K-3 - rumors, spekulace

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
nighthawk787
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: K-3?

Příspěvek od nighthawk787 » 04 říj 2013, 12:40

to želvák: asi máš pravdu, skúsim doma viac nariekať že aký to je po rokoch šrot, možno to zaberie :lol:
ale s tými babami na inej karte, no neviem neviem, ženy si podľa mňa všimnú že kuješ pikle, mal by si vedieť že majú oči aj na zadku. Asi preto sa im tak radi dívame do očí :wink:

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

k.e.n
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od k.e.n » 04 říj 2013, 13:42

„Miláčku, nezdá se ti, že máš na téhle fotce nějaké široké boky? Nějak se mi zdá, že tenhle můj starý objektiv poněkud soudkuje. Co říkáš, že bych si koupil lepší, který takhle nedeformuje?" 8)
..nejhezčí pohled na svět je z komína!

Želvák Bob
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Želvák Bob » 04 říj 2013, 15:38

:-)
Tak - to se mi líbí, pánové, konečně jsme tu debatu trošku rozjeli správným směrem. To denní užírání nad očekávanýma specifikacema mě už dráždilo :-)
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...

nighthawk787
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od nighthawk787 » 04 říj 2013, 18:53

k.e.n. len aby ti neprišla na to že sudkujúci objektív je dobrý na vrchnejšie partie a na boky poduškujúci, to by bol koniec, ledaže by sme ženy presvedčili že ten nový jej spraví 4 prsia na každej fotke :lol: :lol:

želvák: nie rozjeli ale priam zvrhli :D

StanleyB
Uživatel
Uživatel

Re: K-3

Příspěvek od StanleyB » 05 říj 2013, 06:12

Tak jít do K-3 (APS-C) z K-5II asi nemá význam. Ten nápis RICOH pod displayem tomu dává korunu.
Jako kdyby tehdy cpala HOYA nápis pod display.. Ta vypouklina z předu je kvůli zdířce na sluchátka pokud dobře vidim?
Tak to teda opravdu mělo význam. Slot na 2x pamět'ovou kartu vidim jako běžnou věc již u CaNikonu.
Jsem zvědav co tedy vážně nabídne K-3 oproti K-5IIs a konkurenci aby stálo za to si ji zakoupit.

kluzo
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kluzo » 05 říj 2013, 06:30

Kde je AF-C? Že by tlačítko AF mode skrývalo více "mode" než AF a AF-C? :-)
Vypadá to na více věcí vyřešených tlačítkem (ne přepínačem), tedy nutnost kontroly na displeji (např. volba výběru ostřících bodů a už zmíněné AF-C).
Zezadu pod displejem nápis RICOH, že by postupná příprava na tento nápis i vepředu? :-)
Tajuplná boule vysvětlena :-D
Že by slot na dvě karty. Viz zelené 1 a 2 symboly vzadu, vpravo, dole (spekulují i v diskusi)?
Korekce dioptrií hledáčku kolečkem? Současný posuvník se sice blbě ovládá, ale zas to člověk nastaví jednou a aspoň se to náhodně nerozšteluje. Uvidíme.
Děkuji za přesunutí tlačítka LV :-)
O ceně spekulují, že by měla být podobná jako K-5 při uvedení.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 05 říj 2013, 06:43

Názory z toho mám zatím nejednoznačné... třeba fakt nevím, co má znamenat obří páčka přepínače videa, která zabrala místo celého jednoho kruhového voliče.

Video je pro mě důležité, ale k čemu to? Systém videa jako jednoho módu na horním otočném voliči mi přijde nejrozumnější.

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 05 říj 2013, 07:29

To vám nedošlo prečo je tam zdierka na sluchátka ? Ved na jednu kartu sa ukladajú fotky a z druhej si môžete trebárs prehrávať MP3 Obrázek

Chcelo by to hlavne špecifikáciu, a ten nápis Ricoh tam fakt bije do očí.
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 05 říj 2013, 07:34

Cena K-3:
http://digicame-info.com/2013/10/k-3-5.html

の店頭価格は、ボディのみで1300ドル前後 je anglicky The MSRP was around $ 1300 in body only
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

fyby
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od fyby » 05 říj 2013, 08:07

1)Konecne nejake zmeny na tele
2)Nevim, kde se bere ten pesimismus, jako by byly zmeny na tele to jedine, co nas ceka????
3)Preprodukcni vzorky maji vzadu "PENTAX" (zdroj admin z Pentaxforums)
4)Vypada to, ze zamakali na videu a mohl by to byt sakra dobry nastroj i pro poloprofiky. Uvidime. Urcite dobra cesta.
5)AF.C predpokladam ze je pod tlacitkem AF MODE. Ma byt uplne novy af system, takze doufam, ze to bude stat za to (osobne mi ted vadi dve veci - obcas to huntuje po milimetrech sem a tam nez zaostri - dale strasny af tracking, na flagship strasny :-) )
6)Lepsi rozliseni cipu, ok
7)Software AA filtr...neumim si predstavit fungovani (dat AA pred cipem za cip)...pokud to bude fungovat, tak bomba
8)Dve SD? super!
9)Neco specialniho navic....no to jsem zvedav.

Panove, co jako chcete? Tohle vypada na bombu. Jen tak dal. Zamerit se i na poradny skla a smer nastavenej paradne. Pristi rok FF, MF mkII, lets go, boys!

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 05 říj 2013, 08:20

Ja sa naopak celkom teším, jediné čo mi trochu vadí je poprehadzované ovládanie trebárs krížového ovládača, ono ked má človek staršie + nové telo tak sa to pletie, pre toho kto urobí čisto prechod na novšie si zvykne za pár dní
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 05 říj 2013, 08:29

To prr... já se taky těšim :-).

Jen tu prezentuju své okamžité názory. Nevim, zda je ta páčka na video vzadu nutná. Chápu jí u kompaktů, ale u DSLR s kruhovým voličem vzadu jí pokládám za zbytečnou... a klidně bych jí nahradil něčím jiným.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 05 říj 2013, 08:41

Zafod píše:Miky_lbc: Já tu nepíšu bláboly, ale osobní zkušenosti...a ano, pro moje OSOBNÍ POTŘEBY je Pentax nejnej...protože přesně vím co chci...
Pokud někdo používá foťák, který mu z nějakého důvodu nevyhovuje - tak to asi není chyba toho foťáku, ne??? Píšeš že máš i jiné značky - proč nepoužíváš tyto??
Já tohle myšlení opravdu nechápu... :roll:
A vidíš... tohle je přesně ta kategorie "blábolů".

Já nevím, kolik fotoaparátů jsi reálně za poslední roky vyzkoušel... hodiny, dny, měsíce používal. Dost možná i pro Tvoje osobní potřeby může být něco "nejnej"... pak ale nechápu, co tady vůbec děláš. Nic novějšího si stejně už nikdy nekoupíš ;-).

Lidi jako Ty většinou na fórech do krve obhajují něco a pak z ničeho nic klidně přejdou jinam. Už jsme tu podobných měli desítky :-). Přitom, kdyby se jelo dle jejich zaručených názorů, Pentax by stále vyráběl iSt, protože i ten byl "nejnejnej".

Hlavně ale lidi jako Ty vidí jen jeden názor a to ten svůj. Spolehlivý AF s SDM skly, proč taky? Jsou drahá a já je nepoužívám. Rychlý AF? Pche... kterej idiot by si koupil Pentax na report a pak by se vztekal. Video komprimace? Prosím? Foťák je přece na focení a když s ním chceš točit video (jako tisíce jiných), jsi blbeček. Technika těla? Jsi debílek, jestli si koupíš Pentax a čekáš od něj, že bude dělat to a tamto... měl jsi si koupit něco jiného, Tvoje mínus.

Vždycky když si čtu podobné ubohé komentáře, chce se mi jejich autorovi zlomit nos :-). Lidi jsou různí a mají různé potřeby. Exodus uživatelů k jiným systémům (dobře viditelný i zde) jasně ukazuje, že tady asi všichni spokojení nejsou. Takže proto jsou nové modely nutné a proto se na ně těšíme...

No a pokud tady je někdo, kdo si prošel desítkou srovnatelných modelů a zakotvil u K5II s tím, že to je "nejnejnej".... tak ať mu je přáno ;-).

Já naopak vím, že Pentax K5 II nejnej neni... což dává samozřejmě obrovský prostor pro jeho nástupce. Dost možná bude K3 taková, že se rozhodnu jí dát šanci. Dost možná to bude i můj odchod od značky... tak uvidíme.

Zafod
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zafod » 05 říj 2013, 09:20

Miky_lbc: Ach jo, tohle je furt dokola...klasickej internet folklór :roll: Typicky s tím zlomeným nosem :lol:
Takže poslední otázka??? Proč fotíš s Pentaxem když ti teda tak strašně nevyhovuje??? Navíc když si údajně vyzkoušel tolik jiných značek??? Tohle je právě to co tu nechápu...
Mě kdyby můj nějak foťák nějak zásadně nevyhovoval tak prostě přejdu jinam, ne??? A nefňukám tu jak malý dítě... :roll:
Pentax K-3, DA 16-85, DA 21 Ltd.,DA HD 55-300 = Pentax ME + M28/2.8,M50/1.7,M135/3,5 = Voigtlander Brilliant = Kodak Retina Ia = Olympus Mju II
Velbon Sherpa 600

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 05 říj 2013, 10:08

Smazána citace předchozího příspěvku. Prosím necitujte přímo předchozí příspěvek (viz. Pravidla). Admin

Zaford: nebudu odpovídat na něco, na co jsem odpověděl už asi 50x ;-).

Mimojiné proto, že tady vsugerováváš něco, co já jsem nikdy nevyslovil.

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“