...zkus prosim napsat, proc si myslis, zeto je velky risk..?? Diky..elho_cid píše:Velky risk. Nestoji to za to. Kup to v CR.
Pentax DA*16-50/2,8 NA SCÉNĚ..!!!!!!
Moderátor: Moderátoři
Radim píše:Tak K20tka už je doma se starším typem seťáku...
Nákup objektivu(ů) asi vyřeším dovozem z USA
http://www.amazon.com/Pentax-16-50mm-An ... B000NO5QV6
vypadá to, že bych mohl ušetřit nejmíň 5tisíc.
jinak tady by to bylo jeste o chlup levnejsi...:
http://www.adorama.com/PX1650AFD.html
Pentax
Kdyby slo o jednoduchy mechanicky objektiv typu FA, nebo dokonce manualniho Zeisse, tak nereknu ani slovo. Ale tohle je spousta elektroniky, navic prvni SDM objektiv od Pentaxe, na kterem nejspis jeste nemaji tu technologii uplne vychytanou. Ze vsech Pentax objektivu je tenhle nejslozitejsi a je na nej nejvic reklamaci. Takze 2 roky zaruka by mi za tech necelych 5000 stala.
...z tohoto pohledu souhlasim... pak jiz jde jen o to, zda se zadari dotahnout takovou vec bez cla a dph (cca 11500,- Kc s dopravou), pak je to na zvazeni...elho_cid píše:Kdyby slo o jednoduchy mechanicky objektiv typu FA, nebo dokonce manualniho Zeisse, tak nereknu ani slovo. Ale tohle je spousta elektroniky, navic prvni SDM objektiv od Pentaxe, na kterem nejspis jeste nemaji tu technologii uplne vychytanou. Ze vsech Pentax objektivu je tenhle nejslozitejsi a je na nej nejvic reklamaci. Takze 2 roky zaruka by mi za tech necelych 5000 stala.
dalsi otazkou je, zda se treba v Nemecku ci Rakousku nebude dat uplatnit celosvetova zaruka Pentax... jasne, jsou to dalsi starosti.. proste je to o tom napsat si na jednu stranu pozitiva a na druhou mozna negativa...
Pentax
-
- V.I.P člen
Celosvětová záruka pro evropu má centrálu do které se vše sváží na jediném místě a to je Hamburk Deutschland.Přes ně to chodí zpět k prodejci,....atd.Reklamace věcí z USA může být fakt horror.Raději jsem si zaplatil v pražském servisu hotově u mých problémů s K10D z USA než to tahat přes celý svět. SDM objektivy jsem raději koupil tady i když o dost dráž,16-50 mě naštěstí běhá dobře,ale skoro každý třetí kus má nějaký problém./info z recenzí uživatelů/,50-135 je na tom výrazně lépe,já vím jen o jedné reklamaci,mě běhá také bezchybně.Hodně štěstí
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
PENTAX 16-50/2,8
dobry den, neviete nahodou niekto poradit, kde v prahe by mali tento objektiv k dispozici.. megapixel, fotoskoda nikde nyst.. vraj to moze trvat aj 6 tyzdnov a ja ho potrebujem prvy junovy tyzden.. ak niekto viete, dajte echo plss.. dik, pekny den
svetu mier!
Re: PENTAX 16-50/2,8
zkus http://www.foto-servis.czalchymister píše:dobry den, neviete nahodou niekto poradit, kde v prahe by mali tento objektiv k dispozici.. megapixel, fotoskoda nikde nyst.. vraj to moze trvat aj 6 tyzdnov a ja ho potrebujem prvy junovy tyzden.. ak niekto viete, dajte echo plss.. dik, pekny den
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nedostupnost 16-50/2,8
Nedavno jsem mluvil s technikem v Pentax servisu a rikal, ze ten objektiv je dlouhodobe nedostupny, zkouseli pry nejaky objednat a stejne neprisel... proste nejsou... asi je zerou maly vietnamsky deti...
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;