Kluzo: Adobe nemá ve zpracování bitmap momentálně konkurenci a ani jí snad nikdy nemělo, nebo jí koupilo. Prošel jsem si spoustu grafickýho softwaru od r.1999 do bylo přes různý Corely, Gimpy, Paint Shop Pro, Macromedia... až k fotokrámu. Zoner mi cpal jeden kolega v práci, tak jsem ho zkusil. Pro mě dost divný UI a celková těžkopádnost a pomalost mě velmi rychle odradilo od dalšího používání. Na klasický prohlížení mám
Xnview (dřív jsem používal ACDsee ale časem se z něj stalo něco jako je zoner a to mi prostě nesedí).
Nikdy jsem tu nepsal, že jsem na cokoliv odborník, tak si laskavě nevymejšlej. Pokud tazatele zajímá cokoliv o výrobcích Adobe - PS/LR stačí kouknout třeba na youtube, je tam toho 3prd... Jo je to tak, Adobe má ohromnou uživatelskou základnu, takže na všechno najdeš rady, tipy, triky, návody.. Asi jediný co má navíc zoner oproti LR (pouze oproti LR) jsou panoramata, otazkou zůstavá jak je to kvalitní fce. Což se dá vyřešit poměrně elegantně přes PS, nebo něčím zdarma. A navíc jak často panoramata bude skládat, jestli vůbec. Napsat takovej blábol, že když chci někomu dobře poradit, nemusim znát konkurenci..?! no to si snad děláš srandu
Adobe ví moc dobře co prodává a tak si to nechá zaplatit, to je pravda. No ale když se podíváš na ebay, nebo koupíš LR4, tak se taky dostaneš na rozumný peníze a budeš mít legální software. Ja jsem takhle koupil krabicovku PS za 6K (normálně stála asi 20). Nebo ideálně, když je doma student, tak koupit nějakou studenskou licenci.
Howgh!