veľmi dobrá poznámka, tá firma, v ktorej som robil, bola nemeckáchalejkum píše: ...jinak kdyz se tazate nemcu ptejte se konkretne...
K3 prvni dojmy
Moderátor: Moderátoři
Re: K3 prvni dojmy
hilda4sea : Zkus podobný dopis napsat Canonu nebo Nikonu a udělají z tebe debila naprosto stejně. Klidně na to vsadím peníze.
Tiež si myslím, že na tie maily neodpovedá nik fundovaný, vždy je len nejaký "lojzo" ktorý poskytne nejakú všeobecnú informáciu. Ono je aj úplne logické, prečo nie je mail na webe , lebo na to množstvo mailov by nedokázalo reagovať 5 ludí, nehovoriac o tom že by za den kludne odpovedali 50x na to isté
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Udělali by ze mně debila zcela oprávněně, protože mají v návodu (určitě Canon) podrobně popsanou práci s AF, včetně toho co to umí a co to neumí. K technickým parametrům uvádějí pro jaký objektiv údaje platí, aby nějaký Béda nemyslel, že mu půjde prediktivní ostření na rychlost 50 km/h axiálně i se setovým objektivem.ggrand píše:hilda4sea : Zkus podobný dopis napsat Canonu nebo Nikonu a udělají z tebe debila naprosto stejně. Klidně na to vsadím peníze.
Takový popis AF v mém manuálu ke K5 IIs postrádám.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
Ten dnešní výron emocí mě přinutil se trochu ohlídnout.
Myslím, že na začátku bylo video o AF trackingu zveřejněné zde:
http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/ ... re/02.html
(a poté převzaté do diskusí):
S cportem nelze jinak než souhlasit. Ty promo materiály nás ale možná namlsaly, každý kdo měl K3 v ruce to logicky chtěl vyzkoušet. Já sám jsem tři roky s K5 snad ani jednou AF.C nezkusil, sport nefotím a zatím ani nevidím situaci, kdy bych AF.C v K3 použil. Takže K3 jsem kvůli AF.C nekupoval a nikdy nebude důvodem nějakýho eventuálního zklamání. (Pethere sorry, pokud ale chceš i tak poslat prachy, pošlu ti číslo účtu).
K čemu jsem se vyjadřoval já, byla laxnost Pentaxu v marketingu. Dali na trh podle všeho dobrý foťák s pár zcela novými věcmi. Zbytečně ale nechávají na spekulacích, jaký to vlastně má limity. Pokud chtějí, aby jim maximum lidí vysolilo 1300 USD, pak by mohli informovat líp. Vlajková loď si to zaslouží. Za tím si stojím stále.
dus> jsem rád že tě diskuse probudila k tvýmu druhýmu letošnímu příspěvku, díky!
Myslím, že na začátku bylo video o AF trackingu zveřejněné zde:
http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/ ... re/02.html
(a poté převzaté do diskusí):
S cportem nelze jinak než souhlasit. Ty promo materiály nás ale možná namlsaly, každý kdo měl K3 v ruce to logicky chtěl vyzkoušet. Já sám jsem tři roky s K5 snad ani jednou AF.C nezkusil, sport nefotím a zatím ani nevidím situaci, kdy bych AF.C v K3 použil. Takže K3 jsem kvůli AF.C nekupoval a nikdy nebude důvodem nějakýho eventuálního zklamání. (Pethere sorry, pokud ale chceš i tak poslat prachy, pošlu ti číslo účtu).
K čemu jsem se vyjadřoval já, byla laxnost Pentaxu v marketingu. Dali na trh podle všeho dobrý foťák s pár zcela novými věcmi. Zbytečně ale nechávají na spekulacích, jaký to vlastně má limity. Pokud chtějí, aby jim maximum lidí vysolilo 1300 USD, pak by mohli informovat líp. Vlajková loď si to zaslouží. Za tím si stojím stále.
dus> jsem rád že tě diskuse probudila k tvýmu druhýmu letošnímu příspěvku, díky!
Jan67
-
- Pokročilý uživatel
To jsou přesně ty důvody, proč budu o nákupu K3 uvažovat až během Q1 příštího roku...
... koupit si K3 hned v první vlně, kde jsem se podle všeho domníval, že má RAW video, stabilizaci obrazu při videu, bombastický AF atd. Byl bych dneska asi trochu zklamanej. Za 2 měsíce už tady všechny informace budou a budu se moci rozhodnout dle faktů.
S Hildou (a spol.) musim ale souhlasit minimálně s tím, že tyhle věci mají být "na stole" v moment uvedení přímo od výrobce. Je přece nesmyslné namlsávat fanoušky něčím, co pak na 100% nesplním a ještě okolo mlžit a mlžit. Tyhle věci se nemají lidé dozvídat z internetovejch fór, navíc zatížené spoustou subjektivních a spekulativních vlivů. Ale oficiálně od výrobce...
... koupit si K3 hned v první vlně, kde jsem se podle všeho domníval, že má RAW video, stabilizaci obrazu při videu, bombastický AF atd. Byl bych dneska asi trochu zklamanej. Za 2 měsíce už tady všechny informace budou a budu se moci rozhodnout dle faktů.
S Hildou (a spol.) musim ale souhlasit minimálně s tím, že tyhle věci mají být "na stole" v moment uvedení přímo od výrobce. Je přece nesmyslné namlsávat fanoušky něčím, co pak na 100% nesplním a ještě okolo mlžit a mlžit. Tyhle věci se nemají lidé dozvídat z internetovejch fór, navíc zatížené spoustou subjektivních a spekulativních vlivů. Ale oficiálně od výrobce...
Taky nevím... nicméně to okolo AF-C moc nesleduju, AF-C pro moje účely neni nějak extra důležitej parametr.cport píše:Ale nejak mi nejde do hlavy, co to vlastne Pentax slibil a nesplnil ...
Spíš jsem to myslel obecně.
Fakt nevim, proč se takovéhle věci mají řešit nějak pokoutně v rámci subjektivních názorů a "polopravd" na internetovejch fórech. Výrobce má přesně přece říct, co jeho stroj umí a jak to něco funguje.
...to same mne napadlo taky...anebo co vsechno si lidi prali aby vyrobce splnil ...cport píše:Ano, informaci od vyrobce je malo. Ale nejak mi nejde do hlavy, co to vlastne Pentax slibil a nesplnil ...
AFY
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
To co asi lidi cekali byl tracking,pac pentax psal o spolupraci af s novym rgb senzorem. Sice nenapsali nic vic,pak ale vydali to video s cyklistou. Ostatni uz byla ocekavani a imaginace. A co se tyce me,tak neprislo zadny zklamani. Snazim se jenom zjistit,jak to cely sakra funguje .
V dubnu jsem kupoval novou K5-IIs. S podzimním příchodem K3 jsem si trošičku drbal hlavu, zda-li jsem neměl s investicí do nového těla počkat. Jak jsem však pročítal toto vlákno, zdá se že ničeho nelituji. K3 je jistě dobré tělo, stejně tak jako K5-IIs. Výrazný pokrok se však v ničem neuskutečnil, respektive né takový, abych byl nucen se K5-IIs zbavit a horentně sáhnout po K3. Pokud bych však K5-IIs neměl, pak K3 jasná volba. Možná jestli bude časem nějaká "faceliftová" K3-IIs
K-5IIs, K100d, MZ-6
-
- Pokročilý uživatel
... můžu předem říci, že K3 IIs nebude
Možná K3 II
Leda by se to "s" označení pak týkalo něčeho jiného než u K5 IIs
Možná K3 II
Leda by se to "s" označení pak týkalo něčeho jiného než u K5 IIs
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
-
- Pokročilý uživatel
to "s" by mohol byť vypínateľný ir filter,
Zde je nová odpověď technické podpory Pentax - Ricoh Eurpe k dotazu na neostrosti během focení pomocí AF.C:
Moje otázka byla uvedena v předchozím příspěvku i s předchozí odpovědí. To admin smazal.
Pro připomenutí a zjednodušeně: Má K-3 prediktivní ostření jako Canon nebo Nikon, nebo jinou podobnou funkci se stejným efektem?
Sehr geehrter Herr Baburek,
Es tut mir leid, dass meine Kollegen ihr Problem nicht verstanden haben. Die Pentax K-3 hat auch einen Servomodus (siehe S. 46 des Benutzerhandbuchs), Zitat:
AF.C Servomodus
Das Motiv wird durch kontinuierliche
Anpassung scharf gehalten, während
der Auslöser halb gedrückt ist.
Ein Hexagon erscheint im Sucher, sobald das Motiv
scharfgestellt ist.
Der Verschluss lässt sich auslösen, selbst
wenn das Motiv nicht scharfgestellt ist.
Wir hoffen Ihnen mit unserer Antwort behilflich gewesen zu sein.
Bitte zögern Sie nicht, uns bei Rückfragen erneut zu kontaktieren.
Mit freundlichen Grüßen,
Etienne
RICOH IMAGING D/A/CH Technischer Support
Moje otázka byla uvedena v předchozím příspěvku i s předchozí odpovědí. To admin smazal.
Pro připomenutí a zjednodušeně: Má K-3 prediktivní ostření jako Canon nebo Nikon, nebo jinou podobnou funkci se stejným efektem?
Sehr geehrter Herr Baburek,
Es tut mir leid, dass meine Kollegen ihr Problem nicht verstanden haben. Die Pentax K-3 hat auch einen Servomodus (siehe S. 46 des Benutzerhandbuchs), Zitat:
AF.C Servomodus
Das Motiv wird durch kontinuierliche
Anpassung scharf gehalten, während
der Auslöser halb gedrückt ist.
Ein Hexagon erscheint im Sucher, sobald das Motiv
scharfgestellt ist.
Der Verschluss lässt sich auslösen, selbst
wenn das Motiv nicht scharfgestellt ist.
Wir hoffen Ihnen mit unserer Antwort behilflich gewesen zu sein.
Bitte zögern Sie nicht, uns bei Rückfragen erneut zu kontaktieren.
Mit freundlichen Grüßen,
Etienne
RICOH IMAGING D/A/CH Technischer Support
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
tak to vidíš, ide im to pomaly, ale predsa, už aspoň pochopili otázku, zdá sa