Zdravím majitele výše uvedené kombinace K20D a blesk METZ 50 AF-1digital. Mám dotaz týkající se bezdrátového režimu( W). Přiznám se,že moc jsem nepochopil jak spárovat tělo s bleskem v tomto bezdrátovém režimu a jaký je rozdíl (nebo spíše účel použití) mezi MASTER a CONTROL režimů? Jako příklad uvedu: fotím s K20D a blesk je v deštníku nebo v ruce. Poraďte prosím jak prakticky a jednoduše soupravu sladit a požívat.
Děkuji za vaše rady
K20D a METZ 50AF-1 bezdrátový režim
Moderátor: Moderátoři
Re: K20D a METZ 50AF-1 bezdrátový režim
Na těle dáš režim blesku W, na blesku namačkáš dvojklikem SL a funguje to. Pokud máš stejné kanály samozřejmě, což by ale obecně měly být vždy - nastavené na ch1, pokuds na to zatím nešahal. A master/slave tím asi myslíš položku 29 v menu, ne? To znamená, jestli bude interní blesk také osvětlovat scénu, nebo jen předávat externímu pokyn "bleskni".
..nejhezčí pohled na svět je z komína!
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
O jak prosté,
jede to přesně jak píšete, super, vyzkoušel jsem oba režimy master i control - bez problémů, jen jsem nevěděl že vestavěný blesk má takovou roli.
díky
jede to přesně jak píšete, super, vyzkoušel jsem oba režimy master i control - bez problémů, jen jsem nevěděl že vestavěný blesk má takovou roli.
díky
-
- Nový uživatel
Mě se to nepovedlo Režim X, blesk na SL, v menu č. 29 jsem zkoušel obě varianty. CH1 na blesku. Poradí někdo, kde je asi problém?
Díky
Díky
Režim X není potřeba. Stačí běžný P, Av apod. Zmáčkni "Fn", "Blesk" a vyber "W". Pak to musí fungovat.
Jo, a bacha na palec na čidle blesku, které je na pravé straně. Přesně tam, kde to člověk drží levým palcem... (U mně to došlo až tak daleko, že jsem si tam dal výraznou nálepku)
-
- Nový uživatel
FUNGUJE!! Díky za radu. Bylo to tím W v nastavení blesku. To mi nějak uteklo v manuálu.k.e.n píše:Jo, a bacha na palec na čidle blesku, které je na pravé straně. Přesně tam, kde to člověk drží levým palcem... (U mně to došlo až tak daleko, že jsem si tam dal výraznou nálepku)