Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Jan67
Moderátor
Moderátor

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od Jan67 » 07 říj 2013, 09:51

hilda4sea píše:Asi jsme mysleli každý něco jiného, ale nicméně to nemění nic na situaci, kdy Canon nabízí hybridní technologii s kapacitním displejem, 14 bitovým RAW atd. ve stejné cenové kategorii jako Pentax K-500 bez těchto fíčur a bez podsvětlení ostřících bodů v hledáčku.
Hildo, Tvé názory na cokoliv ohledně fotografické techniky mají pro mě minimální reputaci především pro to, že Tvoje vlastní fotografická prezentace zde je prakticky na nule. Takže jsi pro mě pouze takový typický teoretik a canon trollík.
K čemu Ti jsou všechny ty, jak říkáš, fíčury, když si je zřejmě tak akorát oprašuješ na poličce.
Jan67

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 11 říj 2013, 20:29

Ricoh/Pentax si nechal patentovat:

15-45mm f/2.8-3.5 (1/1.7 ")
Obrázek

18 až 70mm f/4-6 (APS-C)
Obrázek

16 až 70mm f / 4 (APS-C)
Obrázek

25 až 350 milimetrů f/3.5-6 (APS-C)
Obrázek

google překlad zdroje: http://translate.googleusercontent.com/ ... HSNyDTCtnQ
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

MaraM
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od MaraM » 11 říj 2013, 20:38

Ta věřím, že někteří tady jsou schopni vyvodit z takové zprávy mnoho závěrů o FF. Takže uplně OT to není. :-D
"Padám, padám, tento boj jsem prohrála, odcházím čestně. Miluji tuto zem, miluji tento lid, budujte mu blahobyt. Odcházím bez nenávisti k vám" M.H.

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 11 říj 2013, 20:43

cport: no přišlo mi zbytečný zakládat na to nový vlákno a tuto je plný drbů a průsaků z ostrovů.. nebo si myslel, abych si to dal tam kam slunce nesvítí? :D

- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

Želvák Bob
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Želvák Bob » 11 říj 2013, 20:47

... sakryš ... já bych tak rád aby si udělali něco jako je ta Sigma 18-35/1,8 art ...
Nejlíp rovnou 16-45/1,8 - to by byla fajnovka :-)
I když - obávám se, byla by podstatně dražší než tělo K3 ....

A když už jsme v FF topicu - přál bych si aby byla FF kompatibilní :-)
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...

tomey
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od tomey » 11 říj 2013, 21:09

Jan67 píše:Hildo, Tvé názory na cokoliv ohledně fotografické techniky mají pro mě minimální reputaci především pro to, že Tvoje vlastní fotografická prezentace zde je prakticky na nule. Takže jsi pro mě pouze takový typický teoretik a canon trollík.
K čemu Ti jsou všechny ty, jak říkáš, fíčury, když si je zřejmě tak akorát oprašuješ na poličce.
...ja by som ho nazatracoval...nie kazdy mame moznost si siahnut aj na nove veci canikonu...ak ma niekto skusenosti aj s inym systemom je to prinos...aj polemika o systemoch je dolezita bez ohladu na jeho konkretne prezentovanie sa, lebo to este neznamena ze sa nezverejnuje tu, tak este dost nefoti...je to len moj subjektivny nazor, no ja sem chodim aj kvoli nemu, lebo pri kazdej technickej polemike rozprudi debatu s ktorej sice nie vzdy vyjde ako vitaz alr o to nejde...rozprudi debatu a snazi sa citovat a dava sem prebrane clanky co niektorych nas posuvaju dalej...v sledovani vyvoja, inych systemov a v konecnom dosledku premyslanim nad tym kam dnesna fototechnika smeruje...a za to mu celkom dakujem...ze to tu je menej o foteni, technikach, skusenostiach to uz je ina vec...ale ja som spokojny...K3 ho tu udrzi...

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 13 říj 2013, 15:31

tomey píše: ...ja by som ho nazatracoval...nie kazdy mame moznost si siahnut aj na nove veci canikonu...ak ma niekto skusenosti aj s inym systemom je to prinos...aj polemika o systemoch je dolezita bez ohladu na jeho konkretne prezentovanie sa, lebo to este neznamena ze sa nezverejnuje tu, tak este dost nefoti...je to len moj subjektivny nazor, no ja sem chodim aj kvoli nemu, lebo pri kazdej technickej polemike rozprudi debatu s ktorej sice nie vzdy vyjde ako vitaz alr o to nejde...rozprudi debatu a snazi sa citovat a dava sem prebrane clanky co niektorych nas posuvaju dalej...v sledovani vyvoja, inych systemov a v konecnom dosledku premyslanim nad tym kam dnesna fototechnika smeruje...a za to mu celkom dakujem...ze to tu je menej o foteni, technikach, skusenostiach to uz je ina vec...ale ja som spokojny...K3 ho tu udrzi...
Uznávám, že má reakce byla příliš osobní.
Vážím si všech příspěvků, které jsou věcné a neutrální, byť nemusí pro Pentax vyznít dobře. Příkladem je falconeye z pentaxforums. A ten je zrovna skoro 100% teoretik. Ale u něj má člověk prakticky jistotu, že to, co píše, má perfektně zdůvodněné.

Myslím, že toto fórum je dost otevřené jiným systémům a že nemá problém uznat, že je něco jinde lepší.
Nelze ale zapomenout, že forum se jmenuje pentaxfriends. Předpokládá se proto, že i členové jsou friends of Pentax. To pro mě znamená, že by člověk neměl značce cíleně a systematicky škodit, byť možná nevědomě. Pokud má člověk občas potřebu vyslovit nepodložené sdělení (např. "Žádná další novinka už letos nebude a ti co hodně fotí budou mít svá těla K5 II(s) dost ošúchaná, než přijde nový model."), pak by ji měl alespoň jasně označit jako svůj osobní názor.

Osobně si pak vážím víc názorů od lidí, kteří aspoň občas ukážou, že fotit umí. To je ale snad normální.
Jan67

yoli
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od yoli » 13 říj 2013, 20:56

Do mňa sa nepúšťajú, lebo admin maže moje príspevky na hildu skôr, ako si to niekto prečíta
Škoda, že maže všetko, niečo je tam k téme a nanovo sa mi to písať nechce :)

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 13 říj 2013, 21:17

Domníval jsem se, že už nikdy nebudu na trapné invektivy Jan67 reagovat. Ale on to prostě nemůže nechat být.
Milý Jane67, naštěstí nejsem v ospravedlnění mé fotografické práce odkázán na tebe a tobě podobné. Vedl jsem dlouhý a plodný fotografický život, který doufám ještě nějakou dobu potrvá.

Reakce Jana67 je typickou ukázkou jeho upřímnosti. Na začátku se omlouvá za příliš osobní přístup. Dále pak pokračuje v nepřímých útocích zakončených poslední větou, kde ze sebe dělá obecného arbitra fotografie.
Na rozdíl od Jana67 já se za své příspěvky nestydím a podepisuji je odkazem se svým jménem a každý si může v mé skutečné jméno ověřit. Neskrývám se za anonymní zkratku jako bázlivý pes štěkající za vysokým plotem. Možná, že kdyby se každý musel přiznat ke svému jménu, bylo toto fórum kultivovanější.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 13 říj 2013, 23:16

Prosím naše poslední příspěvky nemazat.
Považuji nyní věc za uzavřenou.
Jan67

yoli
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od yoli » 14 říj 2013, 07:17

Hildo: najviac Ti to ide s písmenkami, ako vieš písať na mraky balastu s kopec chybami a potom ich neupravíš v novom príspevku, ale o strany späť v pôvodnom odkaze. Ja si vážim každého, aj s opačným názorom, ale pokiaľ zavádza a trúsi múdrosti z wiki, už ho beriem s obrovskou rezervou. Máš všetký systémi, ale nadávaš iba na Pentax a stále ho porovnávaš iba s Canonom, mne to pripadá, ako by si na starých pentaxákov išiel ináč, lebo im rozumy nedáš, ako na nováčikov, ktrorích za každú cenu odrádzaš a snažil sa ich precanoniť, vínimkou bude snáď K-3. Už si raz Odišiel, prečo si sa vrátil späť?

zirecek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od zirecek » 14 říj 2013, 07:38

Chlapi, nechte těch sraček, kydání hnoje. Myslím si, že všichni diskutujete v normální míře, tak proč to pořád vytáčíte do krajností? Zkuste to trochu omezit, když vidíte, že vás právě styl psaní toho druhého burcuje, tak ty útoky nedohrávejte. Nepřipadá mi, že by Hilda nějak zvlášť hanil Pentax, dle mého pocitu jsou tu minímálně dva autoři, kteří přispívají častěji a v každém příspěvku nenechají Pentax bez narážky. Mám rád OT v jakýchkoliv vláknech, avšak tento typ osobních OT by měl podléhat mazání, včetně tohoto mého příspěvku.

kluzo
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kluzo » 14 říj 2013, 08:28

Sakra chlapi, nelejte to pivo z voken. :-D

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 14 říj 2013, 08:32

máš tam hrubku - chlapÝ!! jedině s tvrdým, velkým, dlouhým..! :D

- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 14 říj 2013, 08:52

1. Já osobně nemam rád tenhle typ a styl debaty... sám jsem kuli ní z tohodle fóra na téměř 2 roky odešel. Zajímavé je, že fanoušci ostatních značek to umí brát často s mnohem větším nadhledem. Možná i proto, že je mezi nima mnohem vyšší podíl lidí, kteří fotografií musí vydělat i nějaké peníze.

Zejména naprosto neuznávám ten přístup typu... "ukaž fotky a my je tady podrobíme odborné kritice, která určí, zda máš na svůj názor právo". O to více, že ho většinou praktikují lidi, kteří jsou naprosto nepolíbení profesionální branží a dívají se na věci ze svého amatérského pohledu. A to není myšleno absolutně nijak pejorativně, než to zase spustí nějaký flame. Jen prostě potřeby profesionála jsou úplně jiné, než se amatér domnívá... a tím vůbec nemusím nutně myslet "vyšší", protože drtivá většina profesionální práce většinového fotografa jsou spíše sterilní a nudné projekty, kde jsou na výsledek jasné a specifické nároky od klienta.

2. Celá debata FF Pentax je z 95% jeden velký OT... no a co? FF Pentax dle všeho "nikdy nebude", není tady stejně místo na seriózní debatu, protože kromě několika (spíše zamítavých) náznaků v rozhovorech nejsou žádné oficiální informace.

Takže proč mazat patent nějakého APS-C skla? Svým způsobem to sem patří, protože to je jen další střípek skládačky, která ukazuje, že FF je nereálný...

3. Chovejte se jako dospělé osoby... pokud Vás někdo se*e, tak nad ním mávněte rukou a jeho komentáře prostě nečtěte, přeskakujte nebo si z nich vyberte to, co sami chcete. Nejsme ve školce. Vždyť je to tak jednoduché... pokud někoho štve Hilda, tak prostě jeho komenty projeďte očima a jděte dál.

4. Rád bych dodal ještě jednu věc... svět není černej ani bílej. Je barevnej a pestrej. A takové mají být i názory na kvalitním komunitním projektu, jako je tohle fórum. Díky podobnejm debatám tady už bylo vyštváno za poslední léta mnoho velmi kvalitních a zajímavých osob, které možná byly hodně kontroverzní (což ne každému musí sedět), ale s nimi by tato komunita byla o mnoho lepší.

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“