Hvííízd, pííísk, tak je to tady... Test K20D!!!!!!!!!!!!!!!!

Našli jste zajímavý odkaz na testy fotoaparátu nebo příslušenství. Tak sem s ním

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 14 dub 2008, 13:48

uplne to same jako kdysi s DSkem a pak najednou sup a jaky to je fajny fotak! :)
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 dub 2008, 13:51

...to jsi mě trknul... že nejen s DS, ale vlastně i s K10D...
Pentax

asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od asdf » 14 dub 2008, 13:54

fjo píše:PENTAX FRIENDS SITE.....???

...hm, ona loajalita k značce se nepozná podle toho, že s ní držím, když se daří, ale i když se nedaří...

...a koukám, že tu hodně lidí hází Pentax přes palubu, i když K20D ještě pořádně nestačila ukázat co umí... a to nemyslím jen v testech...

no nic... je mi z toho smutno
Fjo, to se ti jen zdá... Neházíme pentax přes palubu... Jsme přece pentaxfriends také i od toho, abychom si v přátelském duchu dokázali popovídat i o negativech naší milé značky. Nebo ne...???

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 14 dub 2008, 14:01

Nikto K20D nikam nehadze..je to novy fotak a ma ukazat nejaky smer vyvoja...a verim ze je tazke nadviazat na K10D...ale podarilo sa...mam rozne Pentaxy..a kazdy ma svoj charakter..silne aj slabsie stranky...ale vzdy budem Pentaxak...bol som nim aj ked bolo nieco kupit velmi tazke...teraz je dostupnost a vyber ovela lepsi ako pred 8 rokmi ked som si kupil svoju MZ-5n..
MZ-5n s MF matnicou, Tokina 35-200/3.5-4.5

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 14 dub 2008, 14:02

No jo oni me tady asi za chvili prestanou mit radi :D Mozna uz se stalo....

Trebaze to tak nevypada ja si za Pentaxem stojim, ale na druhou stranu se nestydim rict, kdyz si to myslim, ze se neco nepoveldo tak jak se cekalo.

Zkusenost s k20d mam jen letmou s nekolika malo fotkami. Ale rozhodne muzu rict ze byt Pentaxem tak do reklamnich propagaci snad ani liveview neuvadim pac to je ostuda. Jak jsem psal levnejsi sony350 ho ma na urovni na jake ho jako uzivatel predpokladam. Bohuzel s k20d se to neda srovnat.

Pentax a zejmena ltd objektivy vivat!
fjo píše:PENTAX FRIENDS SITE.....???

...hm, ona loajalita k značce se nepozná podle toho, že s ní držím, když se daří, ale i když se nedaří...
Chceš říct, že ted když dle tveho nazoru s Pentaxem nedržim, pripoustis ze se znacce nedari?

Neco jineho je nedrzet se znackou a neco jineho nevidet chyby.

Tim ze nazvu kocku rybou, ji nenaucim plavat, stejne jako kdyz budu rikat ze K20d je dokonala, dokonalou ji tim neucinim.

Kazdy z nas tady zda se obhajuje jiny postoj.
A nerekl jsem nikde, ze kdybych si v tomto okamziku vybiral prvni (d)slr, ze by to nebyl Pentax...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 dub 2008, 14:26

...nechci naučit kočku plavat (i když jedna naše kočka si s vodou docela dost rozumí :-D ), jen mám z některých názorů pocit, že jsou téměř ultimativní...

...proto to rozladění...

neříkám, že nejsem schopen či ochoten přiznat chybu, pokud je... ale zacouvejte do minulosti a ne jednou se stalo, že výrobek Pentax z počátku budil rozpaky, ale pak se ukázalo, že to s ní tak špatné není.. spíše naopak...

...tak proto si myslím, že je na tak silné soudy o K20D brzy.

Jo, taky přiznávám, že jsem na K20D nadrženej a nelíbí se mi její "hanění" :) ...asi stárnu :-) a už se nepouštím do rychlých soudů... :wink:

...tak jsme si to vyjasnili a můžeme diskutovat (prosím raději konstruktivně nebo aspoň s rozvahou :wink: ) dále...
Pentax

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 14 dub 2008, 14:42

Uz sa to zacina...Tesim sa ako vsetky diskutujuci budu uz spokojny a budu mat svoju vysnivanu hracku doma..a ostatny co ju uz maju spolu s novymi majitelmi akehokolvek Pentaxu vyrazia von a zacnu konecne fotografovat a prestanu mudrovat nad technikou...Fotoaparat je NASTROJ..nie pristroj ktory odfotografuje vsetko aj bez vas...vy rozhodujete o tom co bude na filme alebo na pam. karte...potom pochopite vsetky diskusie o technike budu zbytocne...Hovoria za vas fotografie a nie obsah vasej brasny...ak ste pocuvali tu rozhlasovu relaciu co tu na nu bol link tak ak vam to nedoslo tak mi je vas luto....tam to bolo povedane presne a sposobom ktory je jasny..
MZ-5n s MF matnicou, Tokina 35-200/3.5-4.5

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 14 dub 2008, 14:46

Na dpreview jsou asi 2 diskuze o tomhle testu a zda se, ze pro testovani pouzili nevhodny objektiv.
Co se tyce jejich zaveru ohledne DR, to je jina vec, ale stejne je to jediny hlas rikajici, ze je neco spatne. Vsichni ostatni si DR chvali.
Neumim polsky dost dobre abych pochopil zaludnosti jejich metodiky, ale urcite bych nechtel zatracovat ani je, ani K20D.

TomášFencl
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od TomášFencl » 14 dub 2008, 15:12

Kajfik píše:...Je sice super ze realne fotky z K20D se vam libi, ale otazkou je, zda treba fotky ze sony alpha350 by se vam nelibily uplne stejne.
A co by bylo špatného na tom, že by se mi líbily fotky z A350? Jde přece o tu fotku a ne o to, čím je udělaná.

A navíc, to že by se mi líbily fotky z A350 (nebo 450D, D300, E510,...) nemění nic na tom, že já jsem si pro focení vybral Pentax.
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ

asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od asdf » 14 dub 2008, 15:26

elho_cid píše:Na dpreview jsou asi 2 diskuze o tomhle testu a zda se, ze pro testovani pouzili nevhodny objektiv.
A jsme u toho, co znamená "jedná paní povídala". ...Zdá se, že použili nevhodný objektiv... Aha, asi je Pentaxí 50-ka šmejd, který se nedá použít k testovaní.

Snad to vysvětlí odpověď autora testu:
Po pierwsze, optyka nie była ograniczeniem. Tej samej klasy optyka (mówię tutaj o zarówno Sigmie 30 mm i 50tka Nikona i Pentaxa) w D300 daje wyższe rozdzielczości. To samo jest dla Olympusów z 10 Mpix, które dają takie upakowanie pikseli jak 16 MPix na APS-C. Tam większość szkiełek, nawet zoomów, osiąga poziom wyraźnie wyższy niż w K20D. Żadne z tak testowanych szkieł, nie osiągało też maksimum swoich możliwosci dla f/2.8 - właśnie ze względu na aberracjie optyczne. Testowanie na przysłonach f/2.8 i f/4.0 jest niemożliwe, bo tam wciąż wpływają na obraz owe aberracje, a test ma dotyczyć osiągów matrycy a nie obiektywu. Nie jest też prawdą, że
na f/5.6 czy f/8.0 dobre szkła ograniczają matrycę - krążki Airy'ego to nie wszystko, bo trzeba brać pod uwagę, że współdziałanie matrycy i obiektywu opisuje w rzeczywistości splot funkcji. A ta operacja mówi nam, że lepsza matryca zawsze polepszy jakość obrazu z dobrego szkła (choć w pewnym momencie to polepszenie zniknie w błędach pomiarowych). A interpolowane
matryce 12-16 MPix APS-C nie osiągnęły jeszcze tego poziomu - to wiemy z testów Olympusa i D300.

donPedro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Pohled starého hifisty,

Příspěvek od donPedro » 14 dub 2008, 16:21

aneb historie se opakuje ....... stále. Zkušenější určitě pamatují jaká to byla alchymie s přenoskami a jejich raménky, které kazety jsou lepší, zda-li dolby či nedolby, má-li lepší převodníky Pionner či Sony, je-li lepší analogový či digitální zvuk, jestli dvoupásmovky s bassreflexem či 3-pásmovky, atd., atd. atd., ... analogie s fototechnikou jset jasná, si myslím. Tak jako byly spory kolem testů v časáku StereoVideo, tak je to aj fčíl s foto, akorát těch médií je, bohužel či bohudík - kdo ví, tištěných i webových, hromsky víc. Tak jako jsem při "slepých" testech nepoznal zda hraje Technics nebo Yamaha, tak na výstavě s odpuštěním prd poznám fotil-li autor Nikonem či Canonem anebo našim milovaným Pentaxem. A vo tom to přátele je, čili ne forma, mnohdy přeceňovaná, anóbrž obsah jest podstatný. A tož foťme, vyvolávejme - ať chemicky či digitálně, prostě tvořme, neb tato cesta jest cílem našim. Tož tak.
K10D, DA 18-55, DA 50-200, Velbon Sherpa 600

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 14 dub 2008, 16:58

asdf píše:
elho_cid píše:Na dpreview jsou asi 2 diskuze o tomhle testu a zda se, ze pro testovani pouzili nevhodny objektiv.
A jsme u toho, co znamená "jedná paní povídala". ...Zdá se, že použili nevhodný objektiv... Aha, asi je Pentaxí 50-ka šmejd, který se nedá použít k testovaní.

Snad to vysvětlí odpověď autora testu:
Pentaxi padesatku mam a neni to smejd, ale ani to neni muj nejostrejsi ojektiv. 30mm sigmu jsem zkousel jen jednou, ale rekl bych o ni to same. Neumim moc dobre polsky a vybec nechapu v cem se jejich metodika testovani lisi od metodiky pouzite v PopPhoto, ale tam jim srovnani rozliseni 12Mpix a 14Mpix vyslo tak, jak by jeden ocekaval, stejne jako v jinych testech.
Kazdopadne ted mam 10Mpix a staci mi to.

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 14 dub 2008, 18:40

TomášFencl píše:
Kajfik píše:...Je sice super ze realne fotky z K20D se vam libi, ale otazkou je, zda treba fotky ze sony alpha350 by se vam nelibily uplne stejne.
A co by bylo špatného na tom, že by se mi líbily fotky z A350? Jde přece o tu fotku a ne o to, čím je udělaná.

A navíc, to že by se mi líbily fotky z A350 (nebo 450D, D300, E510,...) nemění nic na tom, že já jsem si pro focení vybral Pentax.
Jejda tak to jen vysvetlim. To jo ale vy tady rikate ze v recenzi k20 dopadla spatne ale fotky vypadaji dobre. ted druhym dechem dodavas ze vypadaji treba stejne dobre jako ze sony a350.

A ted se nam to vraci k veci protoze a350 ma napriklad lepsi liveview a rekneme v praxi stejne fotky. Ackoliv jeji cena je nizsi nez k20. A jsme u toho co si ja myslim ze to neni zas tak super fotak jak ho tady vsichni pomalu do nebes vychvalovali. Nerikam ze je spatny, ale ma sve chyby, to si myslim!
Pentax K20D,

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 14 dub 2008, 18:45

Pro ty, jimz vadi, ze se zde diskutuje o fototechnice mam jedinou radu. Nejsou nuceni tyhle technicko-hnidopisske diskuze cist, co vic ani do nich prispivat. Maji naprostou volnost vypovidat se v jinych vlaknech nebo v lepsim pripade se nam mohou chlubit stale novymi a povedenymi vytvory v galerii.
:arrow:
Pentax K20D,

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 dub 2008, 18:59

...potrefená husa...

...takže se ozývám... :-)

...nerozumím tedy tomu, co tu děláš Ty, když jak vidím, máš foťák a ne zrovna špatný, že..?? A ještě k tomu v limitované edici, výborná skla... a přesto tu tlacháš... není to škoda??

...já tu tlachám hlavně proto, že foťák nemám... a ten analog, co mám.. no, dobře, mohl bych fotit i s ním...

...ale čekám na digi a skla a na to se těším, protože mě diskuze tohoto typu zase přestanou bavit 8)

hurá
Pentax

Odpovědět

Zpět na „Testy - odkazy“