Mám nový objektiv a chci se pochlubit...
Moderátor: Moderátoři
Re: Mám nový objektiv a chci se pochlubit...
Jo, nasazuješ ho za pevnou, neotáčecí část. Konstrukce toho objektivu je hodně bytelná, vůbec nepůsobí levně a plastově. A docela dobře se s ním ostří. Ten závit jde pěkně, možná "víc hladce", než u ostatních skel. Možná proto, že ta optika je drobná a tím pádem lehká. Údajně funguje i na FF. Fakt můžu doporučit, pokud bys na něj ještě někde narazil. Obrazová kvalita super.
Pro mě je to ohnisko zbytečný - mám DA 35 a tři padesátky. Proto jsem jej dal pryč. Snad nebudu litovat
Pro mě je to ohnisko zbytečný - mám DA 35 a tři padesátky. Proto jsem jej dal pryč. Snad nebudu litovat
SMC Pentax-M 35mm F2.8 v stave nového kusu.Ako by ste ho práve vybalili.
Pentax K5ll.Pentax smc 18-55WR.Pentax smc 50-200WR.Pentax smc 35 f2,4.Sigma 10-20 f4-5,6.Tamron 90 f2,8.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, mám novou 300/4 SDM
jsem ji objednal a mezitím se rozhodl že zkusím ten přechod ke konkurenci.
právě dorazila a utvrdila mne že ten přechod bude pro mne přínosný.
za těch 30minut co si s ní hraju a tak jsem došel k názoru "o co je ostřejší, tišší a snad i přesnější, o to je pomalejší"
fakt to má být takový slimák?
jsem ji objednal a mezitím se rozhodl že zkusím ten přechod ke konkurenci.
právě dorazila a utvrdila mne že ten přechod bude pro mne přínosný.
za těch 30minut co si s ní hraju a tak jsem došel k názoru "o co je ostřejší, tišší a snad i přesnější, o to je pomalejší"
fakt to má být takový slimák?
No najrýchlejšie sklo to asi nie je, velmi záleží na tom či hladá (preostruje hore-dole celý rozsah) - vtedy sa to aj mne zdá niekedy nekonečné. Hlavne keď naháňam niečo rýchle a malé - napríklad letiacu lastovičku. Ak robí iba drobné korekcie - vtedy je preostrenie takmer okamžité. Takže dosť záleží od toho čo fotíš, nakolko je kontrastná scéna a pod. Mám ho na K5ke. Môžem ho porovnať jedine s DA 18-135WR a ten mám pocit že je o niečo rýchlejší, ale to porovnávam celkom odlišné objektívy, takže to velmi výpovedné asi nie je. Ako som písal vyššie - najviac asi záleží na tom čo človek fotí.ypres.bass píše:fakt to má být takový slimák?
Osobne nedám na to sklo dopustiť. Nie že by nemalo nejaké muchy (čo je dokonalé?), ale ak ho hodnotím ako celok tak dávam 9 bodov z 10. 1 bod uberám pre to preostrovanie. Zaujímalo by ma ako je na tom v tejto disciplíne Canicon - predpokladám že pokial podobné sklá nemajú obmedzovač ostriacej vzdialenosti (alebo ako sa tomu nadáva) a budú preostrovať celý rozsah, tak to pravdepodobne bude +- podobné. Asi na to bude mať vplyv aj kvalita tela.
Jedine tele skla, ktore su naozaj rychle pri preostrovani celeho rozsahu, alebo vacsej casti, su kruhove linearne motory (Canon ich tusim oznacuje ako ring USM). Teda elektromagnety okolo skiel a posun linearnym pohonom, nie motorcekom. Tych skiel ale tiez nie je vela a stoja celkom pekne peniaze. Pentax take sklo nema. Ak clovek chce slusny a mimoriadne rychle teleobjektiv s perfeknym prediktivnym ostrenim, tak existuje jedina volba a to Canon a penazenku s 20t eurami.
ypres.bass .. ake objektivy mas u konkurencie ?
ypres.bass .. ake objektivy mas u konkurencie ?
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1
-
- Pokročilý uživatel
Ja dnes DA 35mm f2.8, prvy z limited serie a 15mm f4 bude dalsia...len sa treba niecoho zbavit...
Pentax K30, DA 15\4 Ltd, DA 18-135 WR, DA 55-300 WR ...a par drobnych chobotin...
Marselus: tak ratam ze ked uz mas 35/2,8 Lmd, tak predas plastovy 35/2,4 a tiez 16-45/4 a bude 15/4 Lmd . presne tak som ja postupoval, teda na sigmu 30/1,4
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Pokročilý uživatel
Ten plastovy 35\2.4 som uz vlstne predal aby bolo nieco na 35\2.8 Ltd a jak vravis predam aj 16-45\4 a bude nieco na 15\4 Ltd
Pentax K30, DA 15\4 Ltd, DA 18-135 WR, DA 55-300 WR ...a par drobnych chobotin...
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já tam jdu především kvůli velikosti čipu a možnosti (hodnědlouhým)časem pořídit jeté velké tělo (nic si nekompenzuju, ale prostě ten integrovaný grip, alá D3/1D , má něco do sebe)lto píše:ypres.bass .. ake objektivy mas u konkurencie ?
-
- Pokročilý uživatel
... no - teda musím napsat, že ačkoli nosím K5 furt s gripem a bez něj ji už skoro neumím držet - tak když jedu na vandr do přírody - grip je jedna z prvních věcí co zůstává doma. Druhou baterii beru prostě do báglu. Takže D3 nebo 1D sice obdivuju po designový stránce, ale z praktickýho hlediska bych to viděl jako velkej nedostatek.
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
-
- Pokročilý uživatel
Vcera mi prisla DA 15 f4 Ltd. Jujuj ale sa tesimMarselus píše:Ten plastovy 35\2.4 som uz vlstne predal aby bolo nieco na 35\2.8 Ltd a jak vravis predam aj 16-45\4 a bude nieco na 15\4 Ltd
Tak mi dosiel Tamron 18-250, zaujal ma ako travelzoom, ktory potrebujem. Kratsi ale tlstejsi ako 55-300tka, vaha cca asi podobne, tichsi rychlejsi, treba pouzivat lock, inak sa vysuva. Zatial test na najdlhsom ohnisku .. 55-300 je omnoho ostrejsia... povedal by som, ze na 250mm je tamron neostry (f8-f11), kdezto 55-300 je ok. Este asi spravim par testov ... ale vzhladom na vysledky, ktore mam z Olympus E-PL1 ...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
velmi velky rozsah, stači napr. pentax 18-135
Myslis, ze prave 18-135 bude na konci lepsia ? Podla testov je biedna, velmi biedna na konci. To uz urcite bude lepsie MFT 40-150 a omnoho lahsie a mensie. Co potrebujem. A co komu staci je otazne .. kedze doteraz som fotil s rozsahom 28-504
edit: prva vazna nevyhoda .. nejde manualne ostrit .. ten ostriaci kruzok nejak nespolupracuje .. je to feature or bug ?
edit: prva vazna nevyhoda .. nejde manualne ostrit .. ten ostriaci kruzok nejak nespolupracuje .. je to feature or bug ?
-
- Uživatel
přepnul jsi na manuální ostření???