Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Želvák Bob
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od Želvák Bob » 27 pro 2013, 00:29

... někteří lidi potřebují, aby foťák fotil sám a oni se nemuseli namáhat.
Co by i za tu v AF-C nespolehlivou K5 dali třeba fotografové před dvaceti lety. Jak to oni tehdy dokázali
bez toho vymakanýho Canoňáckýho prediktivního ostření?

Ačkoli jsem si za začátku myslel, že Hildovo příspěvky jsou relevantní a mají nám otevřít oči - teď už to považuju jen za únavné omílání stále téhož. Sorry Hildo, ale opravdu neumíš změnit téma? Už jsem (a všichni ostatní tady) to od Tebe četl aspoň 100x ... Už je to omletější, než novoroční vysílání Mrazíka v naší televizi. Zkus se nad tím zamyslet.
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 27 pro 2013, 00:59

Sorry, ale já jsem si ani nestěžoval ani nepomlouval. Jen jsem napsal o marketingové výhodě Canikon a jejich nabídce malých, lehkých a levných zrcadlovek. K tomu jsem se zmínil o mém nákupu Canonu pro syna, který má je drobný a má malé ruce. Snaze koupit něco, co by vyhovovalo dané potřebě jsem věnoval téměř 2 měsíce. Koupil jsem K100Ds, vyzkoušel K200. Všechno ostatní je už větší a těžší než jsem potřeboval. Model Kr nepovažuji za adekvátní k ceně, za jakou se prodává. Nakonec jsem v časové tísni koupil Canon 1100D, který zadaná kritéria splňoval.
To, že BenaCZ z toho udělal událost, považuji za typický projev místního koloritu, tzn. všechno mimo Pentax je šunt. No a protože mně bezdůvodně napadal a hlavně se zcela bezdůvodně rozepsal o focení sportu, ačkoliv jsem o ničem takovém vůbec nepsal, tak jsem jeho nahrávku na smeč využil. Když BenaCZ na nesmyslném porovnávání trvá tak mu vyhovím:
Ano, kdyby měla K-3 takový AF jako má Canon EOS 1100D tak tady všichni ....... blahem.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 27 pro 2013, 07:05

Hildo, detto ako u nas. Pentax v uliciach nevidno.

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 27 pro 2013, 07:44

a to je dobre. Daň za úspech je príliš vysoká. Toľko húdli všelijakí obsmŕdači, že iOS je starý a nemoderný, až Apple uviedol iOS 7. No a tým pádom Apple u mňa (po takmer 20-ich rokoch) skončil. Nerád by som zažil niečo podobné v podaní Pentaxu. Myslim, že svet naozaj nepotrebuje ďalší Canon či Nikon. Pentax je "different", tak ako bol kedysi Apple. Tým, že vyrába kvalitné kovové objektívy a drží u nich už 50 rokov plnú kompatibilitu, tým, že aj najlacnejšie zrkadlovky majú kvalitné hľadáčiky (a spracovaním ďaleko ku plasťákom), aj tým, že sa neženie nezmyselne do FF za každú cenu len kvôli tomu, že si pár ľudí myslí, že je to svätý grál a jedine FF splní všety ich fotografické túžby...

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 27 pro 2013, 09:04

Menšia úspešnosť AF.C je akceptovatelna v APS-C segmente, ale nech to vysvetlia potom ak by vydali FF telo, že je to vlastne v poriadku.

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 27 pro 2013, 09:25

Presne tak. Navyše Bena tu niekoľkokrát ukázal, že s dobrou technikou je Pentaxí AFC viac ako použiteľný - len ono je obyčajne jednoduchšie zvaliť to na aparát, ako si priznať, že by to mohlo byť spôsobené aj obsluhou.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 27 pro 2013, 10:06

zirecek píše:Tipuju, ze FF bude v 2015. Kdyz oznamili facelift FA skel, tak jsem o tom presvedcen, :-).
Tenhle druh tipů tu je s námi už kolik let? 6-7-8?

V tuhle chvíli nenasvědčuje vůbec nic tomu, že by se vůbec nějaký FF plánoval.

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 27 pro 2013, 10:15

ja som v zivote nefotil gulometom na AF-C aby som mal ostre fotky v pohybe, to az teraz ked sa tu ohromne prebera aky ma pentax zly AF-C som to skusal a fakt je, ze taky styl fotenia mi na K-3 nezaostri dobre na pohybujuci sa objekt na 100% (a ani na 70%).

ale pri mojom vzdy uspesnom sposobe este z dob K5, ze AF-C, vybranym bodom sledujem zaostreny objekt (ktory sa samozrejme preostruje) a cvaknem fotku ked mi vyhovuje kompozicne ze objekt sledujem paningom, takto som vzdy fotil, nie gulometom.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

Atrej
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atrej » 27 pro 2013, 10:48

Ricoh si dal v júny patentovať makro objektív so stabilizáciou: Macro 60mm f/2.8 SR (35mm Full Size)...čo môže, aj nemusí tiež niečo naznačovať...
http://egami.blog.so-net.ne.jp/2013-11-16

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 27 pro 2013, 12:00

Na tie nové sklá by sa mali v Pentaxe zamerať, terajšími FA Limited sa bude dať fotiť aj za 5 rokov bez "faceliftu", ale aby sa Pentax posúval vpred, treba aby sa hovorilo o nových veciach - nie o starých s faceliftom, stále chýba dlhý svetelný zoom, mohol by pribudnúť kvalitnejší základný WR zoom - tiež je tam nejaký patent na 16-70/4 , dlhoočakávaný TC, ktorý podla mna nevyšiel v súčasnej dobe len preto, lebo nebol pravdepodobne WR a rozhodli sa ho tak prerobiť, tak ako tomu bolo trebárs v prípade systémových bleskov

Ked vídu nové sklá bude to len dobre, ak porobia zasa len facelift, tak sa bude všade preberáť že "zasa nič nové", aj ked to v podstate nové bude, premalovaním súčasných Limitedov akurát tak naserú ludí čo čakajú na nové veci
Hlavne nech to ale nie sú sklá typu DA 25-350/3.5-6 na ktorý majú tiež patent
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 27 pro 2013, 13:01

Smazána citace předchozího příspěvku. Prosím necitujte přímo předchozí příspěvek (viz. Pravidla). Admin

S tímhle nemůžu souhlasit... ohledně APS-C bylo jasné, že musí dříve či později přijít nějaký nástupce. Otázka byla jen taková, zda to bude opět jen evouce nebo něco zcela revolučního. U K3 to v první chvíli vypadalo, že to bude revoluce... což možná bylo překvalující. Nicméně dneska se ukazuje, že to je spíš evoluce než opravdová revoluce.

U FF je situace úplně jiná...

- FF tělo přijít nezbytně nutně nemusí
- FF tělo nemá žádné místo v současném Pentax portfoliu
- není jisté, zda tady vůbec ještě jsou nějací zájemci o FF... já osobně si myslím, že už jich většina odešla
- na FF tělo tu nejsou prakticky žádná použitelná moderní skla
- pokud má mít FF stabilizaci na čipu, je třeba vytvořit úplně nová skla... jaká tady nikdy nebyla
- Pentax se v tuhle chvíli neumí dostat na špičku ani u AF skel... takže si nemyslím, že by se chtěl ještě vymejšlet a dotahovat stabilizaci ve sklech... navíc by to bylo tak trochu popření jeho minulých 10ti let existence

// Líbilo by se mi, kdyby přišla 645D v nějaké 135 limitované edici s K bajonetem. Ale určitě by to musela být limitovaná edice, masovka by se pravděpodobně obtížně chytla. Nevím, jestli bych si takovéto tělo byl ale ochotný koupit za peníze, které by pravděpodobně stálo.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 27 pro 2013, 13:26

Tohle je věc názoru... já jsem si dříve taky myslel, že "přijít musí"... dneska si to už nemyslim a považuju to dokonce v nejbližším horizontu za velmi nepravděpodobné.

Nicméně faktem prostě je, že o zaručeném příchodu FF se tady mluví už někde od roku 2000.... tz 13 let. A nejblíže jsme tomuhle snu byli někde po roce 2001, kdy Pentax představil prototyp MZ-D a rozhodl se ho nevyrábět. Od té doby ta naděje v podstatě neustále klesá.

Když se člověk mrkne na počet nových skel za poslední léta a na počet sklel, které se Pentaxu podařilo po uvedení dát i na jeho kolabující portfolio 645, tak musí být opravdu hodně velkej naiva, aby mohl veřit, že v dohledné době bude značka schopná vybudovat kompletní nové ucelené portfolio na FF.

Tohle je utopie a nemá smysl se k ní upínat. Pentax s největší pravděpodobností zůstane v APS-C, takže se pojďme raději upínat k tomuhle směru. Věcí k vylepšování je tu požehnaně a skel by se taky pár hodilo.

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 27 pro 2013, 13:44

Takže:
1.) FF pentax príde
a
2.) bude to skladačka, niečo ako toto:
http://digiarena.e15.cz/rucne-sestavena ... -nekoupite
Zabavime sa a potešíme v jednom a levně :mrgreen:

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 27 pro 2013, 13:47

miky_lbc píše: S tímhle nemůžu souhlasit... ohledně APS-C bylo jasné, že musí dříve či později přijít nějaký nástupce. Otázka byla jen taková, zda to bude opět jen evouce nebo něco zcela revolučního. U K3 to v první chvíli vypadalo, že to bude revoluce... což možná bylo překvalující. Nicméně dneska se ukazuje, že to je spíš evoluce než opravdová revoluce.
Vraj v oktobri/říjnu to bola revolucia :mrgreen:
http://diit.cz/clanek/12-zastaveni-s-di ... -roce-2013

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 27 pro 2013, 14:09

miky_lbc píše: U FF je situace úplně jiná...
- není jisté, zda tady vůbec ještě jsou nějací zájemci o FF... já osobně si myslím, že už jich většina odešla
Záujemcovia budú vždy , lebo stále a stále príbúdajú nový ludia, ktorý sú momentálne na začiatku, časť ostane v tom istom levely a časť časom uvažuje nad postupom vyššie, tak že ten čo si dnes kúpil K-50 si za 4-5 rokov možno bude chcieť kúpiť FF a trebárs za 3 roky sa dá toho stihnúť habadej vo vývoji
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“