Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od kingfisher » 27 pro 2013, 15:12

hilda4sea píše: To, že BenaCZ z toho udělal událost, považuji za typický projev místního koloritu, tzn. všechno mimo Pentax je šunt. No a protože mně bezdůvodně napadal a hlavně se zcela bezdůvodně rozepsal o focení sportu, ačkoliv jsem o ničem takovém vůbec nepsal, tak jsem jeho nahrávku na smeč využil. Když BenaCZ na nesmyslném porovnávání trvá tak mu vyhovím:
Ano, kdyby měla K-3 takový AF jako má Canon EOS 1100D tak tady všichni ....... blahem.
Hilda, Hilda....nikto netvrdi, ze ostatne znacky su sunt, to akurat ty mas problem objektivne sa k tomu postavit, preto sa tu do teba ludia navazaju.... Kazdy vie, ze AF a synchronizacia s bleskom su slabiny Pentaxu, napriek tomu ludia tieto slabiny akceptuju a su schopni s Pentaxom fotit skvele fotky. Je mi luto, ze si si neurobil poriadny prieskum, ked si siel do Pentaxu a nezistil tieto veci predom, ale kvoli tomu nemusis napadat pri kazdej prilezitosti Pentax a robit z neho sunt. Zaujimalo by ma ci mas ten K-3 ked to tak odvazne porovnavas s Canon 1100D?

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 27 pro 2013, 15:31

hilda4sea píše:Sorry, ale já jsem si ani nestěžoval ani nepomlouval. Jen jsem napsal o marketingové výhodě Canikon a jejich nabídce malých, lehkých a levných zrcadlovek.
Jestli jsi si stezoval nebo pomlouval, tezko rict. Kazdopadne si psal o tom, ze se Pentax musi dotahnout v AFC na konkurenci, aby mohl byt konkurenceschopny ve FF i APSC. Na to jsem reagoval ...
hilda4sea píše:To, že BenaCZ z toho udělal událost, považuji za typický projev místního koloritu, tzn. všechno mimo Pentax je šunt. No a protože mně bezdůvodně napadal a hlavně se zcela bezdůvodně rozepsal o focení sportu, ačkoliv jsem o ničem takovém vůbec nepsal, tak jsem jeho nahrávku na smeč využil. Když BenaCZ na nesmyslném porovnávání trvá tak mu vyhovím:
Ano, kdyby měla K-3 takový AF jako má Canon EOS 1100D tak tady všichni ....... blahem.
To "bezduvodne" napadani je otazka pohledu. Kazdodenni cteni o tom, jak je AFC u Pentaxu nepouzitelny mi hodne vadi, kdyz ja s tim fotim bezne i sportovni veci. i s K20 jsem fotil cyklistiku a slo to ... Dalsi ctenari tohoto fora si pak mohou myslet ze jen CN ma kvalitni AFC, coz neni pravda. Porovnavat C1100D s Pentaxem neumim, protoze ho nemam. Pro me je dulezite, ze mohu s Pentaxem v klidu fotit i sportovni veci a vysledky jsou super. Test ktery tady s K3 probehl na protijedouci auto s rozsvicenymi svetly na nejakych 8fps je nesmyslny. Zaprvy ty rozsviceny svetla v poloseru strasne senzory matou a za druhy neni potreba na priblizujici se objekt vymlatit celou kartu. Staci udelat par snimku s rozvahou a to funguje naprosto bez problemu ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

slavek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavek » 27 pro 2013, 16:08

JEstli potřebuje Pentax FF? Mylsím že pro stávající lidi většinu ne - těch co by ho potřebovali a byli ochotni zaplatit budou odpovídat těm 10-20% a to chápu že se jim nevyplatí. Ale jak už se tu zmiňovalo - lidé co začínají s prvním zrcadlem koukají na rozlišení, možnost vysokého ISO a bla bla bla .... a možnosti FF. Protože prostě se to všude omílá. Oni nevědí že to pravděpodobně nikdy nevyužijou a nebo nikdy nekoupí. Ale dost se jich kvůli tomu rozhodne jít jinam jako ovce Na druhou stranu... taky jsem si, když jsem kupoval K-7 se setákem, myslel jiné věci a pak udělal jiné. Říkal jsem si K-7 mi vydrží dokud poběží... A mám teď k němu K-3. Slintal jsem v té době nad DA*300 a podobnýma libůstkama a říkal jsem si, že ojektiv za 25000kč si nikdy nebudu moct koupit. Za rok a půl jsem ho měl, ale to jsem si myslel, že byl můj poslední drahý objektiv. Teď mám za skoro stejnou cenu ještě 77mm... Ale zpátky k FF - nemá přeci smysl dávat na trh FF tělo, když k němu nejdřív nevydám FF objektivy. To že mám tři FA (která se zrovna nejsnáze neshánějí) a dvě DFA - všechno pevná skla - ještě neznamená, že budou fungovat skvěle i na FF digitálním snímači. Možná ano - možná ne. Každopádně by měl nejdříve vydat pár nových FF kompatibilních skel a pak až k nim vydat tělo. Hm ? :) Ale třeba ta 60makro & reinkarnac FA Ltd jsou první emisarové ohlašující, že někdy v budoucnu FF bude... Ono bude - někdy... A ono to je nakonec stejně te´d jedno - já jsem s APS-C spokojen - i s Pentaxem se všema jeho neduhama a výjmečnostma. Jde o to se naučit z těch nedostatků těžit, přispůsobit se jim, neřešit je tak a mít prostě radost z focení. K tomu přece ty foťáky jsou ne? A pokud někomu Pentax ztěžuje život... dělá to naschvál, abysme pak měli větší radost z povedeného výsledku :D Mě AF u K-7 nakonec nevadil - stejně na to co fotím, ostřím manuálně, takže AF neřeším. S K-3 asi začnu používat :) Na šum u K-7 jsem si nakonec taky zvykl,...
K-1, K-1, K-3II, K-3, K-5 mod, K-7, K-30 mod
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW

a další...

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 27 pro 2013, 16:38

Já bych řekl, že se to tady trochu moc prožívá ;-).

Atrej
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atrej » 27 pro 2013, 16:50

slavek: chápem keď si si teraz kúpil K3, že si spokojný...ono by sa kľukne mohlo stať že vydajú naraz FF telo a spolu s ním aj 2/3 objektívy ako to bolo u Q, alebo to tak urobili aj iné značky...niekde sa začať musí...FA ltd. napr. boli použité so sony A7, výsledky vyzerajú super, takže toho by som sa neobával...samozrejme z každého foťáku to treba dostať, nestačí si ho len kúpiť...
je zbytočné to tu riešiť dopredu, ja by som ho zobral ale bude záležať aj od ceny/výkon, ak nejaký FF vôbec bude :)

miky_lbc: skôr treba rešpektovať na čo je toto fórum zamerané a nerobiť tu medzi riadkami pri každej príležitosti marketing canonu, či sa to témy týka alebo nie...

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 27 pro 2013, 17:10

Atrej píše:miky_lbc: skôr treba rešpektovať na čo je toto fórum zamerané a nerobiť tu medzi riadkami pri každej príležitosti marketing canonu, či sa to témy týka alebo nie...
Poukázání na to, že hlášky "FF tu bude letos/za půl roku/příští rok/do dvou let" se okolo Pentaxu objevují více než 10 let je marketing Canonu?

Já bych řekl, že to je prostě jen holej fakt... ani největší fanoušek Pentaxu by dneska počet všech rumorů, odhadů a "kvalifikovaných názorů" ohledně FF už asi nedokázal spočítat.

A já jsem nebyl jinej... taky jsem tomu věřil. Dneska už mám ale nad problematikou větší nadhled, takže to vidim všechno mnohem reálnějšíma očima.

Prostě nemá smysl čekat na nějaký bájný FF. Každý musí vědět, zda mu současný Pentax systém stačí/vyhovuje nebo nikoliv. Pokud je odpověď ano... tak si ho užívejte. Nemá ale žádný smysl žít v očekávání... mnozí tak žili posledních 5 let a nebylo jim to k ničemu. A za dalších 5 let to bude stejné, ani debata na tohle téma se moc nezmění ;-).

Ono názory typu "Záujemcovia budú vždy , lebo stále a stále príbúdajú nový ludia," znějí možná na první pohled rozumně, ale realita je stejně taková, že přechod na hypotetický Pentax 135 FF by stejně znamenal pravděpodobně nákup kompletně nové výbavy a byl tak srovnatelný, jako s přestupem jinam.

Tohle neni o žádném marketingu cizích značek... ale prostě o přijmutí reality, která může potenciálnímu zájemci jedině pomoci. Já jsem třeba, jako deb*l, kupoval vždy hlavně skla FF ready... protože jsem věřil, že ten FF přijde. Proč jsem tomu věřil? Přišel jsem na tohle forum a všichni to tady brali jako hotovou věc... a tak jsem taky podlehl. A dneska vim, že to byla kravina a můj výběr (zoom) skel by byl úplně jiný.

Takže asi tak... neni to debata o Pentaxu jako takovém, ale o FF. O tom se rumoruje už deset let a neni tady vůbec nic so by poukazovalo o tom, že by tahle debata mohla v následujících letech končit něčím jiným, než zklamáním fanoušků. Takže proč nějaké zklamání vůbec podstupovat. Kdo ten FF chce ho může za pár Kč mít... a komu stačí APS-C, ten se může na podobné debaty vyprdnout.

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 27 pro 2013, 17:18

miky_lbc píše:Kdo ten FF chce ho může za pár Kč mít... a komu stačí APS-C, ten se může na podobné debaty vyprdnout.
úplne súhlasím, kto chce FF, má na výber medzi Canonom a Nikonom, od Sony by som sa osobne držal ďalej, tí ani sami nevedia, čo vlastne chcú (okrem podielu na trhu, samozrejme)...

Atrej
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atrej » 27 pro 2013, 17:58

miky_lbc píše: Poukázání na to, že hlášky "FF tu bude letos/za půl roku/příští rok/do dvou let" se okolo Pentaxu objevují více než 10 let je marketing Canonu?
Nemyslel som to k tejto vete ale k tvojej predošlej poznámke v spojitosti s predošlými príspevkami prispievateľov. Asi sme každý reagovali na niečo iné :)

Je len trochu zvláštne keď to tak triezvo vidíš prečo stále čakáš s čím ešte pentax príde a potom sa už rozhodneš či ostaneš s pentaxom alebo nie. Už to tu vypisuješ dosť dlhú dobu. Stále to posúvaš aj keď ti pentax zjavne nevyhovuje. Ako sa Ricoh chystá predať Pentax a podobné zaručené katastrofické scenáre. Nič v zlom, ak sa zajtra rozhodnem že si kúpim napr. D800 tak si ju kúpim a neriešim to tu donekonečna.

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 27 pro 2013, 18:24

Neviem čo to tolko riešite, ak bude FF tak sa predávať bude, o to by som sa nebál. Ludí čo FF sklá majú je dosť, trebárs ak urobí Sigma 24-105/4 pre PX tak ju kupujem, stojí +- 750€ a ked by FF telo náhodou bolo, tak budem mať slušný záladák a pevnú 35mm a nič viac by som nemusel dokupovať, stačilo by mi len telo, ale zatial to FF nepotrebujem. Ak by mi moje APS-C telo dosluhovalo a bol by plán na kúpu nového tela, tak doložiť pár stoviek zasa taký problém nie je. Pre moje fotenie mi často vyhovuje mať CROP, ovela lahšie je kúpiť širšie sklo ako nahánať TELE

A verte že ludí čo na to FF čakajú je stále dosť a majú aj čím fotiť, kolko ludí vlastní dnes trebárs Sigmu 24-70/2.8, FA50/1.7, či FA35/2, FA43, FA77... Im stačí len telo !!!
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

zirecek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od zirecek » 27 pro 2013, 18:31

milky_lbc: Napsat sedm odstavců textu o tom, jak to máš srovnané, mi nepřipadá moc přesvědčivé. Tohle je přímo "rumors" vlákno, takže je přímo pro tyto debaty JPP. Myslím si, že bude nejen FF, ale i část nových skel. Ovšem mrzí mne, že značka Pentax je potlačována ve prospěch značky Ricoh. Ale to je jen formalita, :-).

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 27 pro 2013, 18:45

Mňa by v tejto súvislosti naozaj zaujímalo, koľko ľudí pociťuje, že ich APS-C v niečom obmedzuje a chcelo by FF. Alebo kvôli hocijakému inému dôvodu.

Osobne to mám veľmi jednoduché - hľadáčik (a rozmery) ako MX a primeraná cena - kupujem. Inak ma to nezaujíma. ;)

Čo tak inak sledujem, dosť sa množia skôr podobné prípady, ako: You've been a great friend, but it's time to go

Čtvrtek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Čtvrtek » 27 pro 2013, 18:58

ps: jen tak bokem, povedené články na téma APC vs. FF měl teď p. Karbusický v posledních dvou číslech Československé Fotografie. Doporučuji přečíst.
STŘÍBRU ZDAR

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 27 pro 2013, 19:15

bedo. píše:Mňa by v tejto súvislosti naozaj zaujímalo, koľko ľudí pociťuje, že ich APS-C v niečom obmedzuje a chcelo by FF. Alebo kvôli hocijakému inému dôvodu.
Tých ludí nemusí obmedzovať nič, skrátka majú sklá na FF a dalšie novšie telo chcú FF

To máš presne to isté ako niekto kto jazdil Octaviu chce dalšie auto Superba a predsa sa vozí sám
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 27 pro 2013, 19:20

Čtvrtek píše:ps: jen tak bokem, povedené články na téma APC vs. FF měl teď p. Karbusický v posledních dvou číslech Československé Fotografie. Doporučuji přečíst.
a tí, čo nemajú Československú fotografiu? Aj keď - úprimne - autor nevzbudzuje vo mne nejaké veľké očakávania (aspoň od istej doby). ;)
Ivan-K píše: To máš presne to isté ako niekto kto jazdil Octaviu chce dalšie auto Superba a predsa sa vozí sám
to mi príde ako vcelku výstižné prirovnanie... :)

Čtvrtek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Čtvrtek » 27 pro 2013, 19:26

bedo: musíš si z toho něco hold odfiltrovat :D
ps: ale za mě je to asi tak, článek v knížce/časopise má pro mě větší hodnotu něž 100 příspěvků ,,rádoby profíků" na netu.
STŘÍBRU ZDAR

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“