Hvííízd, pííísk, tak je to tady... Test K20D!!!!!!!!!!!!!!!!

Našli jste zajímavý odkaz na testy fotoaparátu nebo příslušenství. Tak sem s ním

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 25 dub 2008, 13:35

vkramar píše:Ale no tak. On má stealth v podstatě pravdu. Důležitá je fotka. To čím a jak je udělaná je podružný. Je to sice hezký zajímat se o testy a měření kdejaký techniky, ale člověk to nesmí přehánět. :wink:

Jenom by to prostě chtělo trochu víc tolerance z obou táborů: od milovníků grafů a syntetických testů i od jejich odpůrců. :wink:
Tak jasne ale proc se nepobavit o prednostech a negativech konkretnich veci. Jsou lidi ktere to zajima protoze to nektere parametry jsou pro ne dulezite, dokonce muzou byt hranici mezi dobrou a psatnou fotkou.

Jen by me zajimalo proc stealth tady nezalozi nejake super vlakno o fotografovani obecne. Spis mam posit ze prisel jen kritizovat a rypat :(
At se pochlubi svymi vytvory nebo vyhlasi neoficialni soutez me je to jedno co. Ale jen prijit a vysmat se nekomu kdo si o necem povida mi prijde divne.

Misto aby rekl, at se lidi snazi nahrat nejake svoje lespi fotky at nejsou lini tak rekne ze jsou vsichni mimo a asi nikdo z nas tady jeste podle nej nevyfotil fotku.

Proste kdyby tady prisel s rozumnym tonem reci tak muze byt vsechno v pohode. O tom, ze me posuzuje podle toho co jsem nerekl a ani si nemyslim, uz nemluve....
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 25 dub 2008, 14:08

souhlas Cunesk8 :D :D
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4

https://www.webovica.sk

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 25 dub 2008, 16:24

Kajfik píše:
vkramar píše:Ale no tak. On má stealth v podstatě pravdu. Důležitá je fotka. To čím a jak je udělaná je podružný. Je to sice hezký zajímat se o testy a měření kdejaký techniky, ale člověk to nesmí přehánět. :wink:

Jenom by to prostě chtělo trochu víc tolerance z obou táborů: od milovníků grafů a syntetických testů i od jejich odpůrců. :wink:
Tak jasne ale proc se nepobavit o prednostech a negativech konkretnich veci. Jsou lidi ktere to zajima protoze to nektere parametry jsou pro ne dulezite, dokonce muzou byt hranici mezi dobrou a psatnou fotkou.

Jen by me zajimalo proc stealth tady nezalozi nejake super vlakno o fotografovani obecne. Spis mam posit ze prisel jen kritizovat a rypat :(
At se pochlubi svymi vytvory nebo vyhlasi neoficialni soutez me je to jedno co. Ale jen prijit a vysmat se nekomu kdo si o necem povida mi prijde divne.

Misto aby rekl, at se lidi snazi nahrat nejake svoje lespi fotky at nejsou lini tak rekne ze jsou vsichni mimo a asi nikdo z nas tady jeste podle nej nevyfotil fotku.

Proste kdyby tady prisel s rozumnym tonem reci tak muze byt vsechno v pohode. O tom, ze me posuzuje podle toho co jsem nerekl a ani si nemyslim, uz nemluve....
Schválně jsem si jeho příspěvek ještě jednou přečetl... Ironický sice byl, ale že by byl až tolik rejpavý, nebo dokonce sprostý, to bych neřekl...

Já se na syntetický testy taky rád podívám. Občas se o nich i pobavím. Ale pořád se snažím zachovat si odstup a brát je s nadhledem a rezervou. Stejně jako subjektivní testy.

Zkrátka a dobře, chce to jenom trochu tolerance a chladnější hlavu. :wink:

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 25 dub 2008, 16:38

[quote="vkramar"][quote]

Jde i o starsi prispevky ale to nic, me je to celkem jedno. Jak rikam o me vubec nic nevi, takze me ani neurazi.
Pentax K20D,

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 25 dub 2008, 18:15

vkramar:

Opat dakujem za podporu..

Ja sa vyjadrujem dost ostro..beriem..ale stojim si za svojimi nazormi..aj ked mozno ironicky napisanymi ale vobec nemyslenymi v zlom zmysle...pozeram si galeriu pravidelne a snazim sa do nej prispievat..ale zaroven aj citam diskusie o technike...ale len z cistej zvedavosti...aby som ako predajca Pentaxu vedel co si ludia mozu precitat a kolko dezinformacii sa da na nete najst...preto aj tie nekonecne diskusie o telach a objektivoch sa mi zda skor zavadzajuce ako prospesne...a niektory clenovia PFS to beru ako osobny utok...nepoznaju ma..poznaju len moje slova a par mojich fotografii...
MZ-5n s MF matnicou, Tokina 35-200/3.5-4.5

TomášFencl
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od TomášFencl » 25 dub 2008, 19:00

Tak teď nevím - skoro se všemi by se dalo souhlasit, ale...

Co je divného na tom, že mne zarazí poporovnání výsledků testu seťáku s tzv. profi sklem, ve kterém ten seťák vychází na stejno nebo lepší? Prostě mne to překvapilo.

Příčiny podle mne mohou být tři:
1. buď ten 16-50 není zase až tak světoborný - podle fotek a reakcí majitelů tomu ale nevěřím
2. ten seťák 18-55 II je opravdu špičkový - ani tomu se mi nechce moc věřit s ohledem na jeho cca pětinovou cenu oproti 16-50
3. no a nebo je někde chyba v metodice testů na DIWA Labs.

Proč se následná diskuse nerozvinula tímto směrem netuším! Asi - jak píše vkramar - by neškodilo více tolerance...

stealth: píšeš, že jsi prodejce, můžeš mi tedy jako znalec říci, která z mých doměnek je nejblíže skutečnosti? Čím to je, že v testu vychází vyrovnaně? Mně tedy vychází, že ty testy asi nebudou až tak košer...

Samozřejmě výsledky testů nic neříkají o tom, jaký výsledný snímek se s tím udělá, v tom s tebou souhlasím. A pokud jde o fotky - pár mých jistě v galerii najdeš - zatím sice jen z kompaktu, ale i s ním se dá fotit...
Naposledy upravil(a) TomášFencl dne 25 dub 2008, 20:18, celkem upraveno 3 x.
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 25 dub 2008, 19:51

stealth píše:vkramar:

Opat dakujem za podporu..

Ja sa vyjadrujem dost ostro..beriem..ale stojim si za svojimi nazormi..aj ked mozno ironicky napisanymi ale vobec nemyslenymi v zlom zmysle...pozeram si galeriu pravidelne a snazim sa do nej prispievat..ale zaroven aj citam diskusie o technike...ale len z cistej zvedavosti...aby som ako predajca Pentaxu vedel co si ludia mozu precitat a kolko dezinformacii sa da na nete najst...preto aj tie nekonecne diskusie o telach a objektivoch sa mi zda skor zavadzajuce ako prospesne...a niektory clenovia PFS to beru ako osobny utok...nepoznaju ma..poznaju len moje slova a par mojich fotografii...
Podpora nepodpora, krotit a tolerovat bysme se mohli líp všichni... Od čeho jsme Pentax-FRIENDS, že? :wink:

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 25 dub 2008, 21:21

Tomas Fencl:

Som predajca Pentaxu..ale co sa tyka DA 16-50/2,8 sme na tom rovnako..ten objektiv je stale nedostupny a skoro nikdy nieje skladom..kupil by som si ho pre seba ale mam uz Sigmu 24-70/2,8 DG este z kinofilmu..nemam ho ako vyskusat a pre seba si nekupim dva podobne objektivy..a co sa tyka setaku DA 18-55 vo verzii I alebo II tak su vyborne..Prvu verziu som testoval a vysledky ma prijemne prekvapili...II som zatial neskusal..zatial som nepredal ziadne telo K200D alebo K20D s ktorou sa dodava ako setak..v case ked som kupoval pre seba K10D jedine dostupne lepsie sklo bolo DA 16-45/4 a s nim som maximalne spokojny..S Pentaxom pracujem uz 8 rokov bez problemov..Slovenske zastupenie (Exapro) je velmi prijemne s pristupom a komunikaciou..a maju najlepsi servis...co sa tyka fotografii v galerii...tvoje fotografie som videl a pacia sa mi..hovoris ze su z kompaktu...mne to ale nevadi..ide o fotografiu a nie techniku...to je cela podstata toho co chcem povedat..mozno tvrdo ironicky..ale na technike naozaj nezalezi...je to len tvoj nastroj na zviditelnenie toho co vidis..vsimol som si ze si mi napisal par komentarov do mojej galerie..uprimne ja velmi internetove galerie nemusim..mam rad fotografie na papieri...a tym ze si pracujem 10 rokov v minilabe tak si ich viem vymakat na svoj obraz...v digitalnej fotografii sa pohybujem cca. vyse jedneho roka aktivne a ako predajca rokov par..ja nechcem byt nepriatel...ale narok na svoj nazor mam a ten si aj odprezentujem...

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 25 dub 2008, 21:47

Kajfik píše:

Kajfíku,

trochu mám pocit, že jsi přestřelil. Nebyl to Stealth, kdo tu začal rejpat... ten, kdo má tendenci tu ne zrovna příjemně šťourat jsi spíše Ty. Omlouváš to tím, že můžeš mít svůj názor... ano, to je pravda, ale mohu Ti říci, že svými názory (a to, jak a z jakých zdrojů na ně chodíš) vypovídá spíše o Tvojí rozervanosti, o tom, že se necháš lehce zvyklat a pak se chováš jak "kam vítr, tam plášť"... reaguješ tak spontánně, že bych tipnul, že jsi ještě mlaďoch, který nedokáže zachovat odstup a nadhled.... a jak píše stealth, vycházíš z příliš sterilních "faktů"... samozřejmě, že určité srovnání je potřeba, ale nelze je brát jako doménu.... měli by být jen hrubým vodítkem... aby případný zájemce mohl alespoň trochu zredukovat oblast zájmu... a pak měl více možností porovnat a zvolit to, co mu nejvíce vyhovuje... a popravdě není překvapující, že to nezřídka může být jiná volba, než co "tvrdí obecné povědomí"... prostě více mi sedí skládačka, jakou prezentuje Karbusický všeobecně a konkrétně článek, na který jsem upozorňoval ("Jedna paní povídala" v PL 64/2008), ve kterém Karbusický cituje slova PX vývojáře, že PX se nesnaží dělat své výrobky pro grafy, ale pro praktické focení... a i Tomáš Fencl to zde píše" ...podle fotografií v různých galeriích nevěří, že by (např.) DA*16-50/2,8 nebylo dobré sklo... a tak můžeme rozebrat i K20D, kterou, jak zde sám "hrdě" píšeš, jsi odepsal již po prvních zprávách... mohu se pak domnívat, že ji strháváš spíše proto, že obměna ze Tvé K10D GP na K20D by byla v dnešní situaci docela problematická... rozumněj finančně náročnější....

...tak abych to uzavřel: ...prostě ukvapené zavěry bez skutečně dobrého poznaní konkrétní věci je něco, co značce škodí a to mi sem do PFS od Tebe, jako uživatele PX nějak nesedí.. tak proto jsi tu se svými názory vzbudil tolik odporu....
Pentax

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 25 dub 2008, 22:28

Kajfik:

Pracoval som a pracujem ako predajca fototechiky a fotolaborant uz desat rokov..na zivnostensky list dva roky..a mam vela zazitkov ako dokazu internetove fora dezorientovat pripadnych mojich zakaznikov..

Napriklad vcera som riesil situaciu ze moj kamarat si chce kupit u mna K10D..predal svojho Nikona D70 a zacal sa zivo zaujimat prave o K10D.Povedal som mu vsetko co chcel.Ukazal a dal nafotit par zaberov..a vcera mi napisal ze ju nechce..ze fotak je to fajn ale ze ma elektronicku!! stabilizaciu...vraj to pocul od kamarata..a ten cerpa informacie z internetu...pokial som mu vysvetlil princip Shake Reduction od Pentaxu tak zacal maknut...sam prisiel na to ze je to velmi univerzalny a dobre vymysleny system...ale K10D si asi nekupi..jazdi na horskom bicykli a DSLR mu je velka a neprakticka...hladame vhodny kompakt :)

Dalsi postreh mam z nejakeho ceskeho webu:

Autor clanku oznacuje bajonet Pentax ako F!! (Nikon) a nie ako K...od cloveka ktoreho citaju tisice ludi a je clenom IDIFu je to dost trapny omyl...a takych by som nasiel stovky...

preto nepestujem nejaku velku naklonost k internetovym foram a diskusiam ludi ktory do nich prispievaju...na 98% je to len zavadzanie pripadnych zakaznikov a fotenia chtivych ludi....

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 25 dub 2008, 23:16

To jsem rád,že si můžu přečíst opět na našich stranách takto otevřenou i když lehce virtuální diskusi.Osobní,ale férovou s dobrým koncem.Když si to
zpětně pročítám tak mě vaše výměny názorů umožňují přemýšlet jinak o svých obecných fotonázorech nebo objevuvuju nová témata.Díky za to každému kdo není tak pohodlný a něco napíše. :wink:
Nová témata přeci jsou smyslem těchto stran. Tak do toho!
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

jirka vrba
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od jirka vrba » 25 dub 2008, 23:24

Napriklad vcera som riesil situaciu ze moj kamarat si chce kupit u mna K10D..predal svojho Nikona D70 a zacal sa zivo zaujimat prave o K10D.Povedal som mu vsetko co chcel.Ukazal a dal nafotit par zaberov..a vcera mi napisal ze ju nechce..ze fotak je to fajn ale ze ma elektronicku!! stabilizaciu...vraj to pocul od kamarata..a ten cerpa informacie z internetu...pokial som mu vysvetlil princip Shake Reduction od Pentaxu tak zacal maknut...sam prisiel na to ze je to velmi univerzalny a dobre vymysleny system...ale K10D si asi nekupi..jazdi na horskom bicykli a DSLR mu je velka a neprakticka...hladame vhodny kompakt
Dorbé ---- možná by bylo namístě doporučit nějaká sedativa ;)

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 25 dub 2008, 23:57

Me uz to nebavi opakovat porad dokola. A obhajovat se za to co jsem nerekl.

K20D jsem neodepsal jak tady nekdo uvedl. Mluvil sem vice mene o funkci live view, ke ktrere nepotrbuju mesice praxe abych zjistil na kolik dobre je vyvedena. Pokud michces naznacit ze jsem tady vyvolal kachnu tak mi dokaz ze LV u sony 350 neni lepsi zez u k20D. Jesltli je to pro nekoho duvod si fotak nekoupit je jeho vec.
Jiste v jinych smerecj je lepsi dvacitka.
Ale nemyslim si ze 98% z toho co tady nekdo radi mene zkusenym jsou famy.
Mam hromadu duvodu proc bych se znova rozhodl pro Pentax, a za to ´ted o me rikate ze menim nazory jak vitr fouka. Coz neni pravda, protoze to vy jste akorat nepodlozene podali ze jsem proti pentaxu a k20 povazuju za smejd a kdyz ted reknu, co se mi na Pentaxu libi tak povite kam vitr tam plast.
Prave od vas jako od otrkanych chlapu bych cekal ze to dokazete priznat ze nepritele pentaxu ze me delate predevsim vy. A jestli nekomu vadi ze reknu ze jednu konkretni vec ve fotaku ma konkurence lepsi tak nevim. Ac jste stari a zkuseni tak v tom pripade ne ferovi. A nehajil bych to laskou ke znacce. To je uplne o necem jinem. Nikdo neni dokonaly a dokonce i ma pritelkyne ma chyby ale i tak si o ni nikdy neprestanu myslet ze je nejlepsi na svete.

Je to uz fakt unavujici tady neco psat, kdyz stejne vim ze se me nepokusite pochopit a predevsim si priznat ze opravdu neshazuju Pentax. Holt asi se projevuje to ze mladsi generace dokaze byt obecne tolerantnejsi. Co uz.

Predevsim nema cenu uz neco dale resit v tehle diskuzi apc stejne nereagujete na me argumenty a proto neni mozne se pohnout z mista. Proste tady si porad budou obe strany povidat to sve, jelikoz pravidla argumentace jsou zde naprosto stranou. Kazdy se slepe rve za to sve aniz by byl ochoten si priznat se v necem nekomu krivdil nebo neco zkreslil.
Pentax K20D,

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 26 dub 2008, 00:00

Konkretne argumentace kterou uvedl Stealth mi pripada s mymi nazory naprosto nesouvisejici. Konkretne mam namysli ty priklady jak dokaze internet dezorientovat. Priklady kdy uzivatele ve forech nekomu pomohli s rozhodnutim uz neuvadi. Podle nej to nejsou vic nez 2 procenta.
Pentax K20D,

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 26 dub 2008, 00:03

A taky si myslim ze bych umel podat tolik argumentu pro pentax ze kdybych stal za pultem fotoskoda. Prodej Canonu by se v dane kategori kde mu pentax tvori konkurenci stal minoritni zalezitosti.
Pentax K20D,

Odpovědět

Zpět na „Testy - odkazy“