LowePro Primus albo aký iný by ste mi odporučili?

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

LowePro Primus albo aký iný by ste mi odporučili?

Příspěvek od vjacesslav » 15 kvě 2008, 01:01

Rád by som sa opýtal hlavne tých, čo už nejaký fotobatoh vlastnia, ktorý by ste mi odporúčali? Podmienkou je aby nebol iby na jeden popruh, ale klasicky dvojpruhový. Našiel som zaujímavé riešenie Primus ale možno má niekto horšie a alebo lepšie skúsenosti s iným fotobatohom a vedel by mi poradiť. Ďakujem vopred.
Viem že už sa tu podobná téma objavila a figuroval tam aj Primus ale skůr len okrajovo a tak verím, že sa nebudete lenivý a trochu času venujete na to, aby ste mi poradili.
Vopred ďakujem za cenné info :)
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 15 kvě 2008, 06:25

Podobne ako Primus je rieseny aj FlipSide od Lowepra....pripadne ak hladas dvojkomorovy batoh tak si este obzri aj FastPack...vsetky brasny, batoh a kufor mam od lowepra a som maximalne spokojny
MZ-5n s MF matnicou, Tokina 35-200/3.5-4.5

Bogo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Bogo » 15 kvě 2008, 09:28

Já jsem dlouho taky medoval nad tím jaký batoh, až jsem se rozhodl si ho vyrobit. Podívej se na http://www.photolifeshop.cz/inshop/scri ... nd=2211152
tam se prodávají dělící přepážky pro různé typy transportních kufrů. Já jsem si vybral batoh za slušný peníz, který mi vyhovuje a do něho vsadím vybranou přepážku podle rozměru zvoleného batohu. Nikdy jsem totiž v nabídkách fotobatohů nenašel vše co jsem tam chtěl mít (dostatek místa pro fotonádobíčko, uchyt na stativ, trekové hůlky, pití, oblečení, úchyty na celtu-spacák-stan...), zároveň aby to bylo perfektně nepromokavé a nebyla to neforemná hrouda. Samozřejmě jsem ušetřil veliké peníze, protože opravdu kvalitní fotobatoh je hodně drahý. Druhý fotobatoh jsem si vyrobil ze staré horolezecké duralové krosny, v dolní části mám přidělanou takovou tu koženkovou fotobrašnu asi z roku 1980 (starší fotografové ji pamatují), je to taková tvrdá krabice na zip, do ní jsem dal také dělící přepážky. Další brašny na krosně jsou bud ušité (na stan a spacák) a jako horní jsem na horní rohy krosny přidělal starší nepromokavou tašku na notebook, kam si dávám osobní věci.
Bogo

zbyna
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyna » 15 kvě 2008, 09:56

Myslim ze kazdy mame maximalne jeden, takze srovanavani moc necekej... Ja jsem se na zacatku roku rozhodl pro Compurover od Lowepra. Ten je pomerne velky, takze mi staci i na vikendove vylety (teda pokud si neberu stan se spacakem :) ), zaroven ma oddeleni na notebook, cehoz taky dost vyuzivam - nemusim tahat jeste brasnu na pocitac. Spodni oddeleni je mozna az zbytecne vysoke, ale objektivy jsou tam jak v bavlnce... Na zadech drzi prijemne, da se s nim v pohode prochodit vikend v horach.
Snad jsem te jeste vic nezmatl s dalsim batuzkem :D

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Na vlastnými silami zložený batoh sa ešte necítim :)

Příspěvek od vjacesslav » 15 kvě 2008, 10:03

Tak aby som si poskaladal vlastný, tak možno keď už budem mať celý fotoarenál :) Ale mohol by si dať link na nejaké foto na tie krosná, celkom by ma zaujímalo ako to celé vyzerá. Ale aj tak ďakujem aspoň za názor aj za link na ten eshop, som tam našiel niektoré zaujímavé ďalšie batohy, tak si ih idem preštudovať...

Kámoš mi poslal dnes link na nejaky fotobatoh co sa venuju spevialne trekingu a vyrobili aj fotobatoh ale neviem neviem. Za tu cenu uz mam pomaly aj Primus:)

http://www.jack-wolfskin.com/jw_catalog ... d%3d29%265

Na primuse sa mi celkom paci ten pristup zo zadu a z boku a nemusim sa bat ze sa mi tam niekto hrabe. Ale rad by sm vedel nazor nato ako sa skutocne cez tu bocnu kapsu vybera Telo pentax K10D aj s nejakym objektivom.
Naposledy upravil(a) vjacesslav dne 15 kvě 2008, 10:10, celkem upraveno 1 x.

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Compurover a ako si s ním spokojný celkovo?

Příspěvek od vjacesslav » 15 kvě 2008, 10:03

A ako si celkovo spokojný s Compuroverom? Som sa chcel opýtať napríklad na situáciu, kráčas po lese, alebo niekde na výlete a všetko máš v batohu a zrazu pred tebou nejaky skvelý moment. Ako zareaguješ. Je to veľmi pracné sa k nemu dostať? Notebook síce nemám, ale plánujem ho behom roka kúpiť ale len nejaký subnotebook. Taký menší, maximálne 13". Ideálny by bol možno ten Asus EEE ale tej druhej generácie aj s XP.

zbyna
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Compurover a ako si s ním spokojný celkovo?

Příspěvek od zbyna » 15 kvě 2008, 10:13

vjaceslav píše:Som sa chcel opýtať napríklad na situáciu, kráčas po lese, alebo niekde na výlete a všetko máš v batohu a zrazu pred tebou nejaky skvelý moment. Ako zareaguješ. Je to veľmi pracné sa k nemu dostať?
Kamarad je dostatecne rychly a dokaze vytahnout fotak z batuzku behem par chvil, ja to stale radeji resim brasnickou pres rameno - prijde mi to pohodlnejsi (a asi jsem prilis liny stale sundavat batoh). Do batuzku se dostanu rekneme do 30ti vterin, a to uz byva nekdy pozde :(

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Re: Compurover a ako si s ním spokojný celkovo?

Příspěvek od vjacesslav » 15 kvě 2008, 10:34

30 sekund? No to je naozaj dost dlha doba. Je mi jasne preco to riesis aj prirucnou brasnou. Ja uz prirucnu mam ale ja tak by som rad mal ib jeden batoh a volne ruky.
V batohu by som mal nieco ako dva-tri-styri objektivy (jeden z toho uz nasadeny) kapsu s filtrami, nahradnu baterku, stativ, flasu s vodou, nejaku bundu na chladnejsie pocasie, zopar musli tyciniek, nahradne pradlo, ponozky:), nieco na cistenie, kabelovu spust, malinku lekarnicku a mozno zopar dalsich drobnosti v zavislosti od tripu a pocasia...

Ale nechce sa mi nosit dva batohy. Tak to riesim teraz, jeden mam dicotu celkom velky a cez plece brasnu od pentaxu. Ale chcel by som to zlucit do jednej "kombi" veci...

Ale ten Compurover ma jednu velku vyhodu tusim. Ze ak s nim ides bez fotaku (co je celkom velky hriech) tak spravis z neho velky jednokomorovy batoh :)

zbyna
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyna » 15 kvě 2008, 10:43

vjaceslav píše:V batohu by som mal nieco ako dva-tri-styri objektivy (jeden z toho uz nasadeny) kapsu s filtrami, nahradnu baterku, stativ, flasu s vodou, nejaku bundu na chladnejsie pocasie, zopar musli tyciniek, nahradne pradlo, ponozky:), nieco na cistenie, kabelovu spust, malinku lekarnicku a mozno zopar dalsich drobnosti v zavislosti od tripu a pocasia...
To uz bych ti mozna doporucil nejakou vetsi krosnu :D
vjaceslav píše:Ale ten Compurover ma jednu velku vyhodu tusim. Ze ak s nim ides bez fotaku (co je celkom velky hriech) tak spravis z neho velky jednokomorovy batoh :)
S tim mas pravdu, ted jsem si vzpomnel jeste na jednu z vyhod - kdyz uz s sebou tahas stativ, tak mas moznost upevnet ho zezadu na batoh - je tam prakticky vytahovaci pruh vcetne uchytek. Jen se pak hur dostava k objektivum :(

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 15 kvě 2008, 12:02

vjaceslav píše:Ale ten Compurover ma jednu velku vyhodu tusim. Ze ak s nim ides bez fotaku (co je celkom velky hriech) tak spravis z neho velky jednokomorovy batoh :)
S tim mas pravdu, ted jsem si vzpomnel jeste na jednu z vyhod - kdyz uz s sebou tahas stativ, tak mas moznost upevnet ho zezadu na batoh - je tam prakticky vytahovaci pruh vcetne uchytek. Jen se pak hur dostava k objektivum :([/quote]

Aha. vidíš, to ma vôbec nenapadlo. Cenná informácia pre mňa. Opäť som o niečo múdrejší. Ďakujem.

Inak do toho tvojho Compuroveru sa koľko zmestí osobných vecí do tej hornej priehradky?

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Naozaj sa nenájde nikto kto vlastní Pentax aj Lowepro Primus

Příspěvek od vjacesslav » 16 kvě 2008, 09:37

Naozaj sa nenájde nikto ko vlastní Pentax aj Lowepro Primus? To som celkom prekvapený. Zatiaľ je to moj favorit a nevidim v dosahu portfólia ani iných výrobcov iný a hlavne lepší batoh s rýchejším prístupom...

Milan
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Milan » 16 kvě 2008, 09:57

Primus AW mam uz skoro rok a porad si myslim, ze to byla pro me nejlepsi volba. Sice jsem ten prvni musel vymenit - spatne usity popruh, coz mne u renomovane znacky jakou je lowepro prekvapilo - no stane se. K10D se s kratkym sklem pres bocni pristup vytahuje pohodlne i s nasazenou slunecni clonou s dlouhym je to trochu o cviku, ale neni problem.
Nacpu do nej K10D, 16-45/4, 50-135/2.8, tamron 90/2.8, blesk, filtry, stativ, nejake jidlo, piti, neco malo obleceni dovnitr, bundu pres batoh nebo mezi batoh a vnejsi chlopen. Vic uz asi nic a i tak uz se to celkem pronese :-)
Co mi velmi vyhovuje je zadni pristup do batohu. Pokud ho mas upevnenej pres bederni pas a sundas ho z ramen a pretocis pred sebe po otevreni zadniho vstupu mas vsechno nadobicko pri ruce a muzes prohodit objektiv bez toho, ze bys batoh sundaval ze zad. Ted jsem byl 4 dny v horach vsude snih, blato, mokro - nedovedu si predstavit ze bych mel nekam batoh odlozit a hrabat se v nem. Stativ se pripevnuje na batoh pres stavitelna poutka. V pripade potreby jdou vsechny prepazky z batohu vyndat a mit jen jednu komoru, tak tam nosim notebook, ale pak se mi tam nenacpe vsechno fotonadobicko, po pravde jsem ho s sebou tahal asi jen dvakrat a to celkem zbytecne.
Myslim ze to je fajny univerzalni batoh, do mesta a na treky kde nemusis nosit stan a spani. Na vicedenni prechody neni dost velky.
Navic na prvni pohled nevypada jako fotobatoh a tak nepritahuje zbytecnou pozornost. Z me strany velka spokojenost.

Kara1963
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kara1963 » 16 kvě 2008, 10:16

Mám Lowepro Rover AW II a nemá chybu. Vejde se mi tam i notebook Toshiba Sattelite Pro U300 a stativ Manfrotto, to je velká výhoda!
Je to celkem rozšířený model a nikdo si nestěžoval.
DA* 300/4; Metz 58; Manfrotto 190XPROB

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Ďakujem pekne za reakciu, ešte by som sa rád opytal dve veci

Příspěvek od vjacesslav » 16 kvě 2008, 23:25

Milan píše:Primus AW mam uz skoro rok a porad si myslim, ze to byla pro me nejlepsi volba. Sice jsem ten prvni musel vymenit - spatne usity popruh, coz mne u renomovane znacky jakou je lowepro prekvapilo - no stane se. K10D se s kratkym sklem pres bocni pristup vytahuje pohodlne i s nasazenou slunecni clonou s dlouhym je to trochu o cviku, ale neni problem.
Nacpu do nej K10D, 16-45/4, 50-135/2.8, tamron 90/2.8, blesk, filtry, stativ, nejake jidlo, piti, neco malo obleceni dovnitr, bundu pres batoh nebo mezi batoh a vnejsi chlopen. Vic uz asi nic a i tak uz se to celkem pronese :-)
Co mi velmi vyhovuje je zadni pristup do batohu. Pokud ho mas upevnenej pres bederni pas a sundas ho z ramen a pretocis pred sebe po otevreni zadniho vstupu mas vsechno nadobicko pri ruce a muzes prohodit objektiv bez toho, ze bys batoh sundaval ze zad. Ted jsem byl 4 dny v horach vsude snih, blato, mokro - nedovedu si predstavit ze bych mel nekam batoh odlozit a hrabat se v nem. Stativ se pripevnuje na batoh pres stavitelna poutka. V pripade potreby jdou vsechny prepazky z batohu vyndat a mit jen jednu komoru, tak tam nosim notebook, ale pak se mi tam nenacpe vsechno fotonadobicko, po pravde jsem ho s sebou tahal asi jen dvakrat a to celkem zbytecne.
Myslim ze to je fajny univerzalni batoh, do mesta a na treky kde nemusis nosit stan a spani. Na vicedenni prechody neni dost velky.
Navic na prvni pohled nevypada jako fotobatoh a tak nepritahuje zbytecnou pozornost. Z me strany velka spokojenost.
Naozaj sa dá z neho spraviť len jednokomorový batoh? Ak áno tak to by bolo skvelé.

A druhá otázočka aký veľký laptop si v ňom mal. Klasickú 15,4" alebo niečo menšie. Ja zvažujem niečo ako Asus EEE alebo maximálne 13.3" Ale neviem či by som ho so sebou ťahal. Preddssa len 1 až 2 kg je celkom dosť....

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 16 kvě 2008, 23:29

Kara1963 píše:Mám Lowepro Rover AW II a nemá chybu. Vejde se mi tam i notebook Toshiba Sattelite Pro U300 a stativ Manfrotto, to je velká výhoda!
Je to celkem rozšířený model a nikdo si nestěžoval.
Takže ďalší, ktorý by sa rovnal zatiaľ mojej voľbe pre Primus?
Čo všetko sa do neho zmestí, keď ideš niekde na nejaky trip fotiť. Ten statív sa zmestí aj do vnútra?

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“