo 4.
Druhá možnost je lepší objektiv, protože upřímně 18-200 je hluboko pod výkonem, který K-5IIs nabízí.
Je to asi jako dát na Ferrari kola z Trabanta. Taky to pojede, ale....
Nastavením funkcí ve foťáku se to nezmění. Maximálně při focení do JPEG bych ostrost nastavil hodnotu 3 až 4.
(Nastavení: INFO - tlačítko, pak čtyřcestný přepínač do pozice Custom image (vlastní obrázek), .... dále podle návodu asi strana 158. "Ostrost" nastavit na hodnotu 3 nebo 4.
Druhá možnost je lepší objektiv, protože upřímně 18-200 je hluboko pod výkonem, který K-5IIs nabízí.
Je to asi jako dát na Ferrari kola z Trabanta. Taky to pojede, ale....
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
tady treba je nejake doporucovane nastaveni:
http://www.pentaxforums.com/reviews/pen ... tings.html
K50 + 18-135 WR + 70-300 Tamron, SMC 15/4, SMC 50/1.4, Dakine Photo Bag 15l, Sherpa 250R
))) myslim si, ze jediny problem je ten, ze pentax ma vacsi snimac oproti kompaktom a tym padom je aj dolezitejsie presne zaostrenie objektivu a hlavne nefotit HNED na manualny rezim, lebo budu fotky rozmazane pohybovou neostrostou.
jednoducha rada: nastavit K-50 podla toho clanku co tu bol odkaz na pentaxforums.com a fotit na zaciatok na program AV - priorita clony. na ludi/zvierata nastavit co najnizsiu clonu co da objektiv a na krajinu zvysit clonu na F8 az F11. nechat AutoISO (rozsah kludne do 3200), nastavit fotenie do JPG a nastavit doostrovanie na maximum.
A asi by som zmenil vyber zaostrovacich bodov z automatiky na vyber jedneho bodu - ten si mozes nastavit ktory chces
jednoducha rada: nastavit K-50 podla toho clanku co tu bol odkaz na pentaxforums.com a fotit na zaciatok na program AV - priorita clony. na ludi/zvierata nastavit co najnizsiu clonu co da objektiv a na krajinu zvysit clonu na F8 az F11. nechat AutoISO (rozsah kludne do 3200), nastavit fotenie do JPG a nastavit doostrovanie na maximum.
A asi by som zmenil vyber zaostrovacich bodov z automatiky na vyber jedneho bodu - ten si mozes nastavit ktory chces
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Dakujempavlis42 píše:tady treba je nejake doporucovane nastaveni:
disable all Dynamic Range Settings (Highlight and Shadow Correction) - toto by som nechal kludne zapnute, fotak spomaluju az zapnute korekcie na objektiv (konktretne pri ukladani fotky JPG na pamatovu kartu), ale tebe tato moznost ani v menu fotaku nebude povolena (nemala by byt), pretoze funguje na original PENTAX objektivy.
- urcite si nechaj zapnutu stale stabilizaciu obrazu.
- tie rady z toho odkazu su dobre, mam fotak nastaveny podobne, univerzalny profil na JPG je BRIGHT
- plus si mozes nastavit ten profil ako mam ja (nebudes tam mat asi vsetky polozky, mam K-3), trosku to vylepsi fotku (menej prepalov, viac farieb, lepsi kontrast).
- tie rady z toho odkazu su dobre, mam fotak nastaveny podobne, univerzalny profil na JPG je BRIGHT
- plus si mozes nastavit ten profil ako mam ja (nebudes tam mat asi vsetky polozky, mam K-3), trosku to vylepsi fotku (menej prepalov, viac farieb, lepsi kontrast).
- Přílohy
-
- IMG_20140325_204026_resize.jpg (195.92 KiB) Zobrazeno 3724 x
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Dakujem za pomoc !!!!lennyl píše:disable all Dynamic Range Settings (Highlight and Shadow Correction) - toto by som nechal kludne zapnute, fotak spomaluju az zapnute korekcie na objektiv (konktretne pri ukladani fotky JPG na pamatovu kartu), ale tebe tato moznost ani v menu fotaku nebude povolena (nemala by byt), pretoze funguje na original PENTAX objektivy.
lennyl píše:disable all Dynamic Range Settings (Highlight and Shadow Correction) - toto by som nechal kludne zapnute, fotak spomaluju az zapnute korekcie na objektiv (konktretne pri ukladani fotky JPG na pamatovu kartu), ale tebe tato moznost ani v menu fotaku nebude povolena (nemala by byt), pretoze funguje na original PENTAX objektivy.
vsetko som nastavil ,podla návodu ..posielám v prilohe ,a este raz dakujem za vsetko..
- Přílohy
-
- nastav.rar
- (1.4 MiB) Staženo 175 x
vyborne, teraz uz len fotit
ps: fotka DSC_9713.jpg: Pentax K-50 som nemal, ale ma dva rollery, mozno v tom menu nastavenia BRIGHT staci pootocit prednym koleckom a ukazu sa dalsie polia pre nastavenia, ako som ja ukazal na mojom obrazku:
- kludne mozes dat prve pole "saturaciu" na +1
- posledne pole doostrovanie na "FS" - fine sharpness (pootocit zadnym rollerom) - to bude este ostrejsia fotka, kedze asi budes na zaciatok fotit do JPG, je to super, nemusis upravovat fotky na pocitaci
ps: fotka DSC_9713.jpg: Pentax K-50 som nemal, ale ma dva rollery, mozno v tom menu nastavenia BRIGHT staci pootocit prednym koleckom a ukazu sa dalsie polia pre nastavenia, ako som ja ukazal na mojom obrazku:
- posledne pole doostrovanie na "FS" - fine sharpness (pootocit zadnym rollerom) - to bude este ostrejsia fotka, kedze asi budes na zaciatok fotit do JPG, je to super, nemusis upravovat fotky na pocitaci
FS tak isto nastavené ako SHARPNESS +3..lennyl píše:vyborne, teraz uz len fotit
Hlavne by som začal aj s tým že treba sa naučiť spracovávať fotky následne v PC, bez ohladu čo fotím do JPG alebo RAW.
A tiež ak sa chcem trochu pomôcť, tak je dobré prikladať fotku o ktorej si myslím že sa mi nevydarila, lebo takto nikto nevie kde robíš chybu a nastavením v MENU to určite nebude
A tiež ak sa chcem trochu pomôcť, tak je dobré prikladať fotku o ktorej si myslím že sa mi nevydarila, lebo takto nikto nevie kde robíš chybu a nastavením v MENU to určite nebude
Pentax K-30, Metz 48
Ivan-K: s tou upravou fotiek na pocitaci by som sa moc neponahlal, ak ma clovek kupenu prvu zrkadlovku a uci sa s nou zaobchadzat, je to vela informacii naraz. pekne pomalicky. ale s tymi fotkami je to dobry napad, ked sa mi nieco nevydari, alebo chcem radu, co robit lepsie, tak ukazat fotku v galerii a myslim ze odpoved dostane
Lepšie vkladať rovno do témy, aby nebol "odpad" v galerii
Pentax K-30, Metz 48