konvertor na K10 D
Moderátor: Moderátoři
konvertor na K10 D
Kdo mi poradí - chci fotit zvěř v přírodě a mám jen obj.70-300 , dá se sehnat dvojnásobný konvertor na Pentax K10D ??
Jsem začátečník a silnější objektivy jsou nad mé finanční možnosti ....
Kde bych sehnal takový konvertor , nabo neví někdo o někom kdo jej prodává ??
dík za odpovědi
Jarda
dík za odpovědi
Jarda
-
- Moderátor
Třeba tady http://www.vkfoto.cz/engine/kategorie.html?id=258 nebo http://www.oehling.cz/inshop/prislusens ... dg-pentax-[id-149372].html nebo http://www.oehling.cz/inshop/prislusens ... dg-pentax-[id-149367].html nebo http://www.fotoskoda.cz/eObchod/default.asp nebo http://www.fotobalcar.cz/cat.asp?LiD=10 ... &last=true .
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
Hm tak to ti preju hodne stesti. Sice tuhle vec nemam vyzkousenou ale nejen z obecneho povedomi je jasne nasledujici:jarda píše:Kdo mi poradí - chci fotit zvěř v přírodě a mám jen obj.70-300 , dá se sehnat dvojnásobný konvertor na Pentax K10D ??
dík za odpovědi
Jarda
Pokud ti vubec pujde nasadit tak se rozluc s AF.
Navic objektiv ktery mas ma na ohnisku 300mm sam o sobe mizernou kresbu a s telekonvertorem to bude zrejme abstrakce:)
a v posledni rade svetelnost ti s konvertorem klesne na F11. Udrzitelny cas se poklada jako prevracena hodnota ohniskove vzdalenosti, takze tad ti bude vychazet 1/(300*2*1,5). No to bude chtit radne svetlo.. Clona 11, cas 1/900s...
No stativ pomuze ale fotis zvirata ne sochy!
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Nanestesti sis vybral financen nejnarocnejsi disciplinu...
Pri takto velkych ohniscich bude pri pozadavku na rozumny vystup asi nejlevnejsi moznosti opravdu ta Sigma 50-500 nebo sigma 100-300 + TC1,4.
Nebo pak nejake pevne ohnisko... Obecne se ale vice pouziva TC 1,4x nez 2x rekl bych. Ten dvounasobny uz dost srazi kvalitu...
Pri takto velkych ohniscich bude pri pozadavku na rozumny vystup asi nejlevnejsi moznosti opravdu ta Sigma 50-500 nebo sigma 100-300 + TC1,4.
Nebo pak nejake pevne ohnisko... Obecne se ale vice pouziva TC 1,4x nez 2x rekl bych. Ten dvounasobny uz dost srazi kvalitu...
Pentax K20D,
-
- Pokročilý uživatel
Nechci do toho moc kecat, ale asi bych se vyhnul konvertoru 2x a šel maximálně do 1,4x a k tomu nějaké slušně světelné pevné sklo. Ještě před tím bych však zvážil možnost použít objektiv RUBINAR 500mm/5,6 (nebo 8,0). Tak, jako tak to vyjde na manuální focení bez AF. U toho Rubinaru 5,6 bude muset být asi kratičký makrokroužek, aby se to vešlo s ohledem na průměr objektivu pod zobák pevného blesku. Já proto preferuji verzi 500/8,0 a samozřejmě manuální práce.
Bogo
Ak máš objektív70-300, predpokladám, že stál cca 6-8 tis Kc.
Nový kvalitný telekonvertor stojí zhruba tiež tak isto.
Takže ti doporučujem kúpiť už použitý lacnejší konvertor a vyskúšať si čo fotenie zveri obnáša.Kvalita snímkov bude sice biedna, ale aspoň zistíš či ťa to bude po pár mesiacoch vôbec baviť.Nakoniec možno použiješ svoj teleojektív na fotenie macro 1:2.
Ak zaujem pretrva, alebo ak sa chceš fotením živiť a v tom lepšom prípade si aj dosť solventný tak zainvestuj.Skoro vždy platí že drahšia vec je aj kvalitnejšia.
Inak všetko čo bolo napísané v tomto vlakne sú rady ľudí, čovedia o čom píšu.
Nový kvalitný telekonvertor stojí zhruba tiež tak isto.
Takže ti doporučujem kúpiť už použitý lacnejší konvertor a vyskúšať si čo fotenie zveri obnáša.Kvalita snímkov bude sice biedna, ale aspoň zistíš či ťa to bude po pár mesiacoch vôbec baviť.Nakoniec možno použiješ svoj teleojektív na fotenie macro 1:2.
Ak zaujem pretrva, alebo ak sa chceš fotením živiť a v tom lepšom prípade si aj dosť solventný tak zainvestuj.Skoro vždy platí že drahšia vec je aj kvalitnejšia.
Inak všetko čo bolo napísané v tomto vlakne sú rady ľudí, čovedia o čom píšu.
Díky za rady , budu přemýšlet o tom Rubinaru nebo TC 1,4
a uvidíme . Zrovna živit se tím nehodlám , jsem jen amatér ,kterého
baví fotit a má z toho radost ,když se sem tam nějaká fotka povede.
Něco z mých fotek je na www.fotoalba.centrum.cz
pod uživatelem : jarro77 - prosím s kritikou zlehka ,jsem opravdu
jen amatér ,který se po dlouhém čase dostal k zrcadlovce a nemám s ní
zatím žádnou velkou praxi.
Podněty a doporučení s dobrým úmyslem jen přivítám .
děkuji všem ...
a uvidíme . Zrovna živit se tím nehodlám , jsem jen amatér ,kterého
baví fotit a má z toho radost ,když se sem tam nějaká fotka povede.
Něco z mých fotek je na www.fotoalba.centrum.cz
pod uživatelem : jarro77 - prosím s kritikou zlehka ,jsem opravdu
jen amatér ,který se po dlouhém čase dostal k zrcadlovce a nemám s ní
zatím žádnou velkou praxi.
Podněty a doporučení s dobrým úmyslem jen přivítám .
děkuji všem ...