Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-3 - oficialne
Začínají zajímavý časy.
Musím říct, že připravovaný retro FF od Nikonu a jejich kampaň "Pure Photography" je můj šálek čaje. Zrovna si fotím svým LX a pro mě, milovníka poctivě udělaný mechaniky v kovovým těle to je zase požitek.
Ale chápu, že lidi chtěj mít milion těch fííčur. Snad to časem dospěje, že bude víc řad i u Pentaxu a jedna pokryje podobný blázny, co třeba vůbec nepotřebují video.
Tak si říkám, jestli to nemám s tím LX vydržet až do příštího roku...
Musím říct, že připravovaný retro FF od Nikonu a jejich kampaň "Pure Photography" je můj šálek čaje. Zrovna si fotím svým LX a pro mě, milovníka poctivě udělaný mechaniky v kovovým těle to je zase požitek.
Ale chápu, že lidi chtěj mít milion těch fííčur. Snad to časem dospěje, že bude víc řad i u Pentaxu a jedna pokryje podobný blázny, co třeba vůbec nepotřebují video.
Tak si říkám, jestli to nemám s tím LX vydržet až do příštího roku...
Jan67
Re: Full frame Pentax - drby a dalsi
nove DFA skla ma zaujimaju. SMC DA Ltd su nahradene HD DA Ltd nie?
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
V tom ruskym textu je pár zajímavostí..
překlad:
http://translate.google.com/translate?h ... try1532863
překlad:
http://translate.google.com/translate?h ... try1532863
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Limited budú určite len nahradené , nemalo by inak zmysel prerábať na HD a behom roka zrušiť úplne ich výrobu.
Mna tiež zaujímajú hlavne tie nové, lebo v tomto sme pekne pozadu
Mna tiež zaujímajú hlavne tie nové, lebo v tomto sme pekne pozadu
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě napadlo se takhle v pátek večer prokousat tím vláknem na tom ruským fóru. kde snad odpovídá na dotazy zastoupení Pentaxu pro Rusko a pokud je to pravda, tak by Pentax měl do konce roku, nejdéle do jara 2014 představit nová DFA HD skla a všechny nová skla budou HD, takže sbohem zelené SMC vrstvy. Píšou tam něco o sklech s konstantní světelností 2,8, měli snad rozsahem nahradit i DA*16-50 a DA*50-135. FF do PhotoKiny 2014 je doměnka ruského zastoupení, není to oficiální vyjádření výrobce. Taky je tam něco o synergii s Ricoh a několikanásobné zvýšení počtu zaměstnanců (developerů, inženýrů)..
No K-3 zvedla náladu, tak snad se máme na co těšit - peněženko čekej pořádnej průvan
No K-3 zvedla náladu, tak snad se máme na co těšit - peněženko čekej pořádnej průvan
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
"K-01 is failed because of design."
Myslel som si to
Myslel som si to
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jj, designérem Marcem Newsonem teď byla nakažena i Leica, ale snad se z něj po jednom modelu také vyléčí.
Pentax K10D; DA 18-55/3.5-5.6 WR; Sigma 70-300/4-5,6; A100/4 Macro; A50/1,4; A50/1,7; A28/2,8; M40/2,8; Helios 44K-4 (58/2); Vivitar 2x Macro Teleconverter PKA; Mezikroužky PK; Metz 48 AF-1; brašna Lowepro Inverse 200AW; stativ Fancier; Pentax ME Super
Jestliže se potvrdí ta informace z ruských zdrojů, že se budou dělat nové generace objektivů řady DFA, tak mě z toho vyplývá jediné - za rok v Kolíne nad Rýnem bude Pentax FF.
Věřím Pentaxu (Ricohu) v tom, že chce značku posílit. Snad se dočkám i nějakého nového skla typu 17-80/2,8 od Pentaxu. Proč si Pentax pěkné skla nevyrobí sám a nechává na své foťáky prostor pro jiné výrobce!!!
Věřím, že svítá na lepší časy.
Věřím Pentaxu (Ricohu) v tom, že chce značku posílit. Snad se dočkám i nějakého nového skla typu 17-80/2,8 od Pentaxu. Proč si Pentax pěkné skla nevyrobí sám a nechává na své foťáky prostor pro jiné výrobce!!!
Věřím, že svítá na lepší časy.
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
FF je realny, tym že šli do celkom vymakaneho tela APS-C, tak tomu verím. Ale konkurencia je velka, takže k zapinaniu AA filtru zrejme pribudnu aj ine patenty.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
PENTAX RUSSIA vlastně už nespekuluje o tom, zda FF bude, ale o tom jak bude vypadat. Bohužel ač oficiální zastoupení pro Rusko, kde je Pentax stále populární (asi pro bajonet K použitý na Zenitech), nemají žádné konkrétní informace. Vymlouvají se na skutečnost, že vše je zatím velmi důvěrné/tajné. Dokonce nedokáží ani potvrdit, jestli bude použit právě Pentax K bajonet. Nicméně věří, že zpětná kompatibilita bude dodržena a myslí že bude podpora i pro objektivy DA.
Jestli je se na co těšit? Udajně chtějí preferovat kvalitu před kvantitou, což nejspíš znamená, že pokud už něco bude v katalogu, tak to asi nepůjde sehnat
Jestli je se na co těšit? Udajně chtějí preferovat kvalitu před kvantitou, což nejspíš znamená, že pokud už něco bude v katalogu, tak to asi nepůjde sehnat
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Alebo to bude skôr prestrelené cenou. Ešte že existuje Sigma.matak77 píše:...Udajně chtějí preferovat kvalitu před kvantitou, což nejspíš znamená, že pokud už něco bude v katalogu, tak to asi nepůjde sehnat
Pentax K-30, Metz 48
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
PENTAX RUSSIA je poměrně aktivní a denně odpovídá na otázky Příští týden by měli mít na testování 21 a 15 HD Limited. Na dotaz co se starými nefunkčními SDM, odpověděli, že projednávali s japkama možnost přepínání na šroub (jako je ten neoficiální HACK), no a snad by to mohlo být nějakém příštím FW..
No je tam toho víc, koho baví ruština.. http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=20:30802
No je tam toho víc, koho baví ruština.. http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=20:30802
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Na čínských fórech se objevil první náznak specifikací Limited zoomu:
HD PENTAX-DA 20-40mm F2.8-4 ED Limited DC WR
Jsem zvědav: WR, DC a docela dobrá světelnost k tomu
http://www.pentaxforums.com/forums/16-p ... 40-wr.html
HD PENTAX-DA 20-40mm F2.8-4 ED Limited DC WR
Jsem zvědav: WR, DC a docela dobrá světelnost k tomu
http://www.pentaxforums.com/forums/16-p ... 40-wr.html
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No ja nevim, takovej rozsah - je to krátký a nic se do toho nevejde.. to by musel mít opravdu excelentní výstup s velikostí krabičky na antiperle
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Tak rozsahově je to blízké 18-35, sice horší světelnost, ale rozměry by mohly být zajímavé.
"Padám, padám, tento boj jsem prohrála, odcházím čestně. Miluji tuto zem, miluji tento lid, budujte mu blahobyt. Odcházím bez nenávisti k vám" M.H.