K3 prvni dojmy
Moderátor: Moderátoři
Re: K3 prvni dojmy
lennyl: díky. Překlep opravenej.
Ohledně videí: jakej máš prohlížeč? Já jsem se nakonec rozhodl jít méně kompatibilní cestou a zvolil html 5 video.
Včera mně to taky nějak zlobilo, ale nedošel jsem na to proč. U prvních tří videí mám mp4 i webm, ty poslední dvě už jen webm, takže to nefunguje na mobilních zařízeních (+Safari) a v Internet Exploreru.
Jinak na ty často probíráný věci jsem se vykašlal (AA). Jak jsem psal: měl jsem fotku vzdálené střechy na 16 mm a zatímco na K-x bylo moiré, K-3 měla střechu uplně v pohodě. Ono vůbec K-x je obrazově pořád velice dobrej foťák. Když se podíváš na ten extrémní crop při srovnání detailů, vůbec si tam na 12 Mpx s AA nevede špatně.
Záchytný ostření: nechápu tomu, podle mě by to mohlo klidně fungovat na všech bodech.
EDIT: tak už jsem našel asi chybu u videi. Byl tam špatnej kodek (mpeg4 místo h264). Mohl bys to prosím vyzkoušet? Teď už by mělo fungovat všechno i v Exploreru a na mobilních zařízeních.
Ohledně videí: jakej máš prohlížeč? Já jsem se nakonec rozhodl jít méně kompatibilní cestou a zvolil html 5 video.
Včera mně to taky nějak zlobilo, ale nedošel jsem na to proč. U prvních tří videí mám mp4 i webm, ty poslední dvě už jen webm, takže to nefunguje na mobilních zařízeních (+Safari) a v Internet Exploreru.
Jinak na ty často probíráný věci jsem se vykašlal (AA). Jak jsem psal: měl jsem fotku vzdálené střechy na 16 mm a zatímco na K-x bylo moiré, K-3 měla střechu uplně v pohodě. Ono vůbec K-x je obrazově pořád velice dobrej foťák. Když se podíváš na ten extrémní crop při srovnání detailů, vůbec si tam na 12 Mpx s AA nevede špatně.
Záchytný ostření: nechápu tomu, podle mě by to mohlo klidně fungovat na všech bodech.
EDIT: tak už jsem našel asi chybu u videi. Byl tam špatnej kodek (mpeg4 místo h264). Mohl bys to prosím vyzkoušet? Teď už by mělo fungovat všechno i v Exploreru a na mobilních zařízeních.
tak som zisil, ze v Internet Exploreri 11 tie videa idu pekne vsetky, Firefox 28 ukazuje teda iba tie prve dve videa. Kasli na to, k uplnej kompaktibilite sa budes zbytocne s tym trapit.
inak to video na K3, no ja video netocim, ale ked clovek vie co nema robit, tak aj z K3 urobi myslim pouzitelne video, tj. nemeni clonu pocas natacania a hlavne si pripoji externy mikrofon na eliminaciu zvukov z fotaku. Ale ten Samyang 8mm je uplne genialny na video
inak to video na K3, no ja video netocim, ale ked clovek vie co nema robit, tak aj z K3 urobi myslim pouzitelne video, tj. nemeni clonu pocas natacania a hlavne si pripoji externy mikrofon na eliminaciu zvukov z fotaku. Ale ten Samyang 8mm je uplne genialny na video

Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Díky za sdílení zkušeností s novým tělem.
V případě záchytného ostření je vidět, že to "máš v ruce", protože pejsek je opravdu ostrý. Předpokládám, že je to focené s SMC PENTAX 1:1.8/85.
Jinak je to moc pěkné a názorně předvedené, hlavně v těch aspektech, které jsou asi nejfrekventovanější mezi uživateli.
Trochu mně zklamalo video, protože na modelech K-5.... byl sice zastaralý kontejner, ale zase to dávalo skvělý výsledek.
Díky.
V případě záchytného ostření je vidět, že to "máš v ruce", protože pejsek je opravdu ostrý. Předpokládám, že je to focené s SMC PENTAX 1:1.8/85.
Jinak je to moc pěkné a názorně předvedené, hlavně v těch aspektech, které jsou asi nejfrekventovanější mezi uživateli.
Trochu mně zklamalo video, protože na modelech K-5.... byl sice zastaralý kontejner, ale zase to dávalo skvělý výsledek.
Díky.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
ma Samyang 85/1,4
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
tak som zasa nieco pofotil na AF-C, vzdy najnizsia clona co dal objektiv (FA77 na 1,8 a DA*50-135 na 2,8)...skusal som cyklistov, psa, ludi, vtakov, rozne pohyby a rychlosti, vysledky su dost slusne, urcite je to ovela lepsie ako s K5/K5II....a ocakavam, ze s dalsim firmware Ricoh este viac optimalizuje algoritmus.
- Přílohy
-
- DA50-135, beziaci pes ku mne
- IMGP4299.jpg (176.97 KiB) Zobrazeno 2261 x
-
- FA77, pobyb krokom ku mne
- IMGP4406.jpg (128.7 KiB) Zobrazeno 2261 x
-
- FA77, pohyb na hupacke
- IMGP2454.jpg (151.82 KiB) Zobrazeno 2261 x
Mara42: Díky moc za recenzi. Taky mám K-x a uvažuji o upgradu. Stále sice váhám mezi K-5II(s) a K-3 a asi uvidím, taky podle financí, ale jsem ráda za to porovnání. Čekala jsem taky trošku víc wow efekt mezi K-3 a K-x, ale aspoň teď nějak vím, do čeho bych případně šla
)

K-3, K-x, Pentax DA 50/1.8, Tamron 17-50/2.8, Tamron 70-200/2.8, Chinon M50/1.9,Pentax FA 28-70/4 AL,...
Martja: jakožto někdejší majitel záložního K-x musím říci, že wowefekt s přechodem na K-3 je obrovský. Možná při takovém tom domácím focení na web takový rozdíl není, ale všechno ostatní je úplně někde jinde. 

..nejhezčí pohled na svět je z komína!
...no tak ja jsem presel z k-r na k-3 a wow efekt zadny (nechal jsem si dost casu abych poprehazoval vetsinu objektivu)...ostreni jako takove je pro mne po tech WOW komentarich jak je k-3 perfektni tragedie...
...ocekaval jsem od vlajkove lodi narez na plne gule ale to co mi predvadi fotak - 3x aktivovan AF a i kdyz je spatne zaostreno tak nepreostri...bud mam stesti na spatny kus nebo jsem ocekaval od vlajkove lodi priliz mnoho...
...jasne ted dostanu hodne rad dej si seridit telo objektivy atd ale to mne docela irituje abych vec za kterou jsem zaplatil abych do ni jeste investoval...a to mluvim prevazne od px sklech...u sigmy 30tky i 70-200 jsem dokonce presvedcen ze ostri rychleji a lepe jak px objektivy...
AFY
...ocekaval jsem od vlajkove lodi narez na plne gule ale to co mi predvadi fotak - 3x aktivovan AF a i kdyz je spatne zaostreno tak nepreostri...bud mam stesti na spatny kus nebo jsem ocekaval od vlajkove lodi priliz mnoho...
...jasne ted dostanu hodne rad dej si seridit telo objektivy atd ale to mne docela irituje abych vec za kterou jsem zaplatil abych do ni jeste investoval...a to mluvim prevazne od px sklech...u sigmy 30tky i 70-200 jsem dokonce presvedcen ze ostri rychleji a lepe jak px objektivy...
AFY
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost
ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
chalejkum:
vítej v klubu 
Než jsem odlétal na dlouhodobý ,,foto" výlet tak jsem pořídil jako druhé tělo K-3. A od té doby se mě tady válí ve skříni. Skrz nespolehlivost AF, všechny pravé body ostří celkem dost blíž, spoušť někdy reaguje na druhé/třetí zmáčknutí atd.
Tak jsem se nas... a koupil ještě jednu osvědčenou K-5IIs.
ps: a při vzpomínce na nekonečné reklamace své staré K-5, to že bych to měl znovu absolvovat znovu. Tak mám sto chutí tady nechat milou Kátrojku místním na hraní

Než jsem odlétal na dlouhodobý ,,foto" výlet tak jsem pořídil jako druhé tělo K-3. A od té doby se mě tady válí ve skříni. Skrz nespolehlivost AF, všechny pravé body ostří celkem dost blíž, spoušť někdy reaguje na druhé/třetí zmáčknutí atd.
Tak jsem se nas... a koupil ještě jednu osvědčenou K-5IIs.
ps: a při vzpomínce na nekonečné reklamace své staré K-5, to že bych to měl znovu absolvovat znovu. Tak mám sto chutí tady nechat milou Kátrojku místním na hraní

STŘÍBRU ZDAR
Já bohužel musim taky souhlasit...
.
Nejvíce mě vždycky šte to wow od téhle "kumunity". Vyjde novej model a všude v recenzích a komentářích euforie, pak první osobní zkušennosti a zase wow. A pak to člověku přijde domu a zjistíš, že to stojí za starou bačkoru. A najednou si člověk projede forum a čte to samé i od ostatních a původní "zcela jisté wow" je fuč :-/.
Neumim si dneska už představit, co by se muselo stát, abych si koupil další tělo od Pentaxe. Obecně nemůžu napsat nic vyloženě negativistického. Používám teď K3 jako primární tělo a zatim ten záhul +- zvládá. Ale moje poslední "hlavní tělo" byla stařičká 5DII a s K3 mam pocit ohromného downgrade po všech důležitejch stránkách. Snad jediné co fakt oceňuju je ten duální slot na paměťové karty.

Nejvíce mě vždycky šte to wow od téhle "kumunity". Vyjde novej model a všude v recenzích a komentářích euforie, pak první osobní zkušennosti a zase wow. A pak to člověku přijde domu a zjistíš, že to stojí za starou bačkoru. A najednou si člověk projede forum a čte to samé i od ostatních a původní "zcela jisté wow" je fuč :-/.
Neumim si dneska už představit, co by se muselo stát, abych si koupil další tělo od Pentaxe. Obecně nemůžu napsat nic vyloženě negativistického. Používám teď K3 jako primární tělo a zatim ten záhul +- zvládá. Ale moje poslední "hlavní tělo" byla stařičká 5DII a s K3 mam pocit ohromného downgrade po všech důležitejch stránkách. Snad jediné co fakt oceňuju je ten duální slot na paměťové karty.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Mě osobně třeba naprosto s*** u Pentaxu AF, hlavně když chci chytit momentku za skoro ideálního světla a ten "stroj" odmítne spolupracovat. Zastaví se těsně před "zaostřeno" a než namáčknu podruhý spoušť, tak je moment v pr****. To bych ten krám nejradši rozšlápnul. Nejlepší na tom je, že to udělá jenom když jeden potřebuje rychle cvaknout, jinak ostří poměrně spolehlivě (K-5IIs). Ale to se rozebírá dokola, stejně jako blesk, to je taky kapitola sama pro sebe
Útěchou nám budiž krásný barvy, bokeh a možnost upgradovat až na středoformát..

Ever-patient PENTAX 
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Já si byla K-3 i K-5ii ohmatat u škody. Vyzkoušela jsem je s mými objektivy a jako fakt se mi líbily obě stejně. Jako ano K-3 má nějaké další vychytávky, ale zase cena je o kousek výše. Spíše přemýšlím, zda by tu někdo nechtěl K-5II prodat
Že by si někdo koupil K-3 a já jeho K-5II
No kdyby tu někdo takový byl, tak ať mi napíše na krenkova.m@gmail.com.

K-3, K-x, Pentax DA 50/1.8, Tamron 17-50/2.8, Tamron 70-200/2.8, Chinon M50/1.9,Pentax FA 28-70/4 AL,...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Teda, co ja se tu nedoctu...
mozna je to v tom jednom kusu, mozna v rukou.. nehodlam tu kritizovat ani jedno, ALE napisu svoji zkusenost.
Presel jsem na K-3 z K-5-tky a veskera ocekavani co jsem mel se splnila.
Dokonce i 16-50 jede na plne gule jak vino.
Dnes jsem odfotil celou akci "S Kocarkem Prahou", 8h foceni ve 30 stupnich a nekdy ty podminky... ALE a s fotkama jsem spokojenej.
Jasne ze by se dalo neco vylepsovat, ale jak jsem napsal.. nedam na K-3 dopustit, vse slape jak hodinky a s bleskem MB 52 AF-1 spolupracuje perfektne.
K-5 mam jako druhe telo a od chvile, kdy mi prisla K-3 jsem na ni nesahl.
Jakmile budu mit fotky projete LR, tak je sem postnu...
mozna je to v tom jednom kusu, mozna v rukou.. nehodlam tu kritizovat ani jedno, ALE napisu svoji zkusenost.
Presel jsem na K-3 z K-5-tky a veskera ocekavani co jsem mel se splnila.
Dokonce i 16-50 jede na plne gule jak vino.
Dnes jsem odfotil celou akci "S Kocarkem Prahou", 8h foceni ve 30 stupnich a nekdy ty podminky... ALE a s fotkama jsem spokojenej.
Jasne ze by se dalo neco vylepsovat, ale jak jsem napsal.. nedam na K-3 dopustit, vse slape jak hodinky a s bleskem MB 52 AF-1 spolupracuje perfektne.
K-5 mam jako druhe telo a od chvile, kdy mi prisla K-3 jsem na ni nesahl.
Jakmile budu mit fotky projete LR, tak je sem postnu...
Pentax FF MX + 50/f1.7
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net
Tiez sa musim zastat K-3. Ti co mate problemy s K-3 s nepresnostou casti ostriacich bodov alebo s polohu spuste na tele je zrejme chyba kusu. Toto neobide ani ine velke znacky, bohuzial.
Mne uz aj K5IIs s poslednym firmware ostrila vyborne s AF-S, pri AF-C bolo viac odpadu, to ano, K-3 toto vylepsila. Plus externy blesk 540FGZ konecne pracuje ako ma. So starsou K5 mi svetelne skla 30/1,4 a 50/1,4 ostrili casto nevyspytelne. Takze dnes sa uz asi nemam ani na co vyhovorit ked nedonesiem domov pekne fotky
Mne uz aj K5IIs s poslednym firmware ostrila vyborne s AF-S, pri AF-C bolo viac odpadu, to ano, K-3 toto vylepsila. Plus externy blesk 540FGZ konecne pracuje ako ma. So starsou K5 mi svetelne skla 30/1,4 a 50/1,4 ostrili casto nevyspytelne. Takze dnes sa uz asi nemam ani na co vyhovorit ked nedonesiem domov pekne fotky

Opravdu miluji ty žvásty o tom že je to v rukou
A nebo vlastně jo, K-3 mě nemá ráda, proto ostří na ...., ale zase mě mají rády obě K-5IIs a ostří bez problému

A nebo vlastně jo, K-3 mě nemá ráda, proto ostří na ...., ale zase mě mají rády obě K-5IIs a ostří bez problému

STŘÍBRU ZDAR