K-3 - rumors, spekulace

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Želvák Bob
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: K-3

Příspěvek od Želvák Bob » 06 říj 2013, 08:41

miky_lbc píše: Kdyby to bylo opravdu potažené/udělané z kovu, bylo by to něco jiného...
... a já si dodnes - bláhově - myslel, že K5 je (až na grip a blesk) z magnesia ...
Člověk se furt učí ...
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 06 říj 2013, 08:59

Želvák bob:

- Každý má svoje názory, nároky a potřeby. Já osobně bych si nikdy tělo s výklopným display nekoupil. Podobné "feature" jsou výsadou hlavně amatérských strojů pro širokou veřejnost, kde je potřeba, aby to umělo za málo peněz "kde co"... nicméně neni už tak důležité, jak moc dobře, protože nároky jsou nízké.

Odmítám mít na zádech těla nějaký kloub a pohyblivou část, která v několika případech za rok nahradí (ještě k tomu velmi mizerně) zařízení za pár korun. Jsem rád, že na to má Pentax stejný názor.

Kromě toho by funkce mohla být elegantně a snadno vyřešena pomocí wifi a streamu do mobilu. Je jen otázkou času, kdy to přijde (pokud to už někdo nenabízí).

- pokud je mi známo, tak magnézium nejde vyleštit nebo přímo chromovat... takže z pohledu nějaké metalické úpravy to prostě vypadá jak pokovenej plast. Třeba v tomhle směru udělá už Pentax nějakej pokrok, ale stříbrná K5 (alespoň pro mě) vypadala jako pokovená plastová krabička.

Želvák Bob
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Želvák Bob » 06 říj 2013, 09:09

Já ten názor beru - nicméně - k tomu musím dodat:
To samé platilo o videu ve foťáku - že je to zbytečná featura pro amatéry ...
A hle - už je to i v profistrojích ...

Takže - zjevně si i spousta profíků myslí, že to k něčemu je, ačkoli původně velká většina z nich hlásala, že to video nechtějí a nebudou používat a že jsou rádi, že to firmy do profimašin nedávají.

Ale nikoho nenutím si kupovat takovou věc - jen sám za sebe píšu, že bych o ni stál - protože jsem to řadu let používal a byl s tím spokojen.

Mohu se zeptat - kolik let jsi využíval foťák s výklopným displayem Ty? Ono totiž odmítání něčeho po prvním doteku někdy působí spíše směšně než jako správný názor profíka, který to zná a ví. Já ctím zkušenosti a srovnání špičkových modelů, ale měl jsem dojem, že zrovna zkušenost s výklopkou do Tvého portfolia nepatří.
Prosím - neber toto jako konfliktní otázku - fakt mě to zajímá.
Dík za odpověď.

PS: z FZ30 žádný kloub netrčel ven - jejich řešení bylo dost vymakaný - dle mě lepší než má Canon - o divné skládačce Sony ani nemluvě.

palo2811
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od palo2811 » 06 říj 2013, 09:20

K tomu výklopu - po zoskoku v lese asi z metrového pňa na zem s N D5100v ruke sa mi pootvoril asi 1-1,5cm čo by po tom keby som si to nevšimol mohlo viesť k možným problémom (neviem zaklapol som ) a k tomu chrptu neveril by som mu je to len také placebo čo sa ochrany týka je to krechkejše ako sanotný displej .
Pentax K10
Nikon D610

Dobros
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Dobros » 06 říj 2013, 10:01

miky_lbc píše: Kromě toho by funkce mohla být elegantně a snadno vyřešena pomocí wifi a streamu do mobilu. Je jen otázkou času, kdy to přijde (pokud to už někdo nenabízí).
Miky tohle jsem viděl na videu s tím bláznivým číňaněm Kaiem W. Nebo někde jinde teď nevím. Ale měli postavený foťák za fotbalovou brankou a skrz to poďobané uhryznuté jabko plně ovládal závěrku časy a všechno. Byl to klasicky nějaký CaNík.

Želváku:
Ono Panasonic dělá mi přijde ty foťáky kvalitní tak věřím, že i ten výklop mohl být dobře udělaný. Mě Paňas kolikrát spadl na zem i sem do něho kop a pořád fotí jak o dušu, ale tady se bavíme o Pentaxu! :-D

No a co mě se týče tak taky bych ten výklop nechtěl. Čím více pohyblivých věcí a věcí, které nejsou napevno tím větší šance, že se něco vysere a to na těch pár použití, kdy to člověk !reálně !potřebuje za to nestojí. A nezažil jsem moc situací, kdy bych klekem na kolena, či dokonce lehnutím nenakoukl do hledáčku. :-)
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-

Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30

zemik333
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od zemik333 » 06 říj 2013, 10:15

K tomu displayi :
Donedávna jsem to odmítal také, ale dnes, poté co jsem si pořídil PEN a na něm je , tak to považuji při focení na stativu za nezbytnou věc. Kolikrát se nechce strkat hlavu mezi hledáček a zem.
Co mě se týká, nemusí být otočnej, ale výklopnej ve stylu OLYho bych uvítal.
Kdo neokusil, neocení.

Želvák Bob
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Želvák Bob » 06 říj 2013, 10:55

:-) přiznám, že WIFI přenos na mobil u mě nic neřeší - mobil je u mě jen pracant, nošený často vedle klíčů a jiného haraburdí po kapsách ... Jen na telefonování - v podstatě nepoužívám ani SMSky. Je malý a poškrábaný - vidím na něm kulový. A nejsem si ochoten kupovat na zničení mobil za 15 tisíc a ještě navíc ve velikosti, která se mi nevejde do kapsy. Platí o něm všechny nevýhody, které jsem napsal k externímu displayi ... Pokud ho ale máte a nosíte, tak to pro vás bude pomocník - to ano. V tomto - vím to sám dobře - prostě patřím mezi ty exoty, kteří budou navždy zpátečníci. Navíc když si představím, že mi někde na týdením vandru ve skalách přestane fungovat mobil kvůli vybité baterii a něco se stane - takže budu bez šance na dovolání pomoci ... hmmm ... To není moc příjemná představa. Chodím často sám do odlehlých míst, hrozí pády ze skal, uštknutí zmijí a podobný legrácky ...

tomey
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od tomey » 06 říj 2013, 11:51

...Zelvaku s tym mobilom mi hovoris z duse...teraz som chcel u nas v O2 maly slider s klavesnicou, vyslovene nie dotykac pre mna aj pre manzelku /aby sme mali spolocnu nabku/ a pozerali na mna ako na trotla, ze uz su len dotykace...tak som odchadzal s dvoma samsung c3750 a spokojnost...budme spokojni ze ide ricoh vobec vydat nejake telo a nenahant vyklopny displej, ked nas ma zaujimat AF a nove objektivy...

Želvák Bob
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Želvák Bob » 06 říj 2013, 12:02

:-)
Jak už jsem psal na minulé stránce - K3 chci a musím ji mít !

To s tou výklopkou - to je jen takový moje malý trolení - aby mi lidi neříkali, že jsem naivní nadšenec.
Každý čech přece musí mít nějakou připomínku, aby mohl říkat jak je to hrozný stroj :-)
Ale ani tak nevidím důvod prchat ke konkurenci - K5 byla láska na první dotyk.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 06 říj 2013, 14:26

Pro mě osobně je tohle jasné... zatímco video (nebo jakákoliv další funkce) je v tělu nenahraditelná, tahle funkce je jen slabej odvar něčeho, co můžu mít za nějaké 3 tis navíc.

Věřím, že to třeba může být až natolik dotažené, že to nepůsobí žádný vážný problém. Ale v podobě, jaké je to u Canonu 60D to opravdu na těle nechci.

A nepoužíval jsem to "mnoho let", ale několik (přesněji 2 nebo 3) dní. Zrcadlovku s nevýklopným display používám 10 let, takže vím, kde mi podobná funkce chybí a kdy ne...

Vart
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vart » 06 říj 2013, 16:35

Užil jsem si výklopný display na Fuji S9500 a taky na několika prvních "véčkových" mobilech.. ostatní se dívali divně, vždyť se to přeci musí ulomit nebo rozvrzat, ale na žádný konstrukční problém jsem nikdy nenarazil, tak nevím co tam Canon vymyslel. Na druhou stranu mi osobně to nijak nechybí a až za pár let přejdu z K10D, tak budu při focení makra nadšený z možnosti liveview :)
Na nejvyšší řadu bych to určitě nedával, kdyžuž tak třeba na prostřední K50, jako alternativu k 60D.
Pentax K10D; DA 18-55/3.5-5.6 WR; Sigma 70-300/4-5,6; A100/4 Macro; A50/1,4; A50/1,7; A28/2,8; M40/2,8; Helios 44K-4 (58/2); Vivitar 2x Macro Teleconverter PKA; Mezikroužky PK; Metz 48 AF-1; brašna Lowepro Inverse 200AW; stativ Fancier; Pentax ME Super

fyby
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od fyby » 06 říj 2013, 17:53

Tak to se mi líbí:
-antialias filtr simuluje mechanika optické stabilizace obrazu pomocí čipu - shake reduction
-27-bodů AF, 25 křížových, 3 uprostřed při f/2.8
-8.3 sn/vteřinu
-dva sdxc/uhs-i sloty
-HDR LZE UKLÁDAT DO RAW!!!!!
-životnost závěrky 200 000
-černá a černostříbrná barva
-kompatibilní s flu card (umožňuje komunikovat s mobily, počítači, ostatními zařízeními , atd...)
-nový battery grip D-BG5
-nový AF systém využívá barevného měření senzoru pro měření expozice (nový 86000 bodový senzor citlivý na barvy - čili něco jako af tracking podle barvy sledovaného objektu ? )
-komplet nový přepracovaný hledáček

zdroj:
http://digicame-info.com/2013/10/k-3-7.html

Go RICOH go!

Uvidíme za dva dny ;-)

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 06 říj 2013, 18:30

Zní to pěkně... ale škodo toho nového gripu :-(. Doufám, že to tak nebude.

Já jsem byl už tak nějak rozhodnutej k odchodu, ale K3 mě zase trochu nakousla. Starý grip by pro mě byl slušná motivace k nákupu těla... mam přecejenom 7ks baterek a grip bych si nechal stejnej. To je taky nějaká koruna :-/.

Ale od pohledu se mi ten grip zdál stejnej... tak snad.

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 06 říj 2013, 18:34

Specifikace je to impozantní. Konečně přišli s rozložením světla podle barev pro zlepšení AF. Pokud bude přijatelná cena, tak si to s takovou specifikací možná hned koupím.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 06 říj 2013, 18:44

Podla mna tá špecifikácia ešte nie je konečná. K tomu gripu, pozeral som fotky a príde mi ako zhodný, ale tak rozdiel može byť v komunikácii medzi telom a gripom a tam ten rozdiel vidieť nebude
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“