Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Full frame Pentax - drby a dalsi
Alebo automatickym zatvaranim pri vymene.
-
- Pokročilý uživatel
Ty brďo já to normálně nemůžu pustit z hlavy. To by bylo úplně super! zachovalo by to to analogové romantično, že člověk neví co vyfotil a přitom by využil plně výhody digitální technologie.
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-
Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-
Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30
Nějak pořád nemůžu přijít na to, k čemu by to bylo dobré. Když chci použít starý objektiv, v 90% se to dá řešit nějakou (byť sebešílenější) redukcí. Když mi jde o ten pocit při exponování políčka filmu, neměním film za čip. V momentě kdy tam dám ten čip, stává se z toho nekompromisní digitál + jako bonus neohrabaný a v neforemném těle.
Mě spíš obchází myšlenka vyrobit kompaktní kovové tělo (fajnšmekrovina po mechanické a designové stránce), ve kterém sice bude čip, nastavení by ale zahrnovalo jen clonu, čas a citlivost + korekci. Nejlépe se stavovým displejem pouze v hledáčku Já vím, je to úchylárna a zbytečnost, přesto by mi to připadalo jako roztomilá hračka. Bylo by tam zahrnuto ono čekání a chvíle překvapení než uvidím výslednou fotku, a veškeré možné změny ovlivňující obraz po expozici by se řešily až v počítači. Samozřejmostí by bylo snímání pouze RAW. Taky by nemělo smysl podobné tělo s bazukou typu 70-200/2.8, spíš nějaká sada pancake objektivů vyrobená exkluzivně k tělu. Taky by mohli všechny voliče být vyvedeny ve formě otočných ovladačů na tělo, př. ovladač korekce u canoní řady G (G12, G16...), nikoliv ve formě rolerů. Byl by to foťák pro radost a pro chvíle volna a relaxu, ne na zběsilou stresovou práci s cílem podat maximální možné výsledky co digitál umožňuje. Ve dlouhé chvíli to možná črtnu v nějakém grafickém programu
Mě spíš obchází myšlenka vyrobit kompaktní kovové tělo (fajnšmekrovina po mechanické a designové stránce), ve kterém sice bude čip, nastavení by ale zahrnovalo jen clonu, čas a citlivost + korekci. Nejlépe se stavovým displejem pouze v hledáčku Já vím, je to úchylárna a zbytečnost, přesto by mi to připadalo jako roztomilá hračka. Bylo by tam zahrnuto ono čekání a chvíle překvapení než uvidím výslednou fotku, a veškeré možné změny ovlivňující obraz po expozici by se řešily až v počítači. Samozřejmostí by bylo snímání pouze RAW. Taky by nemělo smysl podobné tělo s bazukou typu 70-200/2.8, spíš nějaká sada pancake objektivů vyrobená exkluzivně k tělu. Taky by mohli všechny voliče být vyvedeny ve formě otočných ovladačů na tělo, př. ovladač korekce u canoní řady G (G12, G16...), nikoliv ve formě rolerů. Byl by to foťák pro radost a pro chvíle volna a relaxu, ne na zběsilou stresovou práci s cílem podat maximální možné výsledky co digitál umožňuje. Ve dlouhé chvíli to možná črtnu v nějakém grafickém programu
Ta digitální náhrada filmu má smysl pouze pro blázny, kteří mají rádi své staré foťáky. Prostě pro tu radost ten foťák vzít do ruky a udělat fotku. Já takto "venčím" Pentax LX, Minoltu 7sII (dálkoměr) a Pentax 6x7.
Dosud lze koupit film ale možná se za pár let přestane dělat. Navíc ne každý chce s filmem dělat.
Měl jsem pocit, že technologie postoupily natolik, že by se "digitální film" dal vyrobit už relativně levně. Nahrává tomu i možnost bezdrátový komunikace např. s telefonem.
Co se týče "kompaktního kovového těla", tak k němu má asi nejblíž Fuji. Já bych taky nechal jen elemetární funkce a raw, ale procento lidí, kteří si je žádají je překvapivě vysoké. Ale je to věc diferenciace výrobců a určitě se časem najdou produkty, které budou takto zaměřeny.
Dosud lze koupit film ale možná se za pár let přestane dělat. Navíc ne každý chce s filmem dělat.
Měl jsem pocit, že technologie postoupily natolik, že by se "digitální film" dal vyrobit už relativně levně. Nahrává tomu i možnost bezdrátový komunikace např. s telefonem.
Co se týče "kompaktního kovového těla", tak k němu má asi nejblíž Fuji. Já bych taky nechal jen elemetární funkce a raw, ale procento lidí, kteří si je žádají je překvapivě vysoké. Ale je to věc diferenciace výrobců a určitě se časem najdou produkty, které budou takto zaměřeny.
Jan67
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
jo ty iXkové Fujiny jsou moc pěkné, ale ty ceny...
já opět oroduju za cokoliv v maxitěle (tvaru a velikosti 1D/D3)
já opět oroduju za cokoliv v maxitěle (tvaru a velikosti 1D/D3)
Tak to budes asi zklamany. Filozofie Pentaxu jde presne opacnym smerem. Jedine prejit na Canikon...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
na tom usilovně, ale dost marně pracuju...BenaCZ píše:Tak to budes asi zklamany. Filozofie Pentaxu jde presne opacnym smerem. Jedine prejit na Canikon...
Pentax je momentálně neprodejný, pokud není úplně směšně pod cenou
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
takže to vypadá že asi ještě chvilku vydržím...ypres.bass píše:na tom usilovně, ale dost marně pracuju...BenaCZ píše:Tak to budes asi zklamany. Filozofie Pentaxu jde presne opacnym smerem. Jedine prejit na Canikon...
Pentax je momentálně neprodejný, pokud není úplně směšně pod cenou
Stando, ty ceny cos dával na FB byly přestřelené a mimo realitu. Za Canon 50D (současník K-7) bys 12000 taky nedostal ani náhodou.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
no to já vím, ale nabídky co mi chodí (třeba 6500,-) mi taky moc v realitě nepříjdouelho_cid píše:Stando, ty ceny cos dával na FB byly přestřelené a mimo realitu. Za Canon 50D (současník K-7) bys 12000 taky nedostal ani náhodou.
Ja cenu 6-7 vidim naopak velmi realne... CSA prodaval za 8 K5, byt teda mela hodne nalitano...
Souhlasim 6500 je realna cena. Holt tela ztraci na hodnote pomerne rychle ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
Přesně tak.... já bych naopak řekl, ačkoliv se tomu sám divim, že si Pentax věci drží poslední dobou docela hodnotu... vzhledem ke všem okolnostem lépe, než bych předpokládal.
Možná je to do značné míry i tím, že se za poslední roky dost zdražovalo, takže když dneska člověk něco prodává... prodá to samozřejmě za více, než kdyby ta cena zůstala stejná a tolik to nebolí.
Tak jako tak je to ale samozřejmě plus pro prodávajícího. Jak poznamenal Elho, za 50D taky dneska sotva dostaneš 12. Její reálnou cenu vidim mezi 7-8. Takže mi 6-7 za K7 přijde opravdu hodně odpovídající nabídka.
Trochu reality, K30 stojí 12 tis, K5 II 16 tis. Pravda, bez DPH. Ale nové a se zárukou a hlavně o 2 generace dál.
Možná je to do značné míry i tím, že se za poslední roky dost zdražovalo, takže když dneska člověk něco prodává... prodá to samozřejmě za více, než kdyby ta cena zůstala stejná a tolik to nebolí.
Tak jako tak je to ale samozřejmě plus pro prodávajícího. Jak poznamenal Elho, za 50D taky dneska sotva dostaneš 12. Její reálnou cenu vidim mezi 7-8. Takže mi 6-7 za K7 přijde opravdu hodně odpovídající nabídka.
Trochu reality, K30 stojí 12 tis, K5 II 16 tis. Pravda, bez DPH. Ale nové a se zárukou a hlavně o 2 generace dál.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Že by předzvěst nástupce?
http://www.pentaxforums.com/news/big-sa ... d-iis.html
http://www.pentaxforums.com/news/big-sa ... d-iis.html
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."