Koupe Pentax K20D x Canon 40D ???

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 30 dub 2008, 22:48

BenaCZ píše:
asdf píše:40D je rychlý stroj, ale oproti Pentaxu (K10, K20) má jednu velkou!!! slabinu a tou je absence funkcí hyperprogram a hypermanual (tj, nemá dva otočné voliče). V tomto je pentax už několik let naprosto nedostižný....
uff tomu nerozumim.. k cemu to? (znam jen kompakty P;Av;Tv;M)
Predpokladam, ze momentalne riesit znacku a model az nasledne. Ak planujes prepadnut foteniu dlhodobo, priprav sa na dlhodobe investicie do objektivov. A tu su Canoni so stabilizaciou velmi drahe.
Pentax ponuka dobru kompatibilitu so starymi objedktivmi a ma lepsie ovladanie, voduodolne telo a stabilizaciu v tele. Hyperprogram super vec, urcite si prestuduj navody, osahaj modely a budes mat jasno. Pentax.
Pred casom (14 dni) som tuto dilemu riesil sam,vyskytla sa nahla prilezitost dovozu z USA, tak som si dal doviezt rovno K20 so setakom.Dlho som to zvazoval, ci nie je lepsie kupit K10 a investovat do kv.objektivu.
O malicko vyhral K20 a setak. Presvedcil ma CMOS, 14mpx-vyrezy,vacsi dyn. rozsah a snad one day novy objektiv od Pentaxu, ktory ten cip dobre vyuzije. Ak to ale ides kupovat v CR, asi by som si vybral prvu moznost - K10 a dobry objektiv kupit cez web z USA. Po prvych a kratkych skusenostiach mozem povedat - chlape ta masinka bude este dlho lepsia ako ty :D Prilis sa teda nad technikou dumat neoplati. Kazdu chvilku bude niekde nejaky novy model a zatial ujdu fotky. Tak pevnu ruku.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 02 kvě 2008, 08:22

Jo taky se mi zda ze K20D je asi nej volbou. Chtel bych objektiv Pentax 16/50 2,8 ale stoji dost penez... Nide jsem na nej nenasel recenzi, krome polske... U portretniho objektivu je dobra svetelnost asi dost dulezita, ze jo? (kvuli hloubce ostrosti). Jinak nevite nekdo jestli ma hezky bokeh?

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 02 kvě 2008, 08:31

Kamarad si ted koupil canon 450D. Tak jsem si ho na chvili pujcil, ale reknu ze jsem byl dost zklamany. Hledacek byl dost maly (zkousle jsme ostrit manualne ale prislo mi ze je to v hledacku tak male, ze nejsem schopny nikdy zaostrit uplne presne). Da se s pentaxem ostrit manualne dobre?? Nebo to moc nepouzivate a spolehate na autofokus? Jinak to ovladani 450D bylo dost zdlouhave. Ac mam ted canon powershot S2, tak jsem si nejak na to nemohl zvyknout... Sef v praci ma canon 5D tak vyzkousim ovladani a hledacek jeste tohoto dela :). Pak zkocim do kramu a podivam se na pentax. Navod jsem si ted vytiskl, tak to pres vikend projdu...

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 02 kvě 2008, 08:46

BenaCZ píše:Jo taky se mi zda ze K20D je asi nej volbou. Chtel bych objektiv Pentax 16/50 2,8 ale stoji dost penez... Nide jsem na nej nenasel recenzi, krome polske... U portretniho objektivu je dobra svetelnost asi dost dulezita, ze jo? (kvuli hloubce ostrosti). Jinak nevite nekdo jestli ma hezky bokeh?
ohledne fotografii z DA*16-50/2,8 se mrkni sem:

- http://www.pentaxphotogallery.com/home? ... anguage=EN

...u teto stranky chvili vydrz, je to ve FLASHi a je to link primo na sklo, tak to chvili trva, nez se to tam dohrabe..

- http://www.pbase.com/cameras/pentax/smc ... _al_if_sdm

...toto jsou stranky, kde je vsehochut.. i mene podarene snimky od amateru zacatecniku, ale i od zkusenych fotografu a profiku...
Pentax

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 02 kvě 2008, 08:48

BenaCZ píše:Kamarad si ted koupil canon 450D. Tak jsem si ho na chvili pujcil, ale reknu ze jsem byl dost zklamany. Hledacek byl dost maly (zkousle jsme ostrit manualne ale prislo mi ze je to v hledacku tak male, ze nejsem schopny nikdy zaostrit uplne presne). Da se s pentaxem ostrit manualne dobre?? Nebo to moc nepouzivate a spolehate na autofokus? Jinak to ovladani 450D bylo dost zdlouhave. Ac mam ted canon powershot S2, tak jsem si nejak na to nemohl zvyknout... Sef v praci ma canon 5D tak vyzkousim ovladani a hledacek jeste tohoto dela :). Pak zkocim do kramu a podivam se na pentax. Navod jsem si ted vytiskl, tak to pres vikend projdu...
...mel jsem moznost se podivat do hledacku jak sve byvale K10D, tak i vyborneho Nikona D200... K10D na tom byla o fous lepe a uznal to i kamarad, co si tu D200 poridil... vlastne to byl on, co to nejdrive porovnaval a prohlasil to. :-) ...jj, i mezi druhymi tabory se najdou rozumni lide :-D
Pentax

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 02 kvě 2008, 09:11

Porovnavat Canon EOS 400D a K10/20D nieje na mieste...K10/20D patri do generacie 30D/D200 a K20D do 40D/D300 su to poofpresionlane fotoaparaty...jedine co sa da kritizovat na pentaxoch je nizsia rychlost serioveho snimania..pokial to nieje pre teba dolezity paramater tak pentax je jednoznacny vitaz....vsetko ostatne ma konkurencia podobne ale nie uplne dotiahnute ako v pentaxe...
MZ-5n s MF matnicou, Tokina 35-200/3.5-4.5

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 02 kvě 2008, 09:15

Seriove snimane neni pro me dulezite... takze to vypada na pentax K20D. Jen kdyby cena sla trosku dolu :( Snad az se prestane prodavat K10. Kdy by to mohlo cca byt, co myslite?

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 02 kvě 2008, 09:18

BenaCZ píše:Seriove snimane neni pro me dulezite... takze to vypada na pentax K20D. Jen kdyby cena sla trosku dolu :( Snad az se prestane prodavat K10. Kdy by to mohlo cca byt, co myslite?
...myslim, ze cena K20D na CZ trhu neni nijak vysoka... jasne, v porovnani s K10D je to o cca 10000,- vice, ale na druhou stranu... kdyz jsem kupoval K10D, bylo to zhruba pul roku po tom, co se zacala prodavat a s dvougigovou kartou jsem za ni platil cca 24500,-, takze dnesnich 25000,- za K20D mi prijde jako moc prijemna cena.. a nebo mas moznost si ji nechat privest z US a tak Te vyjde vyrazne pod 20000,- Kc. Ale je to neco za neco.. riziko pri posilani penez, riziko pri doprave a omezena zaruka na zaslani tela zpet prodejci v US...
Pentax

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 02 kvě 2008, 10:54

aj ja si myslim ze cena K20D je nastavena skvele...podobna konkurencia je drahsia :) dostupnost objektivov a tiel sa velmi zlepsila a Pentax je uz trhovo silnejsi ako kedykolvek predtym...co sa podarilo K10D sa asi snad podarilo len Canonu EOS 300D ( prva lacnejsia DSLR) a potom Nikon D70 ( legenda ktora je stale popularna)...pentax ma najvacsi vyber objektivov optimalizovanych pre APS-C velkost cipu...myslim si ze Pentax odkrojil pekny kus z trhoveho kolaca..Nikon dokaze pomerne dobre konkurovat( K10D je niekde medzi D80 a D200) ale Canon sa nechyta..jeho 400D nieje konkurencia ani pre K100D :) tesim sa na dalsie modely Pentaxu...K1OD bude treba o take dva roky nahradit :D

Dr.Chocholousek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Chocholousek » 02 kvě 2008, 11:04

stealth píše:aj ja si myslim ze cena K20D je nastavena skvele...podobna konkurencia je drahsia :) dostupnost objektivov a tiel sa velmi zlepsila a Pentax je uz trhovo silnejsi ako kedykolvek predtym...co sa podarilo K10D sa asi snad podarilo len Canonu EOS 300D ( prva lacnejsia DSLR) a potom Nikon D70 ( legenda ktora je stale popularna)...pentax ma najvacsi vyber objektivov optimalizovanych pre APS-C velkost cipu...myslim si ze Pentax odkrojil pekny kus z trhoveho kolaca..Nikon dokaze pomerne dobre konkurovat( K10D je niekde medzi D80 a D200) ale Canon sa nechyta..jeho 400D nieje konkurencia ani pre K100D :) tesim sa na dalsie modely Pentaxu...K1OD bude treba o take dva roky nahradit :D
plnej souhlas. Tohle klidne podepisu.
Tak pravil Dr.Chocholousek

peterer
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od peterer » 03 kvě 2008, 19:58

asdf píše:40D je rychlý stroj, ale oproti Pentaxu (K10, K20) má jednu velkou!!! slabinu a tou je absence funkcí hyperprogram a hypermanual (tj, nemá dva otočné voliče). V tomto je pentax už několik let naprosto nedostižný....
Zdravím. Jen poznamenám, že Canon 40D má dva otočné voliče.
Se šumem, dynam. rozsahem, rychlostí a spolehlivostí AF je na tom Canon 40D lépe. Nic méně spořím na K20D :mrgreen:

asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od asdf » 03 kvě 2008, 21:24

peterer píše: Zdravím. Jen poznamenám, že Canon 40D má dva otočné voliče.
Se šumem, dynam. rozsahem, rychlostí a spolehlivostí AF je na tom Canon 40D lépe. Nic méně spořím na K20D :mrgreen:
Jo??? To kolco v zadu se u 40D používá jako otočný volič, na který si můžeš nastavit clonu nebo čas??? Vím, že 300D má dva voliče, nicméně nemá f-ci hyperprogram a zelené tlačítko.

peterer
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od peterer » 03 kvě 2008, 21:40

Ano, to kolečko vzadu je roler. Uprostřed má tlačítko SET.

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 04 kvě 2008, 10:47

A presne pre toto je pre mna ovladanie canonu nelogicke..packa zapnutia fotaku je dole kde mam na K10D zapinanie stabilizatoru...druhy roler je vlastne krizovy volic :) ked chytim do ruky pentax a nikon viem s nom robit do jednej minuty...aspon zakladne operacie..ked som mal v rukach minoltu trvalo to minuty dve :) ale kazdy canon ma to ovladanie ine a dost specificke...ale pokial pouziva clovek len jeden model tak sa da zvyknut...len ja uz som tak rozmaznany pentaxom ze aj ked mam pozeram do hladacika tak viem co robim a co nastavujem :)

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 04 kvě 2008, 12:35

peterer píše:
Zdravím. Jen poznamenám, že Canon 40D má dva otočné voliče.
Proc tedy sporis na K20D kdyz je podle tebe lepsi canon? Nebo v cem je dle tebe lepsi K20? Ja uz se celkem pro pentax rozhodl, spis ted spekuluji jaky objektiv. Premyslim mezi sigmou 17/70, pentax 16/45 nebo pentax 16/50...

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“