K3 prvni dojmy
Moderátor: Moderátoři
Re: K3 prvni dojmy
Proč, vždyť Safox IXi+ má spoustu předností jak před Safoxem IX, tak i před verzí X. Nejvíce je to vidět na výkonu AF v režimu LV a video.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
Jak jsem již psal.
Můžeme se bavit o reálných vlastnostech, velikosti bodu, rychlosti a přesnosti AF.
Diskusi o marketingovém názvu SAFOXu považuji za zbytečnou.
Můžeme se bavit o reálných vlastnostech, velikosti bodu, rychlosti a přesnosti AF.
Diskusi o marketingovém názvu SAFOXu považuji za zbytečnou.
Jan67
cim dalej tym viac sa ukazuje na webe testov AF-C na K3 a nie je to az taka tragedia, na Pentax rozhodne pokrok
ine som chcel, okrem buduceho poladenia AF-C pomocou firmware (co urcite bude) je otazka rychlosti pohonu objektivov, najrychlejsi je aktualne aky, DC ? SDM na mojej 50-135 nie je az taka vyhra (som to porovnaval v terene s kamosovym 7D a 70-200/2,8 II L a ten bol proste rychlejsi), FA77/1,8 cez srob rozhodne nestihala vsetky fotky preostrovat, HSM na 50/1,4 bola nieco podobne ako SDM, takze ?
skusal niekto K3 a AF-C s dakym DC motorom ?
ine som chcel, okrem buduceho poladenia AF-C pomocou firmware (co urcite bude) je otazka rychlosti pohonu objektivov, najrychlejsi je aktualne aky, DC ? SDM na mojej 50-135 nie je az taka vyhra (som to porovnaval v terene s kamosovym 7D a 70-200/2,8 II L a ten bol proste rychlejsi), FA77/1,8 cez srob rozhodne nestihala vsetky fotky preostrovat, HSM na 50/1,4 bola nieco podobne ako SDM, takze ?
skusal niekto K3 a AF-C s dakym DC motorom ?
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
...či to oni schválne takto ne...budúcoročný FF musí byť najlepší aby sa dobre predával...
Myslím už sme priveľmi rozmaznaní ...veľa diskutujeme, málo fotíme....
Včera som videl fotoknihu nafotenú D3 a D4-kou...zlaté sú sklá od Pentaxu...farebnosť a hlavne priestorovosť
Myslím už sme priveľmi rozmaznaní ...veľa diskutujeme, málo fotíme....
Včera som videl fotoknihu nafotenú D3 a D4-kou...zlaté sú sklá od Pentaxu...farebnosť a hlavne priestorovosť
To bude spíš v rukách .bobo2 píše: Včera som videl fotoknihu nafotenú D3 a D4-kou...zlaté sú sklá od Pentaxu...farebnosť a hlavne priestorovosť
Viděl jsem spoustu knih nafocenejch o mnoho horšíme strojema .
miky: ...nie je to prvý krát, čo mám takúto skúsenosť...už pred rokmi, keď som videl prvé obrázky z D3 ma to prekvapilo....obsahovo aj kompozične dobré obrázky lezú často bez hĺbky až to udrie do očí....toto som skutočne u Pentaxu nikdy nevidel....
S tímhle obecně nemůžu souhlasit... myslim, že nejlepší ukázka je někdo, kdo fotil léta s Pentaxem a pak přešel k Nikonu.
Třeba CSA... mrkni jaké fotky dělal léta s Pentaxem (vůbec neříkám, že jsou špatné) a na jeho poslední fotky s D800. Nevěřim, že tam najdeš nějaký downgrade .
Třeba CSA... mrkni jaké fotky dělal léta s Pentaxem (vůbec neříkám, že jsou špatné) a na jeho poslední fotky s D800. Nevěřim, že tam najdeš nějaký downgrade .
Dle mého názoru, u zmiňovaných případů má největší vliv postprocessing. Vyvoláváním fotky z digitálního fotoaparátu mohu podtrhnout kvalitu HW, anebo to taky pěkně podělat. Dle mého názoru na výslednou fotku má aparát minimální podíl. My si to tady na fóru spíše suplujeme. Často místo vzdělávání se o samotné fotografii a samotného focení hledáme zkratku v utápění peněz v HW, což je spíše slepá ulička při cestě k fotkám samotným.
aparát malý, sklá väčší, fotograf a svetlo najväčší...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
bobo2: skusal som si pred tyzdnom na K3 moju Sigmu 50/1,4 EX DG HSM a znameho Pentax DA*55/1,4 SDM.
sigma robila plochy background, pentax fajny 3D rendering. Sigmu som uz aj predal.
sigma robila plochy background, pentax fajny 3D rendering. Sigmu som uz aj predal.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl: ...55/1,4 je úžasné sklo...raz by som si ho chcel kúpiť....
Pokud K3 nepřesvědčí... bude ta moje na prodej .bobo2 píše:lennyl: ...55/1,4 je úžasné sklo...raz by som si ho chcel kúpiť....
jj kdyz jsem koupil DA 55/1,4, tak jsem si rikal ze to stalo docela dost penez a ocekaval jsem za ty penize hodne muziky. Byl jsem nestastny z proostrovani s timto objektivem na K20D. Casem jsem se ho naucil pouzivat a znal vsechno chovani tohoto sklicka (protisvetlo, slunce v zaberu, bokeh kdy bude koleckovy kdy jen rozmazany atd ...) : S tim jsem byl velmi spokojeny jediny co mi vadilo a stvalo, kdyz mi ten objektiv spatne zaostril ...
Po koupi K5II (a predpokladam ze to u K3 bude stejne) se toto posledni negativum vytratilo a zustala jen maximalni spokojenost. Ostri to spolehlive. Krasny barvy, bokeh, ostrost, specificke chovani - snado rozpoznatelne...
Je to dnes moje nejpouzivanejsi sklicko a muzu ho vsem doporucit.
Dnes mi prijde ze za tech cca 16 000 KC je to vyborna koupe a rozhodne tech penez nelituji... Tech krasnych fotek co mi tento objektiv uz poridil ... parada
Po koupi K5II (a predpokladam ze to u K3 bude stejne) se toto posledni negativum vytratilo a zustala jen maximalni spokojenost. Ostri to spolehlive. Krasny barvy, bokeh, ostrost, specificke chovani - snado rozpoznatelne...
Je to dnes moje nejpouzivanejsi sklicko a muzu ho vsem doporucit.
Dnes mi prijde ze za tech cca 16 000 KC je to vyborna koupe a rozhodne tech penez nelituji... Tech krasnych fotek co mi tento objektiv uz poridil ... parada
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
Taky se mi líbí... jsem nicméně stále ve fázi zklamání z ostření, mám ještě starou K5. Až budu doma mít K3, pořádně jí vyzkoušim a dál se uvidí.
Ty poslední léta bylo pro mě hodně náročné zůstat fanouškem Pentaxu, takže s K3 to mám tak, že buď to bude z mého pohledu ultimátní stroj, nebo mě nějak chytne za srdíčko... nebo prostě odejdu definitivně jinam. Po pár dnech s K3 bude jasno.
Ohledně *55 platí stále to, co jsem tady už párkrát psal. Z mého pohledu má celkem mizernej poměr cena/výkon a cena okolo max 11-12 tis s DPH by jí slušela mnohem více. Nicméně (až na to ostření) je lepší než konkurence, se kterou mám možnost porovnávat. Neni to nějaký brutální rozdíl, ale lepší prostě je...
Kdybych od Pentax odešel a měl jí možnost koupit (skvěle ostřící) na Nikon/Canon... asi bych to nakonec i skrze tu cenu udělal.
Ty poslední léta bylo pro mě hodně náročné zůstat fanouškem Pentaxu, takže s K3 to mám tak, že buď to bude z mého pohledu ultimátní stroj, nebo mě nějak chytne za srdíčko... nebo prostě odejdu definitivně jinam. Po pár dnech s K3 bude jasno.
Ohledně *55 platí stále to, co jsem tady už párkrát psal. Z mého pohledu má celkem mizernej poměr cena/výkon a cena okolo max 11-12 tis s DPH by jí slušela mnohem více. Nicméně (až na to ostření) je lepší než konkurence, se kterou mám možnost porovnávat. Neni to nějaký brutální rozdíl, ale lepší prostě je...
Kdybych od Pentax odešel a měl jí možnost koupit (skvěle ostřící) na Nikon/Canon... asi bych to nakonec i skrze tu cenu udělal.