Kajfik píše:vkramar píše:Ale no tak. On má stealth v podstatě pravdu. Důležitá je fotka. To čím a jak je udělaná je podružný. Je to sice hezký zajímat se o testy a měření kdejaký techniky, ale člověk to nesmí přehánět.
Jenom by to prostě chtělo trochu víc tolerance z obou táborů: od milovníků grafů a syntetických testů i od jejich odpůrců.
Tak jasne ale proc se nepobavit o prednostech a negativech konkretnich veci. Jsou lidi ktere to zajima protoze to nektere parametry jsou pro ne dulezite, dokonce muzou byt hranici mezi dobrou a psatnou fotkou.
Jen by me zajimalo proc stealth tady nezalozi nejake super vlakno o fotografovani obecne. Spis mam posit ze prisel jen kritizovat a rypat
At se pochlubi svymi vytvory nebo vyhlasi neoficialni soutez me je to jedno co. Ale jen prijit a vysmat se nekomu kdo si o necem povida mi prijde divne.
Misto aby rekl, at se lidi snazi nahrat nejake svoje lespi fotky at nejsou lini tak rekne ze jsou vsichni mimo a asi nikdo z nas tady jeste podle nej nevyfotil fotku.
Proste kdyby tady prisel s rozumnym tonem reci tak muze byt vsechno v pohode. O tom, ze me posuzuje podle toho co jsem nerekl a ani si nemyslim, uz nemluve....
Kajfíku,
trochu mám pocit, že jsi přestřelil. Nebyl to Stealth, kdo tu začal rejpat... ten, kdo má tendenci tu ne zrovna příjemně šťourat jsi spíše Ty. Omlouváš to tím, že můžeš mít svůj názor... ano, to je pravda, ale mohu Ti říci, že svými názory (a to, jak a z jakých zdrojů na ně chodíš) vypovídá spíše o Tvojí rozervanosti, o tom, že se necháš lehce zvyklat a pak se chováš jak "kam vítr, tam plášť"... reaguješ tak spontánně, že bych tipnul, že jsi ještě mlaďoch, který nedokáže zachovat odstup a nadhled.... a jak píše stealth, vycházíš z příliš sterilních "faktů"... samozřejmě, že určité srovnání je potřeba, ale nelze je brát jako doménu.... měli by být jen hrubým vodítkem... aby případný zájemce mohl alespoň trochu zredukovat oblast zájmu... a pak měl více možností porovnat a zvolit to, co mu nejvíce vyhovuje... a popravdě není překvapující, že to nezřídka může být jiná volba, než co "tvrdí obecné povědomí"... prostě více mi sedí skládačka, jakou prezentuje Karbusický všeobecně a konkrétně článek, na který jsem upozorňoval ("Jedna paní povídala" v PL 64/2008), ve kterém Karbusický cituje slova PX vývojáře, že PX se nesnaží dělat své výrobky pro grafy, ale pro praktické focení... a i Tomáš Fencl to zde píše" ...podle fotografií v různých galeriích nevěří, že by (např.) DA*16-50/2,8 nebylo dobré sklo... a tak můžeme rozebrat i K20D, kterou, jak zde sám "hrdě" píšeš, jsi odepsal již po prvních zprávách... mohu se pak domnívat, že ji strháváš spíše proto, že obměna ze Tvé K10D GP na K20D by byla v dnešní situaci docela problematická... rozumněj finančně náročnější....
...tak abych to uzavřel: ...prostě ukvapené zavěry bez skutečně dobrého poznaní konkrétní věci je něco, co značce škodí a to mi sem do PFS od Tebe, jako uživatele PX nějak nesedí.. tak proto jsi tu se svými názory vzbudil tolik odporu....